Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość verbena

Ciągle mi słabo, co to może być???

Polecane posty

Gość verbena

Od kilku dni ciągle mi słabo, nie mogę ustać nawet kilka minut bo mi się wydaje że stracę przytomność. Poza tym ciśnienie w normie, ogólnie nic innego nie wskazuje że może być coś nie tak. Byłam rano u lekarza, robiłam EKG ale jest dobre, w poniedziałek mam iść na badania krwi. Czy ktoś z Was miał podobne problemy, czy to może być groźne?

Gość a może jesteś w ciąży
miałaś może stosunek niedawno?

Gość verbena
Regularnie kocham sie z moim narzeczonym ale ostatnio miałam okres a poza tym zabezpieczamy się, wiec to chyba nie to? Bierzemy ślub 30 czerwca, wiec może to przez stres?

może masz cukrzyce....zbadaj sobie poziom cukru,koniecznie!!!

Gość verbena
Cukrzyca też nie, jak byłam w przychodni to zmierzyli mi oprócz EKG i ciśnienia także poziom cukru. Na tym urządzeniu do mierzeni pisało 102 i pielęgniarka powiedziała że też jest ok. Czasem mnie kluje serce, ale na ekg nic nie wyszło... czy to może mieć podłoże psychiczne, może sobie coś uroiłam?? Sama już nie wiem...

Gość to może być spowodowana
stresem,może to nerwica.

Gość 102 to niby ok ale tak nie do
a jak dieta? Jesz wystarczająco dużo i wystarczająco kalorycznie? Odpowiednie ilości białka i węglowodanów? Płynów?

Gość verbena
Jem i piję sporo, nie chodzę głodna. Nie odchudzam się ani nie stosuję żadnej innej diety. Bardziej mi to wygląda na nerwicę, ponieważ jak sobie tylko o tym pomyśle to mi sie momentalnie robi słabo ale czasem o tym po prostu zapominam. Jeśli to nerwica, to jak to sie leczy? nigdy nie miałam czegoś takiego, ogólnie nie należę do osób szczególnie nerwowych. trochę mnie to niepokoi. Dzięki za wszystkie porady

Gość co do nerwicy
czy zdarza się to równiez wtedy gdy masz poczucie całkowitego komfortu i bezpieczeństwa (czyli np. znajdujesz się u siebie w domu w stanie odprężenia) czy tylko gdy wychodzisz na zewnątrz (mogłaby to być wtedy agorafobia), w miejsach publicznych lub sytuacjach stresujących (inne typy fobii)

Gość kingsizelka
a moze nie chcesz wychodzic za mąż? :P

Gość kingsizelka

może to byc jeden z objawow nerwicy lękowej ale nie mozna wykluczyc tez innych przyzcyn

Gość agunia16julia
stres... nie odchudzasz sie przypadkiem??

Gość kingsizelka

wyjdzie ci w badaniach krwi. moze masz angemie. za malo jesz. malo witamin. i od tego.

Gość iwonee92
wiesz jestem prawie w 100 % pewna ze to nerwica, ja tez tak mam:( poczytaj sobie to pic "moja nerwica" to utwierdzisz sie w przekonaniu, a to cholerstwo nigdy nie popuszcza , zawsze lapie najbardziej nieodpowidnim momencie

Gość agunia16julia
stres... a przypadkiem sie nie odchudzasz??

Gość ja miałam tak jak miałam niski
poziom żelaza we krwi:-oZrób badanie w tym kierunku.Jeśli wsyztsko będzie ok to najprawdopodobniej te objawy są na tle nerwowym:-(Stres robi swoje:-o

Gość trelle
niskie cisnienie

Gość verbena
Kupiłam sobie tabletki z żelazem, może to faktycznie brak jakichs witamin? Chcę wyjść za mąż, nie ma co do tego wątpliwości, ale może im to się zbliza tym bardziej się stresuje. Teraz myślę tylko o tym jaki będzie obciach jak zemdleje w kościele:-) Wcześniej ktos zrobił słuszną uwagę - czy w domu też tak mam. Otóż jak jestem w domu na bezpiecznym gruncie to jest chyba lepiej, nie myślę o tym że upadnę i zemdleję, a ta myśl mnie właśnie stresuje jak jestem np. w pracy i chyba przez to się jeszcze ta słabość nasila. Co do innych sugestii, nie odchudzam się, (a wręcz przeciwnie),i innych większych stresów poza ślubem nie mam. I napewno chce wyjść za mąż:-)

Gość verbena
Dziękuje bardzo za wszystkie wypowiedzi, wszystkie biorę pod uwagę. Zawsze byłam w pełni życia i sił a teraz czuję się jak przekłuty balon:-( musze to szybciutko zmienić!!!

Gość wornik
a robiłaś jakiekolwiek badania pod kątem nietolerancji pokarmowych? Może masz uczulenie na jakiś składnik i on powoduje że źle się czujesz. Tak jest na przykład przy celiaki http://www.euroimmundna.pl/celiakia tu możesz sobie przeczytać co to jest i jakie badania można ku temu zrobić, teraz nietolerancja glutenu jest coraz częstsza.