Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotkaK.

dziwne bole brzucha

Polecane posty

Gość kotkaK.

Dziewczyny, od dluzszego czasu miewam bole brzucha. Od razu zaznaczam, ze ciaza wykluczona. Pigulek tez nie biore. Bole nie sa mocne, to raczej przykre uczucie...Zaboli to tu, to tam, ukluje, potem nic. I to raz wydaje mi sie , ze zoladek, potem pod prawym zebrem, czasmi pod lewym, potem troche nizej, czasami cos czuje w okolicy pepka...Dziwnie zlokalizowac ta moja dolegliwosc. Odzywiam sie raczej prawidlowo...Te "bole" trwaja ok.3 dni, potem mijaja...Biore no-spe lub buscopan, ale niewiele pomaga. Czy ktoras spotkala sie z czyms takim? Dodam, ze przebywam zagranica, wiec wizyta u lekarza jest jak na razie do wykluczenia.

Gość Hoes
A w jakim to jest mniej więcej czasie w Twoim cyklu? Ile dni przed miesiączką? Może to być ból okołoowulacyjny, choć pod żebrem to raczej coś z żołądkiem albo wątrobą...

Gość kotkaK.
bole okoloowulacyjne wykluczone. Boli mnie w roznych dniach cyklu. Kurcze, ale co to moze byc z watroba? mam26 lat..., z zoladkim tez nigdy nie mialam problemow. A dodam, ze czasem czuje tez bol jakby nerki, po prawej stronie plecow.

Gość baby08
wiesz ja mialam bardzo podobne objawy,poszlam do lekarza i podejrzewali u mnie zapalenie wyrostka,ale do konca sami nie wiedzieli co mi dolega,wspomne ze to bylo w pazdzierniku tego roku,bol minal,ale teraz znowu powraca,lekarz ogolny stwierdzil u mnie jakies nerwobole;/;/

Gość baby08
oczywiscie zostalo wykluczone zapalenie jajnikow,klopoty z zalądkie(wrzody),zapalenie pechęrza.

Gość kotkaK.
tez mi do glowy przychodzi wyrostek...ale skad te klucia raz w zoladku, raz w watrobie, a to nerka(tak mysle). No-spa niewiele daje.a ja sie martwie. najlepiej mi jak leze pod kolderka, chyba cieplo pomaga...A dostalas jakies szczegolne lekarstwa??? I dzieki za odpowiedz.

Ja tez miałam takie bóle od czasu do do czasu.Az do dnia że mnie tak złapało,że musiałam jechaćna pogotowie. Okazało się,że to był atak woreczka żółciowego (kamień) i przy okazji zapalenie żołądka. Ból od woreczka jest zlokalizowany pod prawymi żebrami, promieniuje aż do pleców, bolą jakby całe plecy. Ból od żołądka- boli w mostku, jakby coś nas gniotło, oraz czujemy dyskomfort w brzuchu. Czasami towazyszą nudnosci,wymioty. Przy tych dolegliwościach cięzko znaleźdź sobie miejsce, dogodną pozycję aby zmniejszyć ból. Nerka- ból tępy, promieniujący do pachwiny

Gość baby08....ale pazdziernika
tego roku jeszcze nie było :) :P

Gość kurczę
to moze być torbiel jajnika. Ja miałam torbiel, ból promieniował aż do zeber, czasem rozlewał sie na cały brzuch. Lepiej idx do ginekologa

Gość za to ja mam odwrotnie
tez tak miala i potrafiłam miec tak jakby uczucie kamienia w zoładku non stop przed 2 tygodnie :o a potem przedrwa 1 dzein i znowu :o po roku męk zabrało mnie pogotowie i mam kamienie w nerkach :o

Gość kotkaK.
Zoladek to mnie zakluje stosunkowo rzadko, choc wszystko niepokoi. Zastanawia mnie jak to jest z wyrostkiem, czy atakuje nagle, czy tez mozliwe jest , ze boli okresami przez kilka dni, po czym ustaje?

Gość baby 08
Sorrki tak faktycznie nie bylo tego roku,ups..,kazdy sie moze pomylic.Mialam przez chirurga przepisaną no-spe.Wyrostek jak boli to podobno caly czas a nie z przerwami.Najlepiej zrobisz jak pojdziesz do lekarza juz z badania krwi bedzie wiadomo czy masz jakies zapalenie,ja mialam opat 87 i natychmiast wyslano mnie na ostry dyzur,tam 4 razy powtarzono mi te badanie,usg brzucha,badanie ginekologiczne itd.Dodam ze bylam badana przez 3 chirurgow i kazdy gadal co innego;/;/;/

Gość baby 08
Dodam jeszcze ze nie mialam takich objawow jak wysoka temperatura,brak apetytu,wymioty czasem biegunka(towarzyszy to zapaleniu wyrostka) jesli zauwazylas je u siebie to biegiem do lekarza!!!!!!

Gość baby 08
Mi bol promieniowalo jedynie na prawą noge przy podnoszeniu;/Jestes troszke w niekomfortowej sytuacji ze nie mozesz zasiegnąc porady lekarza.....

Gość kotkaK.
dzieki baby... Nie mam ani temp., ani nudnosci czy biegunki, noga tez ok. Sama nie wiem. Moze wezme jeszcze nospe. dzisiaj np.jest prawie ok, tzn.czuje , ze cos tam mi doskwiera, ale jak juz pisalam to bardziej dyskomfort, niz bol, takie zaklucie od czasu do czasu w roznych miejscach. mam nadzieje, ze przejdzie. moze to od jajnika faktycznie? jakies zapalenie? kurcze, co moglabym na to wziac?

Gość matka matek
idz do lekarza lepiej (ginekologa).To może być zapalenie przydatków , stan zapalny lub jakies inne swiństwo.Ból który utrzymuje sie wiecej niz kilka dni oczymś świadczy.Z doświadczenia wiem ze lepiej tego nie lekceważyć.

Ja na takie bóle polecalabym rozkurczajacy buscopan. A jesli to nie pomoze, to faktycznie ginekolog. Z zapaleniem jajnikow, czy przydatkow nie ma zartow.

Gość gość
A może to jelita? Na bóle brzucha niewiadomego pochodzenia dobry jest Lactoral IBD. Wysoko przetworzona żywność, zła dieta i życie w stresie powodują wiele dolegliwości żołądkowo-jelitowych. Trzeba zmienic diete na zdrową i lekkostrawną oraz przeleczyc sie Lactoralem.