Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piękna

co u was z zębami

Polecane posty

Gość Lamia00
oj to ja chyba sie załamię...... najgorszy wynik - 28 lat i 8 zebow wyrwanych - ale już mowię dlaczego - do aparatu stałego - czwórki i osemki były zbędne..... a słodyczy duzo jem (szczególnie elsy) i mam zdrwiutkie zeby :D ale wynik i tak najwyższy....

Gość Piękna
no właśnie z tymi aparatami tak jest,że trzeba rwać zdrowe zęby. Mlodzi ludzie nie myślą o tym, chcą tylko ladnie się uśmiechć, ale później to zaczyna martwić, bo ze dwa , trzy wyrwie się bo popsute i w konsekwencji nie mamy 11 zęów, a to już jest naprawdę sporo.

Gość ja mam już mniej żębów niż lat
27 lat, 25 zębów

Gość Gigan
Lamia, a co to sa elsy? jakies cukierki?

Gość Samochwała11
Piękna - może tak, ale ja dzieki aparaowi nie tylko mam proste zeby to jeszcze nauczyłam się (to jest już nawyk) mycia zębow po każdym osilku, jak nie mogę umyć to guma lub porządne plukanie ust.... robie to nawet to małym cukiereczku elsie, a co do wygladu - to proste zęby są bardzo wazne w życiu, uzyskujesz pewność siebie, której wcześniej nie miałaś i jesteś normalnie, lub nawet dobrze postrzegana przez innych....

Gość Lamia00
o, ktoś mądrze powiedział, dzięki Samochwała11... co to elsy? to są smaczne cukierki owocowe, są 4 smaki, mają teraz konkurs, ale co do zasad to możesz zerknąc na www.elsy.pl, a i jeszcze ta strona jest świetna dla dzieciaków - sprwadź...

Gość czyttelniczkka
"piękna robię sondaż żeby sprawdzić jak wyglądam wśród innych proszę piszcie ile macie lat i ile wyrwanych zębów.To dla mnie ważne" bardzo chciałabym miec takie problemy...bardzo dziwne masz zainteresowania...czy ta fascynacja zebami to nie jakes zboczenie???????????????????

Gość gdzie o tym
34 latka i wszystkie ząbki na swoim miejscu :D ale muszę co roku usuwać kamień :O

Gość Piękna
Do Samochwała 11 - oczywiście masz rację.Ja wcale nie twierdzę że aparat jest zły. Oczywiście to dobrze że nosicie aparaty, bo piękne , równe ząbki to skarb. Chodzi mi tylko o to że szkoda że trzeba wyrywać przy tym zęby. Bo potem jak się jest w starszym wieku to każdy ząb jest na wagę złota. No ale cóż tak już to jest, że nic lepszego nie wymyslono.Mój synek też nosi aparat tylko wyjmowany, żeby sobie szczęki rozciągnąć i żeby mu wszystkie ząbki się zmieściły

Gość Piękna
Do Czytelniczki- to nie jest zboczenie, ale napewno kłopot. Może chcę się pocieszyć, że nie jestem jedyna. To napewno nie jest straszny problem w porównaniu z tym wszystkim co dzieje sie na swiecie, ale to jest mój problem i nim sie przejmuję.

Gość gfgfdgfd
24 lat wszystkie zeby sa ale. jedynka gorna martwa bo zlamala sie kiedys na rowerze. 8 siedza w kosciach i nie wychodza. reszta ok ale plaby . strate mam zeby tez i zniszczone po aparacie stalyb bo jakas kretynka mi tak go zalozyla

Gość Gigan
Lamia, weszłam i poczytałam. Elsowa stronka fajna, ale myślisz że to nie ściema z tym konkursem i na prawdę można takie rzeczy wygrać? Kurcze, nie wiedziałam, że przed założeniem aparatu trzeba stałe zęby wyrywać. W sumie to nie wiem, czy bym się na coś takiego zgodziła

Gość Samochwała1
Gigan - przy tym stałym apracie to nie awsze trzeba stale zeby wyrywac.. to nie standard, ale niestety tak sie dzieje.... w moim przypadku to ze względu na tak malą szczekę stosunku do zebow... i najczęsciej jesli się wyrywa to te z plombami te najslabsze, czworki są bardzoslabe ogólnie a osemki wiadomo - ez nich mozna zyć..., co do inteligecji potem to nie wiem.. D tak eelsy są swietne, ale niemozna przesdą zcukernkami i innymi slodyczami hihihi

Gość Lamia00
Gigan - no a niemowilam ,ze fajna strona tych elsów.... do starych też fana nie? hhihih no wiesz to konkurs, jest regulamin to raczej w jajo czliweka nie robią, bo to byłbyskandal ,nie??.... mysle że warto wziac udziala a nóż.... sie poszczęści.. powodzenia:D

Gość Nina1981
26 lat, zero wyrwanych, ale duzo plomb:O

Gość Gigan
Lamia, a Ty bierzesz udział w tym konkursie? A cukierki kupiłam, rzeczywiscie dobre, szczególnie te malinowe. Puzzle też niezłe. Oj pojechałabym do disneylandu, chociaż już swój wiek mam...

Gość Lamia00
no pewnie, ze biore udział w konkursie - elsów - dziś jakoś kończy się ten pierwszy etap i zobaczymy, może coś sie wygra,,,,, już chyba 3 lub 4 pakiety wyslałam :D

Gość Gigan
Lamia, niezła jesteś, optymistka.daj znac czy zgarnęłaś jakąś elsową nagrodę. Trzymam kciuki

Gość kwiatuszek69
Mam 32 lata i ... brak 1 ząbka "dolna szóstka" (usunięty 2 lata temu, bo nie można było go uratować-a szkoda :-((

Gość ul. Cicha 12
mam 30 lat i brak 4 zębów ( mądrości, bo dopiero próbują się wybić )

Gość to jm mam lipe 25lat
brak dwoch "szostek" :( paradontoza dolnej szczeki i cholerny nawracajacy kamien nazebny :(