Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sisi

Pytanie do komputerowców

Polecane posty

Jak zgrać pliki na płytę 4.7?[ chodzi mi o prędkość z jaką powinnam zgrywać je w Nero].

Gość tez chce wiedziec
:)

Gość Bogdan nie wygłupiaj sie
przeczytaj instrukcję obsługi Nero ;)

Powiem ci tak najlepiej jest jeżeli nagrywa się z najmniejszą możliwą prędkością w tedy mamy dużo mniejsze prawdopodobieństwo błędów w nagranych plikach. Ale z doświadczenia wiem że i tak ludzie wybierają najszybszą możliwość jaka jest.

Dzięki Łukasz 🌼 Nareszcie jakaś konkretna odpowiedź. Nie będę wybierała najszybszej prędkości w takim razie, Pozdrawiam :)

Gość audio
jak angrywasz muze to polecam najwolniejsza predkosc, reszte mozna szybciej. ja sam nagrywam x4 choc moge znacznie szybciej - im wolniej tym mniejsza szansa na bledy. do tego przy nagrywaniu niech nie dzialaja tobie programy w tle, zwlaszcza te ktore obciazaja komputer i dysk - np. ogladanie filmow czy granie. po stronach mozesz smialo chodzic w czasie nagrywania.

Nie zauważyłem dotąd, żeby wyższa prędkość miała powodować jakieś błędy przy nagrywaniu :) Istotne jest jedynie, by nie korzystać w czasie nagrywania z programów mocno obciążających kompa, nie robić żadnych większych operacji na dyskach (kopiowanie, przenoszenie dużych plików), dobrze jest też (wg mnie nawet konieczne) wyłączyć antywirusa.