Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bettta

Purina One

Polecane posty

Gość Bettta

Witam, mam 4 miesięczną kotkę. W sumie karmię ją tylko suchą karmą. Ostatnio dostałam w prezence opakowanie Puriny One i mojej kotce strasznie to zasmakowało. Co dajecie jeść swoim kociakom? Które suche karmy polecacie?

Ja karmię kittekat.Mają suchą karmę i kawałki mięsa w puszce. Poza tym daję naturalne jedzenie,tzn.kurczaki,wątróbki drobiowe i wieprzowe,nieraz wieprzowiny trochę. Dzisiaj moje kociaki dostały od firmy prezent-4 saszetki kawałków mięsa. Dlaczego swoją kotkę karmisz tylko suchą karmą? ♥♪♫

Twój kotek miał kłopoty z pęcherzem?To tak jak mój pies.Miał kamienie w pęcherzu.Jest po operacji.W czwartek idziemy na ściągnięcie szwów.Lekarz kazał go karmić suchą karmą URINARY S/O.Droga,2 kg-50 zł.Ale jak ma pomóc mojemu pieskowi,to koszta się nie liczą.Tę karmę kupuje się tylko u weterynarza. A co tak dokładnie było Twojemu kotkowi? Szczerze współczuję Tobie i kotkowi.Wiem,co znaczy jak zwierzak chory. ♥♪♫

Gość 1 klik pprrooosszzee
dokladnie - jak to lekarz okreslil "zatkal sie", piasek czy cos w pecherzu i powstal stan zapalny :] serce mi peklo kiedy na uspionego nacisnal na brzuch i wyplynela z niego ropa z krwia... nie wiem czym go leczyl lekarz, wydalismy fortune na zastrzyki i kroplowki ale kotek wyszedl z tego. od 3 lat wszytsko jest wporzadku, karma urinary jest droga, dla kota saszetka kosztuje 4 zl a i sucha karma swoje kosztuje. nei mniej jednak - nei ma co zalowac. na prawde, od tego czasu kotek jest zdrowy, nic mu nei dolega, warto inwestowac w karme, bo jest skuteczna. z reszta co bede opowiadac, sama wiesz jakie to uczucie kiedy wiesz, z ezwierze cierpi a ty nie wiesz jak mu pomoc... czlowiek powie co go boli, a zwierze? skazane calkowicie n anas w takiej stuacji... trzymam kciuki za psiaka, zeby wyzdrowial jak najszybciej i zeby juz mu wiecej nic nei dolegalo.

Dzięki serdeczne.🌻 Twój kotek(z tego wynika)miał \"tylko\"piasek,a mój biedny psina-kamienie!Dostałam je na pamiątkę:O Ile nas kasy kosztowały:operacja,zastrzyki,karma,nie wspomnę,bo i po co?Sama wiesz. Tę karmę będzie musiał jeść około pół roku,później się okaze,co dalej. Życzę zdrowia kotkowi❤️ ♥♪♫

Betta......co do suchych karm, to sugeruję Acane, Sanabelle , Leonarda i Hillsa. zasada jest jedna-trzeba porównać ich ceny i analizy -zwrócić uwagę ile zawierają białka, tłuszczy, tauryny...i zdecydować co kupić. ja na początek kupowałam małe opakowania w/w i też innych żeby sprawdzić co kocie będzie smakowało, a jak już zasmakowało,to wtedy zamawiałam większe opakowanie:) acha..i jeszcze jedno-karma w dotyku powinna być tłusta. pozdrawiam

Gość 1 klik pprrooosszzee
marketa_cz.. wiem ile kosztuje. trzymam kciuki z apsiaka, a co do karmy, jesli nie obciazy to bardzo budzetu domowego, to karmcie og jak najdluzej ta karma. niech psiaczek bedzie zdrowy. pozdrawiam!

