Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wesola wdowka

do szczesliwych posiadaczy YORKOW

Polecane posty

Gość wesola wdowka

bardzo Was prosze o przysluge :-) Zdecydowalam sie na kupno Yorka, dlatego tez chcialabym sie dowiedziec jak wyglada codzienne zycie z nim :-) co je, jak sie zachowuje, czy sie przywiazuje do wlasciciela, czy jest przyjazny, w miare grzeczny ;-) , czy demoluje wszystko w mieszkaniu, czy mozna mu zaufac, czy czuje sie samotny jak jest pare godzin sam itd. bede wdzieczna za ABSOLUTNIE KAZDA INFORMACJE !!!!! z gory dziekuje

Gość nie polecam bo
pies jest mikroskopijnych rozmiarów wiec ani cie nie obroni, to raczej ty bedziesz musiala uwazac by cos go nie zagryzło, a bedziesz musiała wychodzic kilka razy dziennie na dwor. Wiec albo duzy obronny pies-np. owczarek, alo kota

Gość wesola wdowka
nie, kot na pewno odpada!!!! nie biore pieska zeby mnie bronil... tylko zeby byl! a czemu zaznaczasz, ze kilka razy trzeba wychodzic? przeciez z kazdym psem trzeba wychodzic...

Gość czemu kot odpada
???? żle napisałem.Chodzi o to że masz psa-kuleczke a kasz zawracanie gitary jak z dużym, czyli czeste wychodzenie, brudzenie itp.

Gość astra4
male, meczace, klopotliwe w utrzymaniu i drogie przy zakupie (zdecydowanie powyzej tysiaca).

Gość i jeszcze zapomnialas
napisac ze brzydkie:-D

Gość wesola wdowka
czemu "meczace i klopotliwe w utrzymaniu" ??????????

Gość wesola wdowka
a kot odpada bo...nie wiem chyba sie boje kotow, jakos tak im zle z oczu patrzy ;-)

Gość bo dużo szczekają
są wybredne i trzeba je (jak każdego psa) pielęgnować.Nię znosze tej mody na kupowanie yorków,kolejna nieodpowiedzialna osoba zamarzyła sobie,zeby miec pieska :O

Gość astra4
meczace bo bardzo pobudliwe, uparte, bardzo wrzaskliwe, trudne w prowadzeniu (to tez terier a ludzie najczesciej o tym zapominaja), klopoty z dluga sierscia, mikrym wzrostem, brakiem odpronosci na warunki atm. Nie wiem co Toba kieruje(oprocz mody) - ja nie widze zadnych zalet w tej akurat rasie, oprocz paradowania z nieszczesna maskotka z kokardka :(

Gość ja mam yorka
1. wychodze z nim na smyczy, bo KAZDEGO psa trzeba tak wyprowadzac, wiec nic mi go nie zagryzie . 2. jest kochany, bardzo sie przywiazuje 3.grzeczny , nic nie demoluje i nie brudzi (nauczony czystosci jak byl szczeniakiem) 4.szczeka tylko wtedy jak ktos dzowni lub puka do drzwi , wiec nie jest jazgotliwy ani halasliwyzaraz ktos ci napisze 5. duzo jedzenia nie potrzebuje. Jedyny znaczny wydatek ,to koszt fryzjera co pare miesiecy (nie lubie dlugich wlosow u tych pieskow) , oprocz kosztu zakupu - moj kosztowal 1200 zl 4,5 roku temu . 6. jako ze ma wlosy a nie siersc- nie uczula :) 7. zostaje sam jak jestem w pracy :)

Gość wesola wdowka
bo duzo szczekaja---> wypraszam sobie, zebys mowila o mnie, ze jestem nieodpowiedzialna! w ogole mnie nie znasz! co za ludzie

Gość ja mam yorka
8 nie jest uparty , ani zlosliwy 9. na mroz ma ubranka z polaru i jakos zime da rade przezyc :) 10. nie ma kokardki 11. nie czytaj opinii ludzi, ktorzy nie maja takiego psa i pisza ci same zaslyszane i stereotypowe opinie :)

Gość wesola wdowka
ja mam yorka---.> dziekuje za odpowiedz!!! :-) w koncu wypowiedzial sie ktos, kto pieska takiego ma, a nie tylko plujacy jadem ludzie, ktorzy mysla, ze wszyscy wszystko robia dla mody!

