Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domik

Zasilki rodzinne od 9/2007r

Polecane posty

Gość domik

Kto wie, ile będzie wynosil zasilek rodzinny dla dziecka od 9/07 i jakie jest kryterium przyznawania? Oczywiscie chodzi o dochod na 1 osobę w rodzinie wg PIT

Gość opopopopop
zasiłek to w zalezności od wieku dziecka: a dochód na 1 osobę w rodzinie nie może przekroczyć 583 zł.

Nieprawda. Dochód na osobę w rodzinie nie może przekroczyć 504 zł, a gdy dziecko ma orzeczenie o niepełnosprawności - wtedy 583. Dziecko do 5 lat - 48 zł. A potem 64 i 68.

Gość /łączenie/
zasiłek rodzinny 13:06 teolog5 orientujecie sie czy zasiłek rodzinny jest wyrównywany? 22:09 aaggniieeszzkaa jak to wyrównywalny? należy się od dnia złożenia wniosku, jak złożysz pod koniec miesiąca to dostaniesz w nastepnym z wyrównaniem za miesiąc w poprzedni, w którym złożony był wniosek. 23:25 Tluscioszka Jeżeli masz na myśli, czy będziesz miał wypłacony za poprzedni miesiąc np. czerwiec, to tak, ale pod warunkiem, że wniosek złożyłeś pod koniec czerwca. Do 09.07.2007 - 115 kg. 09.07.2007 - 107 kg Cel I - 99kg 07:18 teolog5 chodzi mi o to że urodziłam dziecko w maju,a złożyłam papiery w czerwcu to dostane za maj?

Jeżeli składasz papiery na rodzinne to rodzinnego nie dostaniesz za maj, ale dodatek z tytułu urodzenia dziecka + 48 zł rodzinne za czerwiec - tak.