Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bettta

Purina One

Polecane posty

Gość Allissom
Kurczę, szkoda, że nei produkują kremów z formułą healthy life, to może lepiej hamowałyby oznaki starzenia.... dzięki za info o promocji, tez skorzystałam

Gość rumburak2
Marketa_cz Trochę mi zajęło dojście do kuchni żeby sprawdzić co ma Purina One w składzie :) Proszę podaję: 16% kurczak 14% ryż odwodnione białko drobiowe, kukurydza, pszenica, tłuszcz zwierzęcy, glutenowa mączka pszeniczna, digest, drożdże, olej rybny, chlorek potasu, węglan wapnia, chlorek choliny, składniki mineralne, DL-metionina, L-lizyna i dodatki witaminy i miedz, sód, siarczan cynku i inne ale już mi się nie chce dalej wypisywać :) i tak się dużo napisałam :) Przy okazji wyczytałam, że Purina One Adult jest przeznaczona dla kotów od 1 roku do 7 lat (tego nie wiedziałam). Jest jeszcze sporo informacji o sprawnym układzie immunologicznym ale wybacz już mi się nie chce tego wszystkiego pisać. A może już się na coś zdecydowałaś? Pozdrawiam

Gość rumburak2
Marketa_cz Zapomniałam zapytać jak szanowny kiciuś czy powrócił w rodzinne strony ? Pozdrawiam

rumburak 2------------->to nie ja pytałam o skład karmy.To pytała niejaka Allissom,co nie znaczy,że ja nie skorzystałam.:) Wiem dokładnie o składzie i teraz na pewno się zdecyduję.Muszą tylko zjeść Kittekat,bo mój W.znowu kupił,nie chciało mu się chodzić za Puriną :O Kocur,niestety,nie wrócił.Przepadł bezpowrotnie.:( Zostały mi tylko zdjęcia😭 Wysyłała któraś z Was formularz z internetu do Whiskas?Mieli wysłać paczuszkę z dobrociami dla kotka :O Piszę mieli,bo ja dwa razy wypełniałam i dwa razy nic nie przysłali.Zobaczyłam przysłowiowa figę :D Nie to,że jestem jakaś chytra,ale skoro formularz mi ciągle \"wyskakiwał\" to wypełniłam. Doszło to do nich bo mi przysyłaja na pocztę różne reklamy. Ale zrezygnuję z tych reklam.Po co mi one? Pozdrawiam🌻 rumburak---------->jesteś bardzo dobrą osobą🌻 ♥♪♫

Gość Allissom
Witam, rumburak mnie chodziło głównie o tę formułę "healthy life", ale tez sobie chetnie poczytałam. A jak znajdziesz chwilke i będzie Ci się chciało to mże napisz coś o tym systemie immunologicznym, bo bardzo mnie to ciekawi. podobno łapię się w tym ich programie na pierwsze pięc tysięcy i mam dostać próbki i prezent

Gość rumburak2
Marketa_cz To chyba mi się coś pomieszało a byłam taka dumna z siebie, że Ci odpisałam co zawiera Purina One :) Jak się zbiorę w sobie to może dopisze coś o tym systemie immunologicznym ale nie obiecuje :) Pozdrawiam

Gość to jeszcze ja moze
mojej francus dale glownie miau-mix, bo tylko to laskawca pragnie jesc, a z mokrej karmy to rowniez miau-mix ( tylko takiw saszetchach z kawalkami miesa ani mleka ani zwyklego ludzkiego jedzenia nie je. czasem tylko szynke - ale to musi miec ochote wybredny potwor z niej strasznie :)

A mi weterynarz powiedział, że mogę karmić głównie suchą karmą, moją kotka ma 9 miesięcy i teraz zaczęłam jej dawać Purinę One Junior, widzę, że Wy macie już dorosłe koty, chciałam się dowiedzieć czy ta karma jest oki? Czy ta promocja o ktorej tu pisaliście jeszcze trwa i czy jest tylko na karmę dla dorosłych kotów? Pozdrawiam

Gość Bettta
kasjopea29 A czym karmiłaś kotka do tej pory? Co do promocji puriny to wejdź sobie na www.purina-one.pl i tam jest wszystko napisane. A dotyczy również Puriny One Junior. Jak widzisz większość z nas karmi tą karmą swoje kotki i ją sobie chwalimy. Pozdrawiam

Gość rumburak2
kasjopea Myślę, że możesz spokojnie karmić Puriną dla kociaków ale dobrze by było gdybyś porozmawiała z weterynarzem czy takie maluchy mogą być tylko na suchej karmie. Ja chyba dawałam serek biały, mleko, gotowane mięsko i jakieś witaminy ale już nie pamiętam czym karmiłam takiego malucha. Z kociakiem to jak z niemowlakiem :) Pozdrawiam

Gość Bettta
rumburak2, masz świętą rację, sama bym tego lepiej nie ujęła. A nie wiesz przypadkiem do kiedy trwa promocja Puriny?

Czyli co ten weterynarz żle mówił. że sama sucha karma wystarczy? Myślałam, że ta Purina dla kociaków to zawiera wszystko co potrzeba. On mówił tylko, że kociak ma mieć świeża wodę i że to wystarczy. Powinnam skonsultować to z jakimś innym? Kogo polecacie na Mokotowie ?

Gość Bettta
kasjopea29 Myslę, że nie ma co lecieć od razu do weterynarza. poczytaj troche w necie i wykorzystaj rady rumburak 2. Poza tym 9 miesięczny kotek to juz nie takie niemowlę i myślę, ze spokojnie podstawą jego żywienia może być Purina One Junior. Pozdrawiam

Gość Bettta
rumburak 2 mam pytanie, bo wydajesz się mieć doświadczenie: na opakowaniu Puriny One Adult jest napisane, ze jest przeznaczona dla kotów w wieku 1-7 lat. Czy to oznacza, że nie można jej dawac starszym kotom? Czym w takim razie karmić 10 letniego kota?

Właśnie nie wiem bo różne opinie czytam o karmieniu samą suchą karmą i różnie też piszą ludzie o Purinie One wolałabym to skonsultować z kimś kto ma wykształcenie i doświadczenie w tym.

Gość Bettta
Wydaje mi się, że Purina One to nowa karma, ale przeciez marka istnieje już długo na rynku i z tego co wiem to jest ceniona przez weterynarzy i hodowców.

Gość zuzia1704
Czy Purina produkuje coś dla kotów po kastracji? Wiem ze Royal Canin robi ale jest to strasznie drogie, a mój kot po kastracji ma straszny apetyt :)

A moja najmlodsza kociczka nie chce jeść suchej karmy.Sucha karma może dla niej nie istnieć.To samo z mlekiem. Chyba nie ma w tym nic dziwnego? Nie wiem,czy coś produkują dla kotów po kastracji. Po kastracji chyba można zywić kota tak samo jak przed.:) ♥♪♫

Gość zuzia1704
niestety nie mozna zywić kota po kastracji tak samo. Ponieważ po tym zabiegu w przewodach moczowych osadza się kamień i dlatego własnie koty podatne są na choroby nerek i układu moczowego.

Gość Maartkaa
Ja ostatnio wypróbowałam karmę Purina Cat Chow. Kotka je z apetytem, zarówno karmę suchą jak i mokrą. Co istotne, jej sierść stała się bardziej lśniąca i puszysta, co jest zasługą naturalnych składników karmy. A na moją korzyść sprzątanie kuwety jest mniej.. nieprzyjemne! ;-)