Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta1983

Stwierdziła że mam bezowulacyjne cykle i nie będę mogła mieć dzieci..

Polecane posty

Gość Marta1983
Dokłądnie mierzenie tempki picie siemia lub wiesiołka i obserwuj śluz..

i takj zrobie, ja mam problemy hormo chyba bo dzis bylam na badaniach nie wiem juz kurcze za duzo jak na jeden dzien

Gość Marta1983
a jakie hormony badałaś?

Gość Marta1983
36 dzień cyklu a okresu nie widu niesłychu:) Moze jednak ginekolożka się pomyliła..... Ostatnio dostałam w 38 dniu dokładnie... Eh ale mam jakieś dziwne czucie w jajnikach wyraźnie je czuje. JEżeli nie będę w ciąży to mam czas do końca roku hihihi.. Moja bratowa jest w ciąży strasznie jej zazdroszcze:(

nie wiem nawet jakie hormony bo pielegniarka zabrala mi kartke z ktora bylam na badaniach. Wiem tylko ze jakies przeciwciala beda za 21 dni. a co do ciazy, czasem brakuje juz siły na walke ale mowiecie co chcecie i tak bedziemy mamusiami wczesniej czy pozniej... :)

Gość Marta1983
jak będziesz miała wyniki to napisz.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjj
Dziewczynki, niestety nie moge przeczytac calego topicu, jest to dla mnie fizycznie niemozliwe. jednak juz nie wiem co robic.probuje zajsc w ciaze od kilku miesiecy.odstawilam tabletki w styczniu, w Polsce lekarz podejrzewal policystyczny zespol....w styczniu bylam w polsce, badal mnie , powiedzial ze wszystko w porzadku. mowilam mu ze pragne zajsc w ciaze a on ze zaczniemy sie martwic po roku nieudanych prob.jestem coraz bardziej przerazona.licze dni plodne, testy wykazuja owulacje i nie wiem co robic, w jakim keirunku sie udac.pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Marta1983
wykonaj badanie nasienia partnera. Najprawdopodobniej to z nim jest problem

Gość Marta1983
37 dc i @ nie ma:) Dziwnie się czuje wogóle w nocy spać nie moge już 3 dzień i od 5 dni ze 4 razy w nocy się budziłam żeby za każdym razem siusiu iść robić:) W dzień sikam jak szalona.. Może jednak coś się wydażyło???:D:D:D:D:D:D:D

Gość Marta1983
Bratowa zaszła w ciąże:( Ona ma dobrze zazdroszcze jej strasznie:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( Jutro idę do ginekologa. Mam nadzieję że w ciąży jestem bo mi niedobrze ciągle się robi tak nagle... Czuje moje jajniki. Nie widać żebym miała dostać okresu. Miałam lekkie boleści w piersiach ale przeszły i tak się zastanawiam czy będzie wreszcie dzidzia:) Szkoda że mam ten problem. Staram się nie wierzyć w to co mi powiedziała tamta ginekolożka i tak czy inaczej staramy się o maleństwo.. Jutro kolejne badanie jajników i mam nadzieję że ginekolog mi coś poradzi., Może wykryje że jest coś nie tak a może pocieszy i stwierdzi że jajniczki zdrowe że tylko z nadnerczami kłopot.. Nie wiem które łatwiej się leczy ale modle się codziennie o to by być w ciąży zdrowa i urodzić zdrowe dziecko..

hej wszystkim...ja tez bardzo bym chciala,,,staram sie ale narazie nie wychodzi...mialam robione usg wyszlo ze mam zdrowe jajniczki wiec przepisala mi moja gin tabletki ktore wplywaja na komorke jajowa aby byla ona bardziej dojrzalsza i podatna na zaplodnienie..jeszcze ich nie bralam ale juz jestem ciekawa jakie beda rezultaty...pozdrawiam

Niepokorna - a ile czasu już się starasz i czy wiesz kiedy owulujesz?

Gość Marta1983
Ja mam nadzieję że też to będzie ogólny problem z którym łatwo sobie moja ginekolog poradzi.. Za dwie godzinki wizyta:)

Gość pygwa
ja tez mam cykle bezowulacyjne 😭 tragediaaaaaaa biore wiesiolek drugi cykl a sluzu ani widu ani slychu :(

Gość betakaroten
jak masz cykle bezowulacujne to wiesiołek ci nie pomoże, wiesiołek jest na poprawę sluzu owulacujnego, a jesli ty nie masz owulacji to nie masz sluzu.

Gość Marta1983
pygwa dokladnie powinnaś dostać leki na wywołanie owulki..

Gość Marta1983
Troszkę się denerwuje tą wizytą. Wiadomo inny ginekolog inne podejście. ŻEBY TYLKO COŚ MI POMOGŁA!!!!! Mam teraz tylko jedno życzenie w swoim życiu. Żeby wszystkie dziewczyny starające się o dziecko razem ze mną mogły spokojnie zajść w ciąże i nie martwiły się o to...

