Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emiliaxx

ciaza a uzywki

Polecane posty

Gość emiliaxx

Hej dziewczyny. Mam pytanie. Okazalo sie, ze jestem w ciazy- czego sie zupelnie nie spodziewalam. Narazie tak wynika z testu ciazowego, do lekarza ide w poniedzialek. Z moich obliczen wynika, ze moze to byc od 4 do 3 tc. Wiem, ze narkotyki i alkohol maja wplyw na plod... ale czy musza miec? Jakie jest prawdopodobienstwo, ze mialy wplyw i jakie moga byc tego konsekwencje?

Gość czasem tak bywa
nie martw sie,jesli zdarzylo ci sie to pare razy-dziecko jest chronione na samym poczatku-zaraz po zaplodnieniu wiadomo ze duza czesc z nas nie wie ze zaszla,tak robi natura co innego gdybys brala w 5-6tyg

Gość emiliaxx
a jezeli trwalo to caly czas az do momentu testu? czyli do 3-4 tc?

Gość narkotyki
Czy ty powalona jesteś? :O

jest dokładnie tak jak napisała osoba powyżej okres\"ochronki\"trwa 2 tygodnie ...:) luuuzik:)i jakby co - gratki :)

Gość narkotyki
Niektórym debilom nie da się pomóc :o Pewnie dawała dupy jak była naćpana i nawet nie wie z kim zaszła :O

co znaczy caly czas? codziennie? Z tego co wiem, to na poczatku ciazy, dziecko odzywiane jest przez cialko zolte, a dopiero potem tworzy sie lozysko, ktore, calkowita prace podejmuje w 16tyg. ciazy. Jednak powinnas powiadomic o tym lekarza i spytac o konsekwecje. Zycze Ci, by bylo wszystko dobrze.

Gość emiliaxx
2 tygodnie trwa ten okres ochronyn? niestety u mnie to 3 albo 4 tc :(

myślę ,że wszystko bedzie w porządku ja paliłam fajki pierwszy misiąc :O bo nie wiedziałam ...i co ? ok:)

Gość figlarna
kretynka szkodzis sobie ale dziecku?

a fajki to też ...jakby nie patrzył \"narkotyk\" ...cholera:O bedzie dobrze mówię Ci :)

Gość emiliaxx
dziewczyny dzieki za odpowiedzi:) do narkotyki - dupy nie dawalam i wiem kto jest ojcem dziecka. Tak sie sklada, ze partner z ktorym jestem piaty rok

Gość czasem tak bywa
i juz ja jakas idiotka krytykuje!!! dziewczyna sie martwi i pyta przeciez jej zalezy na zdrowym dziecku wyczytalam ze ok.13 dnia zaczynaja sie tworzyc zawiazki ukladu nerwowego jak wspomnialam dziecko jest pod ochrona dopoki sie dowiemy ze moze to byc ciaza tak nas pieknie natura stworzyla nie martw sie-bedzie dobrze tylko teraz juz nic nie bierz:)

\"Hej dziewczyny. Mam pytanie. Okazalo sie, ze jestem w ciazy- czego sie zupelnie nie spodziewalam. \" nie wiedziała !! kutwaaa czytajcie ze zrozumieniem chociaż a pozniej ziapcie :O

Gość narkotyki
I razem sobie ćpacie :O Wspólczuję dziecku rodziców meneli :O

Gość tarklaja
dziewczyny mam pytanie czy w pierwszych trzech miesiacach ciąży mozna leczyc zęby albo wyrywac czy niewolno prosze o odpowiedz

Gość emiliaxx
to oczywiste, ze teraz juz bede sie trzymac daleko od wszelkich uzywek w poniedzialek ide do lekarza, wiec zapytam sie jeszcze jego... tez mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze

Gość figlarna
tarklaja trzeba leczyc obowiazkowo zęby

Gość czasem tak bywa
wiesz moja znajoma nie wiedziala ze jest w ciazy i miala tomograf komputerowy to napewno sto razy gorsze dziadostwo niz uzywki a dzidzia zdrowa i wszystko ok czasem w ciazy zachodza rozne sytuacje,zabiegi,operacje trzeba brac leki,bo jest zagrozenie zycia matki lepij sie nie martw wady glownie powstaja od czynnikow wewnetrznych,zupelnie nie zaleznych od nas lykaj kwas foliowy-folik 1 tableta dziennie:)

Gość tarklaja
figlarna a to niezaszkodzi dziecku

Gość emiliaxx
mam jeszcze jedno pytanie - bo wlasnie przypomnialo mi sie, ze slyszalam, ze w pierwszych tc nie mozna farbowac wlosow... to prawda?

Gość czasem tak bywa
watpie czy meneli stac na koke:P

Gość czasem tak bywa
mozna-nie przesadzaj co maja robic fryzjerki ktore pracuja zawodowo? isc w 4tygodniu na zwolnienie? one dopiero sa narazone

Gość emiliaxx
tak tylko pytam, aby sie upewnic. lepiej zadawac glupie pytania niz nie wiedziec :)

tarklaja w pierwszym trymestrze lepiejnie robić zębów.... autroko - wszystko bedzie dobrze a tu jakiś zlot beretów? moherków-aniołków ?:D

Gość emiliaxx
_acha_ - e tam, spodziewalam sie, ze ktos tu wejdzie i dowiem sie, ze jestem "kretynka" czy tez wlasnie "menelem" , zadna nowosc tutaj a swoja droga- ciaza byla naprawde niespodziewana, nic nawet nie podejrzewalam- ba, nie bylo nawet sytuacji, po ktorej moglabym sie obawiac zajscia w ciaze- tak przynajmniej myslalam. Przeciez gdybym cokolwiek podejrzewala- nie jestem az tak glupia, zeby swiadomie narazac dziecko... bo mimo, ze nieplanowane, nie ten moment i w ogole- to jednak jest :)

wiecie co powiem tylko jedno rzadko widzę upośledzone dzieci tam gdzie jest patologie,uzależnienia.... nałogi.....problem!! zazwyczaj widzę młode matki które mówią ,że dbały o siebie nie laiły ..piły etc.... jedną z nich jest moja przyjaciółka wiem co mówię - bo Ją znam i widziałam Jej ciąże urodziła miesiąc po mnie Antosia ....który ma pżm....

Gość emiliaxx
to przykre :/ dla mnie ciaza to narazie totalna abstrakcja, jeszcze do mnie zapewnie do konca nie dotarlo

Gość buyt
Nie chce cie straszyc ale ja miałam podobnie, tzn. balanga cały miesiąc, wogóle nie spodziewałam sie że moge być w ciązy chociaz okres sie spózniał (wiem kretynka ze mnie), co prawda narkotyków nie brałam ale dziecko urodziło sie z poważna wada serca, która nie jest genetyczna tylko spowodowana właśnie czynnikami zewnetrznymi. Każda z nas jest inna ale radze ci w ok. 20 tygoniu sprawdzić dokładnie serduszko dziecka i życze zdrowego bobaska