Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina W-M

zrobiło się ciepło - AUTOBUSY PIEKARNIKI

Polecane posty

Gość karolina W-M

nowiutkie autobusy - niby z klimatyzacją .... prawda jest brutalna - kierowcy dla oszczędności nie włączają klimatyzacji, dzięki czemu takie SUPER NOWE -NOWOCZESNE autobusy stają się PIEKARNIKAMI dla pasażerów !!! cztery maleńkie okienka - dwa z przodu , dwa z tyłu .... mają wystarczyć aby pasażer - w korkach , w zapchanym pasażerami autobusie mógł jechać ok 40 min (albo dłużej) w piekarniku nagrzanym całodzienną jazdą w pełnym słońcu .... no i ludzie nie dbający o higienę .... dzięki tym ludziom jeżdżący piekarnik staje się koszmarem codziennym- czasami nie do zniesienia dla ludzi nie zmotoryzowanych, którzy płacą za swój bilet miesięczny Dzisiaj wracałam z pracy, niestety w korkach - temp. 30 st. , jazda ok 45 min. w "klimatyzowanym" AUTOBUSIE-PIEKARNIKU odór nie do zniesienia - skarpety pamiętające świeżość sprzed 2 lat w połączeniu z potem sprzed zimy !!!! ... oczywiście dwa mini okienka otwarte - a raczej uchylone ... Czy tak ma wyglądać następne 4 miesiące upałów ? Po co te autobusy z klimatyzacją, kiedy klimatyzacja nie jest włączana !!!!!!!!???? To dopiero maj, a co będzie jak zaczną się prawdziwe letnie upały !!!! Dla piszących poniżej w stylu : kup sobie auto - nie będziesz mieć problemów ze smrodem - mówię : s p i e r d a l a j c i e ~!!!! Nie będę się tłumaczyć dlaczego nie mam własnego samochodu !!! Płacę co miesiąc za bilet miesięczny ok 100 zł i mam prawo wymagać! dlaczego pół roku upałów mam spędzać dziennie ok 1-2 godz w piekarniku przesiąkniętym smrodem, potem i innymi "wonnościami", NIE TYLKO JA KORZYSTAM Z KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ! płacę, więc wymagam!

Trzeba złożyć zażalenie do przedsiębiorstwa przewozowego. Można również na nim zebrać podpisy innych pasażerów. Takie samo pismo wysłać do urzędu gminy lub miasta , które dotuje przewoźnika. Może niewiele pomoże ale spróbować warto.

Gość Powodzenia w walce
Zimą z kolei podczas mrozów dla "oszczędnosci" nie włacza się ogrzewania. Prawda jets taka, że obecnie zarówno dyrekcja MPK, jak i zwykli pracownicy jeżdzą samochodami. Wieć mają w d... problemy uczniów, studentów i emerytów w autobusach i tramwajach. Ale walczyć o swoje warto. Bo jak się nic nie robi to tym samym sankcjonuje to istniejące zło

Gość no wlasnie ........
nowy autobus a wali w nim jak z murzyńskiej chaty:O nie robili w nim duzych otwieranych okien bo założeniem byla klimatyzacja ale kierowcy oszczedzaja paliwo jak moga bo to jest w ich interesie zeby autobus spalił jak najmniej paliwa

Gość Kano 23
Na moje klimatyzator typu multi split jest efektywniejsza do domku, koszt instalacji takiej klimatyzacji może być wyższy ale można dokładnie dobrać moc urządzenia do powierchni domu, agregat klimatyzacji zawsze umieszczany jest na zewnątrz domu, obczaj parametry tej klimy i zobacz, ja czekam aż mi zamontują fujitsu http://www.mirtor.com.pl/klimatyzacja-torun/ z czujnikiem podczerwieni który automatycznie kieruje strumień powietrza na człowieka