Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_ja-znam_ją

powiększony węzł chłonny- ważne!

Polecane posty

Gość ona_ja-znam_ją

Od 4 m-cy mam na karku powiekszony wezel chlonny- nie boli ani nic. chcialam zapytac czy to normalne, ze wezel chlonnny tak dlugo nie chce sie wchlanac? czy to moze byc spowodowanee tym, ze zeby madrosci mi rosna??? i wezel chlonny zrobilby mi sie na karku??? dodam ze robilam badania krwi i krwinki biale sa w normie tzn. sa blizej gornej normy- ponad 9tys.- w ciagu pol roku skoczyly mi o 2tys. bede wdzieczna za jakiejs info.

idz do lekarza. moze masz toksoplazmoze. ja mialam powiekszony wezel pod pacha i wyszla wlasnie ta choroba.

Gość ona_ja-znam_ją
a zeby spr. czy ma sie tokso to trzeba wykonac prywatnie badanie krwi, ktore jest dosc kosztowne?

nie. trzeba miec skierowanie do lekarza od chorob odzwierzecych i on daje skierowanie na badanie krwi specjalnie na te chorobe - za darmo. czeka sie ok. 2 tygodni na wynik.

Gość ona_ja-znam_ją
aa widzisz mi lekarka mowila,ze to badanie trzeba robic prywatnie :-/ a czy ten guzek dlugo ci sie utrzymywal? martwie sie nim. z drugiej str. karku mam rowniez taki malutki guzek- ale on jest duzo mniejszy niz ten po lewej stronie. i do tego podwyzszone biale krwinki.... nie ma sie czym martwic?

Gość lenka22
o rany, jak tyle czasu ci sie trzyma to jak najszybciej do lekarza, tym bardziej ze nie boli (ponoc jak boli tzn ze nic groznego sie nie dzieje). ja niedawno tez mialam powiekszony wezel chlonny, dokladnie pod rzuchwa a bylo to spowodowane przez rosnacy ząb, ale po 5 dniach bylo juz ok

Gość ona_ja-znam_ją
kurcze nie strasz mnie- pokazywalam kiedys to lekarzowi , ale wzruszyl tylko ramionami ... a ja sie naprawde martwie bo to jest caly czas- przesuwa sie. wydaje mi sie, ze wyskoczylo mi to po tym jak mialam zapalenie oskrzeli i potem juz nie zniklo. :(((

Gość ona_ja-znam_ją
czy ktos wie co to moze byc/ mial podobnie?

Gość lenka22
po prostu musisz isc z tym do lekarza. tutaj trudno postawic diagnoze, a jesli juz ktos ja postawi to byc moze ona akurat Ciebie nie tyczy. a z wezlami nie ma zartow

Gość ona_ja-znam_ją
no tak, a jak lekarz jakos sie tym nie przejal? powiedziala, ze to jakies naczynko a mnie sie wydaje ze to wezel- pojazalam to kolezance ktore czesto ma zapalenie wezlow i mowi, ze to wezel... a czy to moze byc z rosnieciem zeba madrosci?

Twój lekarz był w błędzie. Przecież normalnie badanie można wykonać w każdym laboratorium tylko państwowo robisz to za okazaniem skierowania. Poszukaj innego lekarza jak naciąga Cię na koszty.

Gość lenka22
moze byc z tym zwiazane, tylko niepokojace jest ze to az tyle trwa. moze powinnas zmienic lekarza? chociaz niewiem jak to wyglada w przypadku lekarza rodzinnego

Gość ona_ja-znam_ją
a jzeli byloby cos nie tak to bialych cialek byloby wicej niz mam? w sumie od ostatniego badania (7 miesiecy) podskoczyly o ponad 2 tys., ale dalej sa w normie. boje sie kolejny raz pokazywac tego mojej lekace bo powie, ze zwariowalam i jestem hipo...

Gość ona_ja-znam_ją
up

Gość ona_ja-znam_ją
o

Gość moim.... zdaniem...
tutaj nikt ci nie postawi diagnozy... jak nie chcesz isc do tego samego lekarza to idz innego ten zdecyduje czy potrzebne beda dodatkowe badanie czy tez nie

Gość moim.... zdaniem...
ja jak mialam powiekszone wezly chlonnelekarz przeprowadzil ze mna wywiad dokladnie mnie zbadal i dal skireowanie na takie badania jak morfologia krwi z rozmazem ob crp i jeszcze jakies tylko juz nie pamientam usg wezlow chlonnych usg brzucha rtg klatki piersiowej z tymi badaniami pojechalam do hematologa uznal ze jest ok kazal przyjechac mi na kontrole ze 2 miesiace i pojniej jeszcze na wszelki wpadek jeszcze za dwa miesiace i za kazdym razem mialam powtarzane powyzsze badania idz do lekarza !!!!

Gość lek med
usg rozstrzygnie czy to węzeł.to po pierwsze.

Gość moim.... zdaniem...
mi lekarka powiedziala ze to nie jest wezel okazalo sie ze jednak ja mialam racjejuz sama nie wiem czego ucza ich na tych studiach ale chyba anatomie czlowieka powinni znac

Gość lek med
anatomię znamy ale "rentgena w oczach nie mamy"

Gość moim.... zdaniem...
ludzie idzcie do lekarza !!! powiekszone wezly chlonne moga miec rozne przyczyny do tych blachych do tych bardzo powaznych...

Gość moim.... zdaniem...
no tak tylko ja wiedzialam ze to jest wezel chlonny poszlam do i nnego lekarza ogolnego a pozniej do hemarologa i odrazu wiedzieli ze jest to wezel a rentgena w oczach tez nie mieli

Gość lek med
moze mieli wiecej doświadczenia-ale bywa ze i hamatog tez upewnia się co do tego czy to jest węzeł i JAKIEGO RODZAJU.sAMA morfologia niedużo mówi i przyczynie powiększenie.

Gość moim.... zdaniem...
to przeciez oczywiste ze potrzebne sa dodatkowe badania.. do lek med a co powiesz na to ze ze lekaz mowi do mojej mamy ma pani powiekszoma watrobe moja mama przychodzi do domu pokazuje mojemu tacie i razem zgodnie dochodza do wniosku ze to nie watroba idzie na usg watroba nie powiekszona okazalo sie ze to okreznica poprzeczna sie nie obkurczyla... po lekach wsztstko wrocilo do normy jak nie wie to niech przynajmniej ludzi nie straszy

Gość lek med
bo palpacyjnie moze to tak wygladac-

Gość lek med
ja nie strasze w takiej sytuacji tylko daję skeirowanie.Na straszenie zawsze jest czas.

Gość moim.... zdaniem...
no tak tylko watroba jest wyzej a okreznica to taki pionowy waleczek

Gość moim.... zdaniem...
mow co chcesz do niektorych lekarz to strach chodzic