Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

minimonia

kto miał monitoring cyklu? pilne, proszę o odpowiedz

Polecane posty

idę jutro wieczorem na usg. jestem 6 tyg po zabiegu łyżeczkowania macicy, i zastanawiam się czy na usg bedzie widać w jakis sposób czy moja macica sie zregenerowała. co lekarz bada na takim usg? czy moze ocenić grubośc endometrium macicy?(bo mój gin mówi ze nie) i czy przed badaniem mówić mu ze niedawno miałam zabieg czy poczekać na to co zobaczy? boję się ze jakmu powiem wczesniej to od razu, bez względu na to co zobaczy będzie kazał odłozyć starania na dużo pozniej.jutro bedzie 14dc, moze jest szansa na jakieś pęcherzyki :) pomozcie bo jestem zielona w temacie i nie wiem nawet o co pytać.

Gość gyr
hej, znam twoją historię i wiem jak pragniesz być w ciąży, ale może poczekaj choć ze 3 miesiące tzn 3 cykle, ja też w lutym straciłam 6 tyg ciążę a bardzo bym chciała już mieć drugie dziecko, byłam u trzech lekarzy, każdy radził mi odczekać minimum 3 miesiące, by macica doszła do siebie i pokrywała się odpowiednią wyściółką, ja po @ widzę, że tak jest, bo przed zabiegiem miałam całkiem inne, a teraz bardziej obite i ciut dłuższe, ale myślę, że już po czerwcowym @ będę mogła spokojnie zacząć się starać. dodatkowo zrobiłam badanie sobie na różyczkę by sprawdzić czy muszę się szczepić, czy nie. naprawdę czasami warto poczekać, ja bym już nie chciała przez to wszystko przechodzić na nowo. pozdrawiam i życzę ci wszystkiego najlepszego. u mnie gin robiąc usg powiedział, że już wszystko wraca do normy.

ja bym radzila powiedziec ginkowi cala prawde. rozumiem ze bardzo pragniesz maluszka ale tak jak pisala osoba powyzej warto zaczekac zeby sie nie powtorzyla historia. co do badan to wtrace swoje 3grosze - u nas lekarze zalecaja po poronieniach sprawdzenie toxoplazmozy i cytomegalii. lekarze te 3miesiace kaza odczekac zeby organizm sie zregenerowal a macica na nowo przygotowala na zagniezdzenie. minelo juz 6 tygodni powiedz sobie ze to jeszcze tylko 6 kolejnych i bedzie dobrze... moim zdaniem warto zaczekac na zielone swiatlo od specjalisty skoro to 14dc to pecherzyki powinny juz byc, ich wielkosc zalezy w duzej mierze od dlugosci twojego cyklu no i czy organizm juz wrocil do siebie na tyle ze pojawila sie owulacja. znam dziewczyny ktore sie obserwuja (wykresy) i u jednych owu jest w 1 cyklu po czyszczeniu a u inncyh trzeba poczekac do 3 cyklu... my o drugiego malca staralismy sie parwie 3lata wiec znam te wyczekiwanie z miesiaca na miesiac zycze powodzenia w staraniach

Gość -kindziaK-
monitoring cyklu to szereg badan usg, poczawszy od dnia zaraz po skonczonym okresie ja chodzilam 5x na monitoring pierwszy raz poszlam tak jak kazala gina, po okresie, dostalam clo , pozniej musialam przyjsc w 13 dc i nst w 16 zaobaczyc czy pekl pecherzyk wiec jednorawoe usg ze zprawdzeniem czy wszystko ok, to nie monitoring, tylko zwykla wizyta na monitoring musisz sie umowic, powiedz o tym swojej gince jezeli od dolyu jest wszystko ok, to mysle ze gina nie ma prawa zakazywac Wam staran o dziecko, a w jej owobiazku jest to zeby Wam w tym pomoc wiec glowa do gory! mysle ze wszystko bedzie dobrze