Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_ja-znam_ją

powiększony węzł chłonny- ważne!

Polecane posty

Gość moim.... zdaniem...
ale byl taki okres czasu ze sie tak nakrecilam ze hoho!!!

Gość moim.... zdaniem...
u nas tez jest bardzo duszno.. ale okres nauki mam juz za soba :)

Gość ona_ja-znam_ja
wszyscy lekarze maja w nosie moje wezly a ja sie bidna stresuje :-/ a co do nauki to zazdroszcze:)- mnie za miesiac czeka egz. licencjacki :-/

Gość moim.... zdaniem...
a co studiujesz

Gość moim.... zdaniem...
ja jak jezdzilam po hematologach to tez mialam wrazenie ze malo ich to obchodzi i czulam ze mnie troche olewaja

Gość ona_ja-znam_ja
wybralam sobie... germanistyke :-/ nie jest lekko. a Ty co porabiasz na codzien?

Gość ona_ja-znam_ja
no tak oni sie nie przejmuja a my sie stresujemy, co za pewne nie ejst dobre dla nas :-/

Gość moim.... zdaniem...
ja konczylam biologie.. a teraz ucze w liceum :)

Gość lek med
czesc dziewczyny ! lekarze sie wami nie przejmuja bo chyba nie ma czym-:-D malutkie te węzelki itam gdzie maja prawo być (chyba ze czegos znów nie doczytałam) .Czy biseptol to nie wiem co lekarz mial na mysli -pewnie widzial wskazania.(biseptol dziala na węzły)ale czy ty swoim niepokojem nie wymogłaś niejako takiego ruchu ze strony lekarza? wiem ze to brzmi....hym dziwnie ale i tak bywa.Ja bym chyba nie brala ale co moge napisac nie widzac Cie tylko tu z Wami klikając? NAjważniejsze -czy te węzły bolą? witamina B6+Mg _raczej wpływa na sytneze hempglobiny i co za tym idzie erytrocytów - wpływ na biale -raczej nie. pozdrawiam.

Gość ona_ja-znam_ja
ooo widze, ze kolezanka "po fachu" :) ja ukonczylam kolegium jezykow obcych i jestem nauczycielem, alee zawodowo jeszcze nie pracuje- mam nadzieje, ze sie to zmieni i od wrzesnia bede uczyc dzieciaczki :)

Gość ona_ja-znam_ja
czesc lek med- to nie ejst biseptol tylko "Bactrim forte"

Gość moim.... zdaniem...
witamy lek med :D

Gość lek med
to jest to samo-czyli sulfonamid z trimetoprimem w tejże samej dawce.

Gość ona_ja-znam_ja
mnie sie nie podoba jego ulotka i nie wiem czy brac :-/ co o tym myslisz lek med? pani laryngolog powiedziala o powiekszonym wezle i dlatego mi to zapisala, aleee mnie sie cosik w tym leku nie podoba :-/

Gość ona_ja-znam_ja
hm niczym nei rozni sie od biseptolu? biseptol bralam w lutym przy zapaleniu oskrzeli... i z tego co pamietam byl tanszy :-/

Gość moim.... zdaniem...
do lek med myslisz ze jezeli mialoby cos zlego wyniknac z tych moich wezlow to przez 2,5 roku by sie cos juz rozwinelo ?

Gość lek med
ona-fakt ze to (jak kazdy antybiol lub chemioterapeutyk)nic dobrygo (syf znaczy :-) ale ulotki sa -moze nie tyle przesadzone co obejmuja wszystkie mozliwe opcje niepożadanych dzialań-STRASZĄ ale na wszystkim co rpzeczytasz tak jest-panadol to też niezły...

Gość lek med
to jest bdokładnie to samo ale w innej cenie (mniejsze tabletki hihi) . Co do tych 2,5 roku -toCie nie uspokoję-bywa ze i kilka lat takie są zanim coś sie "przemieni" ale genaralnie CHCĘ Cie uspokoić .

Gość ona_ja-znam_ja
lek med- jezeli to tai syf to dlaczego sie go przepisuje? nie ma nic innego?o podobnym dzialaniu?

Gość moim.... zdaniem...
jak bylam u hematologa to powiedzial ze po roku czasu zazwyczaj sa ju jakies zmiany w obrazie krwi

Gość ona_ja-znam_ja
biseptol kruszylam bo nie bylabym w stanie tego wielkiego czegos zjesc... tych tabletek tez sie boje- nie umiem/lubie polykac takich wielkich ...

Gość lek med
jejku są inne ale nie powiedziane ze lepsze czy mniej szkodliwe.Jest mnóstwo lekow i too o [podobnym spektrum -to ze ktoś przepisuje ten wynika z tegoz e pewnie lepsze ma doswiadczenia z tym lekiem

Gość moim.... zdaniem...
moj maz tez ma wyczowalne wezly na szyi ale on mowi zebym mu dala swiety spokoj i go nie " macala" :)

Gość ona_ja-znam_ja
czyli jak ktos ma powiekszone wezly to ma tego non stop pilnowc, bo moze cos zlego z tego wyjsc??? ja mam na szyi od roku- jest wiekszy niz te na karku, ale nikt nic z tym nie robi :-/

Gość lek med
tak dokładnie: hematologpowiedzial ZAZWYCZAJ a ja BYWA.na jedno wychodzi.

Gość ona_ja-znam_ja
a moj maz sie wscieka na mnie, ze sobie choroby wynajduje :)

Gość moim.... zdaniem...
moj tato ma 2 naprawde duze wezly na szyi juz 30 lat

Gość lek med
nie pilnowac tylko jakby sie cos dzialo (generalnie POWIEKSZAŁO) to wtedy badać. Co do Twojego męża to zaryzykuje stwierdzenie ze wszyscy mamy węzły, jak pomacamy to takie jak Wy.Jedni przez zęby ,inni zatoki , niektórzy przez kolczyki, łupież czy wszy :o

Gość lek med
do moim... sprawdź mu czy nie ma innych powikszonych-np pachwinowych i powiedz mu ze musi sied o badania rozebrać -pewnie będzie bardziej wyrozumiały dla Twoich poczynań :-)))

Gość ona_ja-znam_ja
łooo- lupiez i wszy ;) czyli podsumowywujac- trzeba tego pilnowac, ale, ze wezel jest powiekszony to nie znaczy od razu powaznej choroby- jest wieleee czynnikow, ktore moga wplywac na powiekszone wezeli. dobrze zrozumialam? ;)