No,jak pisałam-pół roku na pewno będzie ją jadł.Później lekarz zadecyduje. Dzięki jeszcze raz za życzenia dla psiaka.Twój kotek,też niech się chowa zdrowo.🌻 ♥♪♫

Gość Bettta
Marketa_cz Karmię ją suchą karmą dlatego, że weterynarz nam tak zalecił. Mówił, że puszki to taki fast-food dla kotów. Posłuchałam, nie mam jeszcze doświadczenia z kotami. Ulotna chwila, mówisz, żeby patrzeć co kotu smakuje. No jej właśnie smakuje ta Purina One z łososiem, więc chyba więcej jej tego kupię. I podobno ona też robi dobrze na układ moczowy, nie chciałabym żeby miała jakiś piasek w pęcherzu, albo nawet kamienie. A co dajecie pić swoim kotkom?

Gość rumburak2
Bettta i marketa wczoraj dowiedziałam się o nowej promocji Puriny to taki 30 dniowy program zdrowia. Zachęcam do odwiedzenia ich strony www.purina-one.pl tam się wszystkiego dokładnie dowiecie. Można wygrać karmę dla kotów ja się już zarejestrowałam u nich bo mój Rumburaczek uwielbia Purine One z kurczakiem (je tylko suchą karmę) i jest istnym nałogowcem, ale co najważniejsze jak mówi weterynarz zdrowym nałogowcem :-) to pozdrawiam i powodzenia może to my się okażemy szczęśliwymi zwycięzcami.

rumburak 2------------>dzięki za link.Byłam na stronce,ale jeszcze się nie zarejestrowałam.Zrobiłam tylko punktację zdrowia kota.Wygląda,że moje koty są zdrowe,że kittekat im nie zaszkodził:) Ile kosztuje opakowanie(800)Puriny?Muszę ewentualnie kupić większą,mam 4 koty:D I w jakich sklepach kupujecie? Bettta,skoro lekarz tak zalecił.......Życzę Ci,aby kotek się zdrowo chował,i nie miał żadnych problemów zdrowotnych.🌻 Pozdrawiam

Gość moje dwie sliczne łajzy
tylko purine z lososiem wsuwaja:) tzn z suchych, poza tym oba sa okropnie wybredne, kocur jada tylko musiki gormeta a kocica tylko athene i tylko zielona:) ale sa kochane lobuzy:)

Pracowalam kiedys w Kakadu, polecam te sklepy zoologiczne. Godne polecenia sa firmy Eukanuba, Purina, Bosh. Jest bardzo wiele rodzai karm dla kotkow.Sa nawet te dla kotow z problemami urologicznymi. Pamietajcie tylko by w sklepie poprosic o rade kogos kto pracuje na dziale kot i pies, Ci ludzie wiecej najwiecej Pozdrawiam

OlkaFasolkaaa------------->dzięki🌻 Jutro będę u weterynarza z psem(zdjęcie szwów),to się wszystkiego dowiem:) Pozdrawiam ♥♪♫

Gość Alfika
Witajcie, moja kociczka najcudniejsza na świecie jada od urodzenia tylko Purine One (teraz Adult, wcześniej Junior), i po zarejestrowaniu jej i wypełnieniu karty zdrowia dostała MAKSYMALNĄ ilość punktów !!!!!! Nie umiem wkleić zdjęcia, niestety, więc nie pokażę wam jaka jest cudna... pozdrawiam

a ja zdecydowanie odradzam pytanie osob pracujacych w skelpach zoo - sa bardzo czesto niekompetente a swoja wiedze czerpia z ulotek. Praca, nie pasja i widac efekty. Natomiast bardzo dobrym miejscem do zaczerpniecia wiedzy sa kocie fora i np. forum sklepu www.krakvet.pl purina one zdaniem moich kotow jest dobra, zwlaszcza ta z lososiem. Dostaja czasem, absolutnie nie jako karme podstawowa bo moim zdaniem jej parametry sa zdecydowanie za slabe. Jako sucha podstawe jedza zamiennie: brit oraz orijen (zamawiam w sklepie netowym bo sa klopoty ze znalezieniem w normalnym). Puszek nie daje - raz na jakis czas jako mcdonald :) - wole kawal miesa kupic, taniej i zdrowiej i wiem co kot je. Z ulotna sie nie zgodze w jednym - nie ilosc bialka decyduje o jakosci karmy a ilosc miesa w karmie. Bialko moze pochodzic np. z soi a wowczas jest wlasciwie bezwartosciowe dla kota. No i oczywiscie nigdy, przenigdy nie kupuje whiskasa i tym podobnych swinstw - za bardzo koty kocham zeby je krzywdzic chemia pomieszana z odpadkami roslinnymi i zwierzecymi.

