Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_ja-znam_ją

powiększony węzł chłonny- ważne!

Polecane posty

Gość ona_ja-znam_ją
tak- na jednym widac taka kreske jakby przeciete, bo chyba zab tam powoli rosnie. a czy ta morfologia 9,4tys. bialych cialek i limfo 59% jest ok?

Gość lek med
około 1cm spoko , u dzieci nawet do 1,5 cm-to norma ale jak większe toi nie jest jednoznaczne z czymś złym tylko nazywaja sie POWIĘKSZONYMI a te wcześniej WYCZUWALNYMI a tak wogóle to sa tam cały czas-u chudego będą lepiej widoczne .

Gość moim.... zdaniem...
ale na usg one mniejsze wychodza niz namacalnie

Gość ona_ja-znam_ją
a widzisz "moim zdaniem" dobrze wiedziec, ze wychodza mniejsze :)

Gość lek med
bo macasz taknkę okołowęzłową-torebkę i otoczenie wezła a na usg sam węzeł.Ta morfologia to w normie.

Gość lek med
dobranoc dziewczynki! nie martwcie sie - ale dobrze ze jestescie czujne.wpadne jutro jakby co.

Gość ona_ja-znam_ją
dziekuje Ci lek med- panikuje na punkcie tych wezlow i morfo, bo u kogos bliskiego wykryto chloniaka, i chodze z ta osoba po profesorach itp- naoogladam sie tego wszystkiego i potem mam stresa, ze jak co sie pojawi to musi byc to najgorsze (puk-puk, zeby odpukac)

Gość ona_ja-znam_ją
moim zdaniem Tobie tez dziekuje bardzo!!! :) zapraszam kiedys do mnie na kawke! :)

Gość ona_ja-znam_ją
lek med- jestes pierwsza osoba od ktorej slysze, ze dobrze, ze jestem czujna... ob wiecej takich lekarzy- ktorzy potrafia zrozumiec neipokoj pacjenta! brawo!

Gość moim.... zdaniem...
dobranoc :D i niech nam sie przysni cos fajnego !!! ;)

Gość moim.... zdaniem...
ona_ja-znam_ją mam takie same odczucia w tej kwestii jak ty

Gość ona_ja-znam_ją
ps. LEK MED- mam do Ciebie jedno pytanie: czy osoby z chloniakime moga jesc wit. b6? bo miesiac temu moja babcia miala bialych cialek tyle co zawsze a w ciagu miesiaca jak zaczela lykac maglek podskoczyly jej one o 10tys! czy to zbieg okolicznosci czy tez ta wit mogla miec na to jakis wplyw? bede bardzo wdzieczna jezeli mi odpowiesz na to pytanie...bo kazalam babci odstwic te tabletki (brala je nie z przepisu lekarza, tylko sama sobie postanowila, z je wezmie). z gory dziekuje!!!

Gość ona_ja-znam_ją
:) moim zdaniem- dobrej nocki i mam nadzieje, ze spotkamy sie tu ponownie :) pozdrowienia!

Gość simsonka
myślę, że i tak i tak nie powinno się samemu wystawiać diagnozę, nawet jeśli chodzi o branie witamin ;) Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki :) Czas zabrać się za pracę..

Gość ona_ja-znam_ją
dzieki i wzajemnie simsonka! :)

Gość ona_ja-znam_ja
witam wszystkich, bylam przed chwilka u laryngologa i wczyczula powiekszony wezel na szyi, do karku juz nie doszla :-/ przepisala mi lek bactrim forte, ale zastanawiam sie czy mam go jesc bo pelno tu jest dzialan niepozadanych i w ogole roznych dziwnych rzeczy. jesc to czy tez zostawic? do LEK MED jezelibedziesz w tym watku moglabys mi odp. na pyt. ktore zadalam powyzej- odnosnie chloniaka i wit b6. kurce nie wiem co z tym bactrimem...dziekuje :)

Z tego co wiem witamina B6 ma wpływ na czerwone ciałka ale czy wpływa na białe???...chyba nie

Gość ona_ja-znam_ja
up

Gość moim.... zdaniem...
ona_ja-znam_ja witam :) na wszystkich lekach jak przeczytasz ulotke o wypisanych jest mnostwo dzialan niepozadanych nawet na kroplach do nosa :) co ci jeszcze powiedziala ?

