Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pojecia2

krem do opalania do TWARZY

Polecane posty

Gość nie mam pojecia2

dziewczyny czego z filtrami uzywacie do twarzy podczas opalania? czy tego samego czym smarujecie cale cialo? chce znalezc cos co mozna smarowac np pod oczy kiedy przebywa sie na sloncu ale nie wiem czy takie zwykle mleczko do ciala mnie tam nie podrazni

Gość nie mam pojecia2
?

Gość nie mam pojecia2
opalacie sie zupelnie bez zadnego kremu czy jak?

Do twarzy nie powinno sie używać tego samego kremu co do ciała. Ja polecam krem do twarzy SPF 50+ Anthelios XL La Roche-Posay.

można używać tego samego do twarzy, co do ciała, niczym się nie różnią. ja tak robię, bo te do ciała mają większą pojemność. tyle, że filtr dla wrażliwców nie powinien zawierać alkoholu. ja się nie opalam, używam filtrów aptecznych SPF 50+.

Gość ojejkuniuuuuuuu
można użuywać kremów do ciała do twarzy i na odwrót.one różnią się tylko konsystencją czyli do ciała są tłuściejsze co przy np.tłustej skórze da fatalny efekt. ja używam blokerów SVR i to codziennie, a nie tylko wtedy gdy jestem na plaży :)

Gość to ogolne stwierdzenie
wystarczy przejrzec sklady i poeksperymentowac z filtrami aptecznymi, zeby sie przekonac, ze niewiele ma to wspolnego z rzeczywistoscia. filtry do twarzy takze moga podrazniac jesli zawieraja np. alkohol i zapychac pory, a ich sklady czesto minimalnie roznia sie od tych 'do twarzy' i sa to z reguly roznice, o ktorych wspomniala ojejkuniuuuuuuu. wszystko to kwestia doboru odpowiedniego kosmetyku.

Gość to ogolne stwierdzenie
'do ciala'* przepraszam za pomylke kosmetyki do ciala sa z reguly mocniej perfumowane i zaw. wiecej skl. natluszczajacych, ktore moga zapychac pory. ich jakosc tez moze byc gorsza niz skl. uzywanych w kosmet. do twarzy. skl. wszystko zalezy od standardow firmy. aktywnych, ktore moga wywolac podraznienie jest w nich mniej niz w kremach do twarz. to nie dotyczy kremow z filtrem, przynajmniej nie aptecznych (Avene, Iwostin, LRP, SVR, Vichy)

duży wybór kremów do twarzy na słońce ma seria sun care - ja np potrzebuję na przebarwienia (anti spot)