Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stara.........................

wspólne konto

Polecane posty

Gość stara.........................

Właśnie odkryłam z ogromynm zdziwieniem, że posiadanie wspólnego konta z mężem staje się coraz rzadsze, co więcej, jest traktowane jako narzędzie kontroli nad małżonkiem, sposób na pozbawienie partnera prywatności. Bardzo mnie to zdziwiło. Wydawało mi się, że oddzielne konta są w miarę popularne w \"młodych\" związkach, ale że z czasem partnerzy dążą do uwspólnienia swoich pieniędzy. Wygląda na to, że tak nie jest. Wydawało mi się, że zarządzanie wspólnymi finansami, to jeden z ważniejszych elementów bycia razem. Wygląda na to, że tak nie jest. A Wy jak myślicie?

Moi rodzice od lat mają wspólne konto i jakoś nie ma z tego powodu żadnych problemów. Dogadują się i wspólnie podejmują decyzje dotyczące finansów, chociaż są różnice - i to wyraźne - w ich zarobkach. Naprawdę da się tak, myślę, że to kwestia dojrzałości i trwałości związku :-)

Gość potrzebuje_pomocy
ja zawsze mialam oddzielne.. tzn. jako para gdy mieszkalam razem ze swoim.. ale ja to mloda to za wieel nie powiem, u mnie w pracy nie maja wspolnych moje znajome mezatki