Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bettta

Purina One

Polecane posty

Gość Bettta
Marketa_cz, kot się znalazł? Napisz, bo się martwimy. I jak, udało Ci się dostać purinę? Podobno kotom trudno zaakceptowac nowe smaki i trzeba im po trochu dosypywac nowej karmy do starego jedzenia. Jak przyjął to Twój kotek? Musze Wam powiedzieć, że ja już absolutnie nic innego nie daję, tylko tę suchą karmę. I aż się dziwię, że ona na widok pełnej michy tak się cieszy, bo ja gdybym codziennie miała jeść to samo, to napewno bym oszalała....

Gość rumburak2
Marketa_cz Daj znać czy wszystko oki u Ciebie? Może potrzebujesz pomocy w poszukiwaniach ? Pozdrawiam

Gość jan123
Czy ktos uzywal Cat Chow Special Care OH z Puriny To karma, ktora wspomaga prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego. Czy ktos moze jest po testach i moze cos niecos napisac/

o to ja o inną karmę zapytam...Nutro Choice.Znacie? Tak dziś pod kątem Zbój apatrzyłam,co by mu kupować,jak już wypełznie spod skrzydeł Mamy.... Cenowo zbliżone do Puriny.... A,a w Purinie chyba.,..albo..hm. Albo Eukanubie,kurczę,zapomniałąm :| no w każdym razie do małej torebki jedzenia suchego dodają miseczkę :) Ładna jest... Tak więc rozejrzyjcie się :) (ja widziałam je w Folwarku Zwierzęcym-większy sklep zoologiczny w Centrum Handlowym,czy tez galerii-bo teraz taka nazwa jest trendy chyba :)

Niestety,kot przepadł.:( Puriny jeszcze nie kupiłam,mam zapas tej,którą wcześniej dawałam.Ale się kończy.Po niedzieli poszukam po sklepach. Mam trzy kociczki,najstarsza mało co je suchej karmy,najmlodsza za nic w świecie nie weźmie do pyszczka.15 czerwca skończyła rok.Może jak kupię właśnie tę Purinę One,to się przekona do suchej karmy? Suche jedzenie wsuwa średnia kotka,chociaż też niedużo.Dlatego worek 2 kg mam na miesiąc.Co inne jak był kocur.........Ten to wsuwał.....:) Bardzo Wam dziękuję za dobre słowa🌻 Pozdrawiam ♥♪♫

może poznał jakąś nadobną kociczkę :) Tam gdzie poprzednio mieszkałam była taka... Gdyby robili film o kociej arystokracji,ona zostałaby księżniczką,taką dobrą,sliczną,o szczerym sercu... Szara,smukła,z dośc długą szyją i wąskim pyszczkiem delikatnym..jak łasiczka trochę. Disney by Jej ładniej nie narysował. I do tego ogromne oczy w ksztalcie migdałów..czy cytryn bardziej.Ciemnozielone. Może znajde gdzieś jej zdjęcie to wkleję kiedyś :) Marketo-mówię Ci,on znalazł jej podobną :)

Gość jan123
NIe no historia naprwde wzruszajaca, z niecierliwoscia dolaczam sie do grona ciekawskich, co stalo sie z kotkiem. Trzymamy kciuki. A co do Bettta - zgadzam sie, z kazdym nowym jedzeniem tzreba dac zwierzakom czas na przyzwyczajenie, dlatego stopnowe wprowadzanie karmy, daje zawsze lepszy rezultat.

Gość rumburak2
Marketa_cz Nie martw się z całą pewnością poznał księżniczkę :) ja naprawdę w to wierzę. Hriska Jak tam idzie Ci pisanie o Purinie One? Dostałaś już od nich pakiet startowy? Pozdrawiam

Gość basznia8989
Pakiet startowy? A po jakim czasie teoretycznie cos takiego mozna dostac i na jakich warunkach?

Ja też czekam na dalsze losy księżniczki:) Kota,nie ma:( Zamówiłam parę rzeczy ze sklepu Krakvet.Może jutro kurier dostarczy.Pisali,że w przeciągu 2-5 dni przesyłka będzie na miejscu. Z Krakowa do Cieszyna nie jest zbyt daleko.Ale to chodzi(chyba)o to ile przesyłek taki kurier będzie miał dostarczyć \"po drodze\",a nie o odległość. ♥♪♫

Gość rumburak2
basznia8989 Purina organizuje teraz promocję 30 dni dla zdrowia kota, możesz o niej przeczytać na ich stronie www.purina-one.pl. Po zarejestrowaniu dostaniesz od nich pakiet startowy (karma+upominek) a do wygrania zapas karmy i wyjazd do SPA. Marketa_cz Twój książe z księżniczką pewnie już mają małe i on jako odpowiedzialny ojciec nie może zostawić rodziny i to tylko dlatego nie wraca do Ciebie:)

Gość basznia8989
Dobrze wiec.. a jak cenowo prezentuje sie ta karma na tle reszty i jaki ma sklad ?