Gość Bettta
rumburak 2, dzięki za info. Weszłam sobie na tę stronkę i zarejestrowałam moją małą. Zrobiłam jej też ten test i dostała sporo punktów. Marketa_cz, ja to opakowanie Puriny dostałam, wiec tak naprawdę b\sama nie wiem gdzie kupić i będę wdzięczna za jakieś info. Mnie głównie interesuje ta z łososiem. Jak często wyprowadzacie kota na dwór? pozdrawiam

Gość rumburak2
marketa_cz Ja kupuje w różnych sklepach zoologicznych jak będziesz miała problem z kupieniem to podam Ci konkretne namiary. Opakowanie Puriny One 800 kosztuje 11-12 zł. O ile pamiętam to nie ma znaczenia czy z łososiem czy z kurczakiem cena jest ta sama. To naprawdę dobra karma i jak dla mnie dobra cena. Jak tam Twoja psina?

Gość Bettta
rumburak 2 okazalo się ze Purinę One mają w hipermarkecie w którym normalnie robie zakupy, nawet nie pomyślałam wcześniej żeby tam zajrzeć, jako że puszek nie kupuję. Cena rzeczywiście taka jak przez Ciebie podana. Zrobiłam sobie zapas łososia. pozdrawiam

Gość rumburak2
sorki, za wprowadzenie w błąd miało być w sklepach spożywczych a nie zoologicznych :-) ale jak o zwierzakach gadamy to mi się zaraz z zoologią kojarzy. najważniejsze, że dostałaś karmę.

Gość Punka
ja też skorzystałam z tego programu dla zdrowia kota, dzieki za namiar. chetnie wygram zapas karmy, albo weekend w spa. pozdrawiam

Gość Hriska
I ja też za waszą namową zarejestrowałam kota w tym programie Puriny one. Wyślę swoje zgłoszenie, co mi szkodzi, roczny zapas karmy piechotą nie chodzi, weekendem w SPA nie pogardzę, a że już kiedyś coś wygrałam (raz DVD, a raz spory zapas zupek w proszku...) to kto wie... Pozdrawiam

Gość rumburak2
Hriska To Ty jakaś straszna farciara jesteś :-) może wygrasz coś dla mnie bo ja nigdy niczego nie wygrałam, choć nie tracę nadzieji. Teraz będę grała w totka jutro 4 miliony do wygrania. Pozdrawiam

Gość Bettta
Hriska, dobrze wiedzieć, że konkursy to nie ściema i jednak ludzie w nich wygrywają. Swoja drogą, to naprawdę wierzysz, że w tym konkursie puriny coś wygrasz? To pewnie umiesz ładnie pisac, bo tam sie troszkę poprodukować trzeba

Gość rumburak2
no cóż, chciałam tylko powiedzieć, że niestety nie wygrałam w lotto i jutro muszę zasuwać do roboty ... buuuuuuu

Mój psiak ma się dobrze,całe szczęście.Dziękuję za pamięć🌻 Mam teraz nowe zmartwienie.Od tygodnia,nie ma mojego kota w domu.Nie wiem,gdzie jest,ani co się z nim stało.Cały czas mam nadzieję,że wróci.Kiedyś nie było go 3 dni....... Powiem Wam tyle tylko,że jestem załamana:( Pozdrawiam Was i Waszych pupilków 🌻 ♥♪♫

Gość rumburak2
Marketa_cz Jak tam Twój kot, znalazł się? Pozdrawiam