Gość ona_ja-znam_ja
moim zdaniem- witajjjjjj! :) w sumie to nic mi niepowiedziala tylko ja gadalam- mowila, ze mam wezel powiekszony na szyi, wiec ja jej na to, ze mam tez 2 powiekszone na karku, ale niestety juz mi tam tego nie zbadala. staralam sie ja tak nakierowac, eby dala mi to skierowanie, ale sie nie udalo :-/ juz trudno- najwyzej pojde sobie prywatnie to zrobic...a t tabletki co mi dala to sa jakies dziwne- dala mi je z powodu tych wezlow, ze jakies musze miec stany zapalne itp a jak czytam ulotke to tam pisze, ze te tab. sa na:zapalenie pluc i oskrzeli, zakazenie gornych i dolnych drog moczowych, zapalenie ucha i zatok, zakazenie przew. pokarmowego i co najciekawsze na zakazenie ukladu moczowo plciowego u mezczyzn :))) dziwne to i nie wiem czy brac- z drugiej strony chcialabym sie pozbyc tych wezlow...LEK MED czy ten lek aby napewno nadaje sie dla mnie? a co u Ciebie "moim zdaniem"?:)

Gość moim.... zdaniem...
u mnie nic nowego wezelki jak byly tak sa nadal i maja sie swietnie tez kiedys bralam jakis antybiotyk na wezly ale mi niestety nic nie pomogl :( mam nadzieje ze u ciebie bedzie inaczej :)

Gość ona_ja-znam_ja
"moim zdaniem" mam nadzieje, ze pomoga te tabletki... ale poki co boje sie ich brac :) musze za tydzien zrobic badanie krwi i poczekam z braniem tych tab. do tego czasu bo byc moze falszuja one wynik. aaa kurcze co tu zrobic, zeby wezelki poszly sobie daleko??? :) "moim zdaniem" duzo masz tych powiekszonych wezelkow?

Gość moim.... zdaniem...
mam jeden duzy 1 cm i ze 4 mniejsze wachajace sie od 4-5 mm ( ale wyczowam tylko 2 reszte na usg wyszlo) i pod pacha ale on wyskoczyl mi juz jakies 7 lat temu bo mialam wycinana jakas golke w tej oklolicy

Gość ona_ja-znam_ja
ale nikt Cie nie mowil, ze to jest cos nie tak/ niebezpieczne?

Gość moim.... zdaniem...
sama wiedzialam ze to cos nie tak i udalam sie do hematologa to sprawdzic

Gość ona_ja-znam_ja
tzn. chodzi mi o to, ze jak juz pobadali Twoje wezelki to co stwierdzili? ze taka Twoja uroda czy tez cos innego?

Gość moim.... zdaniem...
ten najwiekszy powiekszyl sie najprowdopodobniej od migdalka z ktorym ma problemy i znajduje sie na szyi prawi przy zuchwie a reszte zbadali i powiedzieli ze to nie sa duze wezly sa przesowalne i od dwoch i pol roku sa w niezmienionym stanie stwierdzili ze na szyi takie wezly moga wystepowac i byc nie grozne

Gość moim.... zdaniem...
ale napisalam :) mam nadzieje ze cos z tego zrozumialas

Gość ona_ja-znam_ja
no tak- ja tez mam wiecnie problemy z migdalkami... najwazniejsze, ze to pobadalas i ze wszytsko jest ok... czyli to ze wezel jest powiekszony to nie znaczy od razu tego najgorszego...wlasnie siedze nad ksiazkami i oczy same mi sie zamykaja...poza tym u nas jest okrooopnie duszno- nei ma czym oddychac a burzy ani widac ani slychac :-/

Gość ona_ja-znam_ja
moim zdaniem- pewnie...wszystko zrozumialam :)