Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarodziejka 89

Studia medyczne

Polecane posty

Marzą mi się studia medyczne,ale słyszałam,że aby się tam dostać nie tylko trzeba być maksymalnym kujonem,ale też mieć znajomości,a już same studia to horror-maraton nauki i stresu i 2 godziny snu na dobę przed każdą sesją.Chciałabym,żeby wypowiedział się ktoś kto wie jak jest naprawdę bo jeśli rzeczywiście tak to wygląda to dam sobie spokój ze zdawaniem biologii na maturze :(

wszystko co piszesz to prawda ale ludzie jakos koncza medycyne

HEj! Zacznijmy od tego ze najcześciej ida na medycyne ci co byli na profilmu bologiczno-chemiczny(-fizyczny) . Zazwyczaj ten profil cieszy sie najwiekszym podażem. Biologa z tych 3 przedmiotów jest najłatwiejsza (wykuć i zamapietać) Z chemia jest troszke gorzej trzeba jeszcze zrozumieć (słyszałem ze straszna rozszerzona była:/ _ Co do fizyki to tutaj jest całkiem inaczej - pełen Hardcore! Jak na poczatku na medycyne chce isc 3/4 klasy tak po tygodniu moze 2/6 to duzo :) Nauki ogrom (nawet do kina nie ma kiedy wyjsc, nie mówiąc o kolacji- mam możliwość obcowania z osoba z Biol-chema ) lecz różnie to jest sa i takie i takie osoby. Na studiach nie wiem jak jest (prywatne dość droge nie mówiąc o państowych (zabrakł 1% i na płatne) to juz zupełny luksus :) Nauki tez duzo , (jest anegdota. 3 osoby. Maja sie nauczyc ksiazki grubości telefonicznej. 1. nie naucze sie , nie ma szans 2. uuu, troche potrwa, co w zamian? 3 (student medycyny) odpowiada: na kiedy ??

a sa jakieś inne?? ratunkowe to ratunkowe pielegniarskie to pielegniarskie medyczne to medycyna Jak tam Ci idze Potas??

a jak mi idzie? wykanczam sie:P poki co bardziej psychicznie niz fizycznie, bo mysle o sejsi, a musze sie uczyc zupelnie czegos innego:O heh ostanio sie dowiedzilam ze przy farmie, medycyna to pikus, wiec medycyna tak- farmacja nie:O

to zycze powodzenia ! Zdaj , zdaj! Twórz leki ( potrzebne nam , braki mamy - patrz. imunoglobina - czy cóś z tego) Swoja drogą ciekawe co innego wiedziec co innego umiec co innego sie uczyc! :)

no wlasnie to jest bol,ze moje studia tak naprawde sie zaczna na 3 roku tak naprawde, tzn bede sie uczyla tego co mi sie przyda...teraz robia nam mega wprowadznie:O heh jak taki doping slysze to musze zdac:D

Prosze! Ktoś musi dbać o Polske ! Kto jak nie My ??

Powiem tak iż dentysa to nie (ból - ja sie boe strasznie , a co dopiero jakbym miał komuś ) jeszcze piątkowa ósemka (dłutowana) umocniła mnie (jaka jazda była , ludzie a ból! kur.... ! ale mineło i 31 ma niby byc 2. nie wiem czy pójde) Jestem na profilu humanistycznym i niezaciekawie iść mi na medycyne i z tym wszystkim związane. NIestety niewyszło, zobaczymy co bedzie! Z biegiem czasu utrwalam sie ze nie mógłbym być lekarzem (dentysta wyżej, co do reszty to obżydzenie, brak pewności siebie czy np. dobry lek? ) Na zakończenie powiem ze słabość mam do lekarzy (dentyski szczególnie choć niezawsze patrz chirurg dentystyczny Tfuu tfuuu! :) ) A CI Potasik?? Chcialaś iśc czy los??

kurcze, na początku zapomniałem napisać! Dziekuje!

Gość do czarodziejki autorki
nie ma nic prawdy w tych opiniach

chciałaś na medycyne?? (plan jakies specjalizacji?? ) po farmie też taki bajeczny plan zycia jak po medycynie ??

nie ja nie myslalam o medycynie:P nie dalabym rady z flakami:P nie wiem jak bedzie za pare lat, pewnie sie przekonam, poki co mowia ze zle sie na tym nie wychodzi:)

Eee, chciałam cos napisać, bo jestem w temacie, ale mi sie odechciało :D Ide dalej zakuwać (hmm, to w sumie też jakoś oddaje urok tych studiów:)) Jezu jak mi sie chce spać 💤 Dobra,koniec posta bo bredzie {ziewam]

Raya - czekam aż CI sie zachce:) (oby to nastapiło, ciekawie bedzie jak mówisz ze w temacie) Potasik czyli nie bedzie jaku mnie(i bardzo dobrze!) (profilm humanistyczny - fabryka bezrobocia:) (nieprawdaż ze pocieszajace ?? :P Swoja drogo późno juz ??

Oczywiście mam na myśli medycynę,raczej coś bez flaków,może kardiologia czy neurologia.To jak,napisze ktoś w końcu jak to na serio jest z tymi studiami??I jakie trzeba mieć wyniki na maturze żeby mieć szanse?Chemię trzeba zdawać rozszerzoną?

Fizyka też??!!!To chyba naprawdę tylko jakiś geniusz albo totalny kujon może się dostać na medycynę.... :( :( Więc ja na pewno nie mam szans na zdanie TAKIEJ matury a co dopiero żeby studiować.... :( :( :(

hehe nie jest tak źle :P o ile masz rozszerzone te przedmioty w szkole :) no i troszke czasu przed matura poswiecisz na dodatkowe lekcje bo bez nich to teraz ani rusz :/ ja tez chcialm isc na medycyne ale fundusze mi na to nie pozwalaja :| utzrymanie sie w obcym miescie kosztuje... poki co skladam papiery na farmacje :P i analityke medyczna :P

a i jesli myslisz ze bez flakow sie obedzie jestes w bledzi bo prostektorium jest juz chyba na pierwszym roku a specjalizacje wybierasz chyba na przedostatnim :D no chyba ze sie myle :P