Gość wesola wdowka
ja mam yorka ...a mozesz mi jeszcze napisac, co dajesz mu jesc??? czy gotujesz mu cos, czy raczej wszystko kupne, no i co? co lubi???

Gość astra4
a mozesz wytlumaczyc roznice miedzy "sierscia" a "wlosami"? Nota bene z brakiem mozliwosci uczulenia na siersc jakiejkolwiek rasy to mit - sprawa jest osobnicza. A z dobrego serca radze - pilnuj tego szkraba, nie dalej jak wczoraj do lecznicy przywiezli yorka zabitego jednym uderzeniem lapy onka. Smycz biedakowi jeszcze dyndala u szyi :(

Gość astra4
wesola wdowka - a Ty masz jakis dar ze wiesz, co kto ma w domu?! I czy myslenie inne niz Twoje to od razu "plucie jadem"?! Pytasz - dostajesz odpowiedzi. A ze ich tresc Ci sie nie podoba - coz...

Gość wesola wdowka
wlasnie!!! pytam i oczekuje odpowiedzi a nie obrazania mnie, z ejestem nieodpowiedzialna!

Gość astra4
nie obrazilam Cie ani raz. Za to zadalam pytanie - co Toba kieruje przy wyborze tej konkretnie rasy.

Gość wesola wdowka
astra4..przeczytaj jeszcze raz swoj wpis powyzej, po1. powiedzialas, ze jestem nieodpowiedzialna,a po 2. nie ma tam zadnego pytania do mnie. ale nie to jest tematem topiku i, jesli nie masz juz nic do powiedzenia, to nie zasmiecaj prosze

Gość ja mam yorka
astra - ja pilnuje swojego szkraba, tak samo jakbym pilnowala doga niemieckiego :) , i to i to pies, i MUSI byc na smyczy . I wlasciciel musi nad nim panowac. Ja mam dosc skaczacych wokol mnie psow i zawsze zwracam uwage ,zeby pancia (albo pan) wziela swojego psa na smycz. Siersc a wlosy - podstawowa roznica jest taka ze wlosy nie uczulaja , nie wychodza na wiosne, jesieni , tylko normalnie rosna (dlatego potrzebny jest fryzjer) . Do jedzenia - najbardziej lubi kurczaka z ryzem i marchewka (gotowana), oprocz tego dostaje raz na jakis czas sucha karme royal dla yorkow, gotowana wolowine, uwielbia kawaleczki jablka ;)

Gość astra4
uczula nie siersc a bialko - np. z naskorka lub sliny. Siersc sklada sie z wlosow - zreszta nie potrzeba tu OT z bilologicznym pktem widzenia :) Wesola - a gdzie napisalam ze jestes nieodpowiedzialna????? Faktycznie nie nei postawilam pytajnika na koncu mojego domyslnego pytania. Wiec - co Toba kieruje podczas decyzji o zakupie psiaka tej rasy?

Gość yyyyv
mogę Ci opisać jutro, bo nie bardzo mam teraz czas, jeśli chcesz

Gość wesola wdowka
astra4 przepraszam pomylilam wpisy

Gość ja mam yorka
nie wiem co jest nie tak z tymi linkami .... :/

Gość wesola wdowka
yyyv... tak poprosze o informacje, bede czekac jutro :-) astra4...szukalam pieska malego, a z malych najbardziej spodobal mi sie York (rodzice maja cudownego labradora, jest absolutnie kochany i wspanialy, ale spacery z nim to koszmar, jak pociagnie to ledwo daje rade, zeby go utrzymac na smyczy) ja mam yorka... niestety nie moge otworzyc zdjec, jakas zaba sie pojawia ;-)