Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Corby

O co chodzi z tymi kartami Blue Connect i IPLUS??

Polecane posty

Słyszałam, że żeby zainstalować bezprzewodowy internet w laptopie należy włożyć kartę np. Blue Connect, zainstalować płytę i włączyć Bluetooth w telefonie. To znaczy, że internet będzie działał zawsze wtedy, kiedy mam zasięg w telefonie? W domu mam praktycznie cały czas zasięg, a tylko w domu chciałabym korzystać z internetu w laptopie.

Gość Reni Jussis
A nie lepiej wejść na stronę Ery czy Plusa ? Ta karta to połaczenie z netem wykorzystujące sieć telefonii komórkowej, więc zasięg powinien byc podobny jak dla telefonu, z tym że sygnal nie powinien być za słaby

Gość efahexe
jakos nie slyszalam zeby Bluetooth trzeba było włączać. Ja mam Orange. Dostajesz kartę, wkładasz do laptopa,instalujesz oprogramowanie z dołączonej płytki i już. A zasięg jest taki jak w telefonie. Bo używane są takie same karty sim. Weź jednak pod uwagę ze internet na takiej karcie działa bardzo wolno i jesli masz mozliwosc to sobie kup pakiet w jakiejs sieci kablowej

Gość i tammm
kup sobie modem na pcmcia ( to do laptopa) z Hsdpa i bedzie smigac az milo pod warunkiem, ze bedziesz w zasiegu tej sieci oczywiscie :classic_cool: . Najpierw sprawdz jaki masz zasieg sieci w swojje lokalizacji : HSDPA i 3G , EDGE czy zwykly GPRS. I pote wybieraj.