Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość et*

dziwne imiona w Polsce

Polecane posty

Gość to juz chyba lepiej
Liwia nazwac dziecko. A i tak najgiorsze sa Dzesiki, Dzeniferki i inne takie :P

Gość moja corka ma na imie LIV
mieszkamy w Skandynawi i imie Liwia nie moze byc zarejestrowane

Liwia kojarzy mi się wyłącznie z Liwią Druzyllą, matką cesarza Tyberiusza - jedną z najstraszniejszych kobiecych postaci w historii starożytnej. Jakoś nie nastraja pozytywnie. A Linka to bardzo ładne zdrobnienie. Nasi znajomi mają córeczkę Sarę, mówią do niej \"Sarenko\" :)

Gość a ja mam na imie
Malwina i okropnie tego imienia nie lubie ;( Rodzice czasem nie maja serca, jak wybieraja imie dla dziecka :( Ale powiedzcie mi, co nimi kieruje nadajac takie dziwne imiona?

Gość mama skorpionka
moze to, ze te imiona im sie podobaja?

Gość a ja mam na imie
nie uwierze ze im sie imie Malwina podobało :( Juz bym wolała miec na imię ania kasia itd:(

Gość moja corka ma na imie LIV
wiem:) moj maz uparl sie na to imie, ja chcialam dac polskie, na drugie ma Hania, w Skandynawi imie Hanna tez jest popularne;)

Damir brzmi bardzo heroicznie :) Jeśli wyrośnie na przystojnego faceta, to dziewczynki będą seryjnie wypisywać sobie jego imię na zeszytach ;) Oryginalne imię to dodatkowy atut. Malwina, współczuję Ci, ale to że dziecko nie polubi swojego imienia może się zdarzyć zawsze i nie zależy od tego co to za imię. Nie znasz żadnej Kasi czy Magdy, które przerabiają się same na Katiuszę, Madę itp, bo \'wyrosły\" ze swoich imion? Człowiekowi o silnej osobowości często bywa za ciasno w popularnym imieniu. Ja i mój brat również otrzymaliśmy rzadko spotykane imiona i żadne z nas się na to nie uskarżało. Z tego powodu nie nadawano nam przezwisk, imię było na tyle niezwykłe, że wystarczało.