Gość Marta1983
Już po wizycie. Powiedziała mi że zajdę w ciąże. Mam brać ten harmonet przez dwa miesiące i później się jej pokazać po zrobieniu badań. Dostałam też lek na zmniejszenie owłosienia. Powiedziała że dzidzia będzie że mam się nie martwić że z tym androstendionem da się coś zrobić. No więc nie będę brać siemia lnianego na śluz bo i tak teraz zatrzymana owulka ma być. Po skończeniu antyków wezme i zobacze jak będzie śluz to i staranka będą:)

Gość pygwa
Marta czy Ty tez nie masz owulacji ?????? A jaki andro.... masz podwyzszony tzn testosteron czy DHeas czy co ????? Jaki lek na owlosienie dostalas bo ja tez mam :( ???? dzieki za odp

Gość Marta1983
Będę miała obserwowany cykl jak skończe antyki brać o ile nie zajde w ciąże zaraz po odstawieniu ich:) A dostałam lek o nazwie Spironol 100. Nie wiem czy mam czy nie mam ale mam nadzieję że mam tylko że nie widzę tego.. Dwa miesiące mam z głowy bo mam harmonet przyjmować..

Gość fallon
hej marta ,dawno mnie tu nie było i czytałam twoje posty z wyraźnie narastającym napięciem..... szkoda ,że gin nie stwierdził.... już się cieszyłam... a propos twojej wizyty -jakie wrażenia? i co z tym owłosieniem? czy miałaś wcześniej z tym problemy? spironol 100 podobno bardzo obniża ciśnienie... ja bym po nim chyba umarła -ostatnio miałam 86/56....... ja mam podobny problem ,ale moj lekarz przybrał inną taktyke.....? Niepokorna26 - a co z wynikami partnera? pozdrowienia dla wszystkich.....

Gość Marta1983
Więc wrażenia dobre zbadała mi drogi rodne.. Powiedziała żebym brała przez dwa miesiące ten harmonet i później może nagłe wywołanie owulki będzie.. Nie wiem zobaczymy, mam nadzieję że tak. Jeżeli nie będę monitorowany cykl miała. Później powiedziała że jak skończę brać harmonet ponowne badanie hormonów i mówi że ma nadzieję że ja długo czekać nie będę musiała na dzidzie:) Fajna babka z niej powiedziała że gdybym była jej siostrą to by mi to i to przepisała ale to już jak będzie leczenie. Prosiłam żeby zbadała czy w ciąży nie jestem bo ostatnio w okołoowulacyjnych dniach kochałam się z facetem do końca.. Badała i szukała ale powiedziała że za wcześnie żeby określić czy jest ciąża ale coś tam mam lekko zasinione.. Nie pamiętam co bo tak wpatrywałam się w ekran hihihijihiihi niedosłyszałam a teraz załuje że nie zapytałam.. No a lek na owłosienie dostałam bo mam z tym problem od 17 roku życia niestety..:(

Jeśli mowa o zasinieniu to zapewne miała na myśli wejście d pochwy i jej ścianki. Bo tak bywa we wczesnej ciąży natomiast najprawdopodobniej macica nie zmieniła kształtu, gdyby zmieniła - powiedziałaby o podejrzeniu ciąży. No ALE zmiana kształtu macicynastępuje po zagnieżdżeniu czyli średnio od około 10 do ...nastego dnia.

Gość Marta1983
wczoraj był 14 dzień od momentu kiedy kochaliśmy się z podejżeniem owulacji:) Więc może coś będzie:) Dałaś mi dużą nadzieję w tym momencie :D:D:D

Gość Marta1983
jutro z rana jak wstanę będzie testowanie:) JUż doczekać się nie mogę:D:D

Gość Marta1983
chyba dostanę okresu ;(((((((((

Gość zacznij pisać poprawnie bo juz
mnie to do szalu doprowadza. Za każdym razem piszesz : dostanę okresu itp.!!! OKRES OKRES OKRES. nie okresu. Dostanę co? okres.Nie dostanę czego? okresu!

Gość ona 83
mi też przez kilka lat mówiono że nie mam owulacji mialam złe wyniki hormonalne,trądzik brak okresu,hirsutyzm,torbiele.....miałam dość leczenia i zostalam tylko przy Novynette żeby utrzymać krwawienie.Po ślubie odstawiłam je i jestem w ciązy:)sama jeszcze nie dowierzam mimo że już widzialam maciupeństwo na usg.Nikt nie może powiedzieć że nie będziemy mogly mieć dzieci,bo natura sprawia CUDA.

Gość Marta1983
Dostałam @ i kurde zła jestem!! Od wczoraj biorę harmonet a dziś jeszcze dla spokoju zrobiłam test i negatywny:( Teraz dwa miesiące antyk i później mam nadziejże że będzie owulka z odstawienia..jakie testy owulacyjne są najlepsze?

Gość fallon
hej marta , no szkoda.... bo czytałam poprzednią stronę i chciałam ci powiedzieć ,że gin nie widział na usg mojej 3tyg ciąży... podaj mi namiar na tą lekarkę ,jak możesz ,bo wiadomo , że dobry adres warto mieć w razie czego.. a skoro jesteś zadowolona.. ja kiedyś używałam testów owu najtańszych nawet nie pamiętam nazwy - w aptece w Teofilu za 15zł /5szt - pokazały co trzeba... czytałam dużo o testach ale nie wiem co o nich sądzić -czy któreś są bardziej czułe , czy to że niektóre są b.drogie to kwestia firmy (jak to z innymi lekami bywa -ten sam skład itp a cena 2-3 razy większa...) chyba jednak teraz są ci niepotrzebne? właściwie testowałam 1 cykl i pomyślałam że szkoda pieniędzy.. może się mylę? pozdrawiam wszystkie forumowiczki