Purina ma dobre produkty. Podobnie jak firma Royal , ale moje kotki lubią też suchą karmę Friskies i saszetki Whiskas i Kittekat

ogólnie purina one nie jest najlepsza karma, jesli chodzi o sklad..lepsza Purina Pro Plan, oprocz tego Hills, Royal Canin, Iams (choc ponoc testowana na zwierzetach) a z tanszych dobra karma Bosch..

wiecej informacji na te i inne tematy dotyczace kotów na www.miau.pl

Gość rumburak2
Ja karmię Puriną One i uważam, że jest oki. Jeśli chodzi o cenę to za 200 g zapłacisz jakieś 4 a za 800g jakieś 12 pln. Jeśli chodzi o skład to może za jakiś czas się ruszę do kuchni i Ci napiszę dokładnie co tam jest na opakowaniu ... bo na razie jakikolwiek ruch poza stukaniem i klikaniem jest dla mnie zbyt męczący :)

Gość goldfire
rumburak2, jak widac ceny ktore podales nie sa wcale wiele wieksze niz karmy typu kitikat i whiskas, ktore zawieraja raptem 4% miesa :| Naprwde warto zainwestowac w cos co jest zdrowe dla kota, czy to RC czy wlasnie Purina. nie sa to drogie karmy, a jednak duzo lepsze niz popularne zapychacze.

ja chyba zdecyduję się na purinę Pro Plan. Al zobaczymy co Zbój będzie najchętniej pałaszowac :) w przyszłym tygodniu się wprowadza do taty :D jejku,nie mogę się doczekać.A najśmieszniejsze będzie to,że zostanie mi on dostarczony do pracy,jak bedę wychodzić. A że tam same dziewczyny prawie-nie wiem,czy mnie wypuszczą :D

Wypuszczą Cię!Tylko na pewno każda będzie chciała kotka dotknąć,pogłaskać............trochę czasu zejdzie:) KaleidoStar----------->Ty masz małego kotka,a ja już dorosłe.Naprawdę,nie wiem,co im kupić. Zresztą.......Zobaczę,co będzie.Odpiszę nazwy i zobaczę.Tak chyba będzie najlepiej. Pozdrów Zbója od moich kotów🌻 ♥♪♫

Gość rumburak2
Marketa_cz Jak tam Twoje zakupy? Jakieś nowe wieści z rynku karm? Pozdrawiam

Nic nie kupiłam.Ten sklep,do którego się wybrałam,był zamknięty.W czwartek będę w centrum,jest więcej sklepów,to na pewno coś kupię.Zobaczymy,co........? Pozdrawiam 🌻 ♥♪♫

Gość KOtamam
Ja nie tak znowu dawno zostałam opiekunką kota mojego męzczyzny, bo tenże męzczyzna wyjechał na dwa tygodnie w delegację i pozostawił mi pod opieką kota i mieszkanie. W mieszkaniu szaleje kot a ja mu daję jeść to co szanowny mężczyzna pozostawił. I właśnie jest to Purina One, kocur jest nią zachwycony i zjada takie ilości ,że aż się dziwie, że nie pękł jeszcze. Wniosek prosty- smakuje mu. Szaleje, znaczy że zdrowy, czyli ja jestem za .

Gość ZośkaERzet
Ja mojego Białka też karmię Puriną One, oprócz tego rozpieszczam go wątróbką, bo strasznie ją lubi i od czasu do czas jakimś innym świeżym mięskiem. A co do facetów, to jak mój wyjeżdża i zostajemy z kotem sami, to markotnieje okrutnie, bawić sie nie chce i tylko śpi cały czas na koszulce Marka i za nic nie da się odgonić od niej;]

Gość Bettta
Czyli wszystko wskazuje na to, ze Purina to jednak dobra karma. No to cieszę się i miło jest wiedziec, ze daje się swojemu kiciakowi to co najlepsze. A wczoraj przydarzyła nam sie dziwna sytuacja. Mianowicie Misia moja siedziała na parapecie i oglądała ptaszki i tak naprawdę nie wiem jak to się stało, ale po chwili w naszym pokoju latał (a własciwie szamotał się) gołąb a moja Misia w jednej chwili z kota kanapowego stała sie krwiożerczą bestią. Musiałam najpierw wygonić ją z pokoju, zeby wypuścić tego biednego ptaka. Moze powinnam dawac jej więcej surowego miesa, skoro takie instynkty się w niej budzą? Naprawdę straszne to było

Gość Allissom
Na opakowaniu Puriny jest napisane, ze zawiera formułę Healthy Life. co to właściwie znaczy?

Gość ZośkaERzet
Bettta, przecież koty to urodzeni myśliwi, nie dziwne, że jak mają okazję to polują, to dobra oznaka, oznaka, że kot jest silny, zdrowy i rozwija swoje umiejętności zakodowane w genach;] Możesz jej dawać przemrożone mięsko, ale też nie w jakichś dzikich ilościach, bo suche karmy tak jak purina dają bilansowany pokarm ( chodzi o dostarczanie energii) i jak się wprowadza zbyt dużo innego pokarmu to ten bilans zostaje utracony. Nasz białek też namiętnie poluje, ale chwilowo głównie na muchy;) Bo na balkon nie ma wyjścia, mieszkamy na 7 piętrze i chyba bym umarła ze strach jakbym go zobaczyła, jak sie przechadza po krawędzi balkonu.

Gość ZośkaERzet
Sęe rozgadałam, a miałam jeszcze napisać o tej formule. Allissom, na stronie puriny napisali o niej coś takiego : Unikalna kompozycja witamin, przeciwutleniaczy i składników odżywczych w Formule "Healthy Life" Purina ONE zapewnia Twojemu kotu optymalne odżywianie, wzmacnia jego układ immunologiczny, a nawet przyczynia się do zahamowania oznak starzenia.