Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

podpowiedzcie ile soczku (w mililitrach) i ile razy dziennie dawac dziecku 5,5 miesiecznemu kiedy jest tak goraco??

Gość sorry ale głupie pytanie
rozwine moje zdanie.Pytasz się ile dawać.Ok będziesz miała schemat że np 150 ml i co dziecko będzie chciało więcej to nie dasz buhaaaaaaaaaaa

Gość mama czworeczki
a ty autorko ile wypiasz płynów w upał

jezu coraz to glupsze pytania na tym forum sa????? dobrze napisala poprzedniczka a co jesli ktos ci powie ze 200 ml,to jak bedzie dziecko chcialo wiecej to go odwodnisz czy kazesz mu patrzec jak ty popijasz???? a ty ile dziennie wypijasz plyniow?????napisz w miligramach!!!!!!! oj mamy mamy!!!!!rece opadaja.

rece opadaja na wasza bezmyslnosc spytaj sie mojego 5 miesiecznego synka ile i kiedy chce pic...moze ci odpowie....buahahahahahaha...cycem go karmie nie umiecie czytac ze zrozumieniem wogole nie piszcie dziecko kilka razy dziennie dostaje cyca i beda go jeszcze poic ile wlezie to moze sie w balona napchanego plynami zmieni.kretynki. pytalam mam ile daja swoim dzieciom zwyczajowo nie zabierac glosu jak madrego nic nie wiecie i nie rozpieprzac tematu. chyba ze na tym forum nie ma zadnych zasad.

a ja wypijam 2 litry wody dziuennie to co mojemu synkowi mam rurke wsadzic i tyle samo wlac??rece opadaja...

laboszek do nie do ciebie bylo tobie bardzo dziekuje za odpowiedz :) to pozniej jakies wszystkowiedzace zabraly glos i sie troche spienilam.

Hej, też miałam ten problem bo karmię cycem, jak idę na spacerek z synciem biorę ze sobą kubek niekapek (z herbatką rozpuszczalną ziołową z bobovity) i co jakis czas podstawiam mu kubeczek jeśli jest spragniony to sam pije jeśli nie to odwraca dzióbka od kubeczka.

no wlasnie kurcze bo moj maly to jest taki z pije ile mu dadza i kiedy mu dadza...a przeiciez nie moge go poic w nieskonczonosc

no na razie to on tylko cyca je a od dwoch dni daje mu troszke jablka z gerbera ktorym zreszta nie jest specjalnie zachwycony :) wiec poza tym to same plyny

Gość hgfd
180 ml dziennie płynu powinno wypijac takie dziecko, ale jak dajesz cyca to nie musisz sie tego trzymac. A tak to mu dawaj ile chce. Picie jeszcze nikomu nie zaszkodziło:)

Gość mama czworeczki
przeciez nadmiar płynu dziecko wysiusia wiec mozesz go poic nawet i 2 litry sam gdy bedzie miał dosc picia da ci znac ze juz ma dosc niby jestes matka od 4paru miesiecy a nie wiesz ze dziecko trzeba poic na zyczenie tymbradziej w upał i kto tu jest kretynką?zastanów sie jaka odpowiedz chciałas uzyskac ? 100,200 300ml?

Gość hgfd
180 ml to najmniejsza ilość jaka dziecko powinno wypijać. Ale gdy dziecko eden dzień wypije mniej to się nic nie stanie. Waze żeby pilnować, zeby nie odwodnic dziecka. A jak ty karmisz piersia, to w pokarmie na poczatku leci taka woda i to juz jest napój dla dziecka wiec się nie martw:)