Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość archer111

aspirator czy gruszka??

Polecane posty

Gość archer111

Zastanawiam się , czy faktycznie warto zainwestować w aspirator, czy zwykła gumowa gruszka w zupełności wystarczy do oczyszcania noska??

zainwestuj w aspirator, mam Fridę i jak dla nas rewelacja, gruszka służy Alce wyłącznie do zabawy

też właśnie się zastanawiam nad aspiratorem, wiec chetnie poczytam opinie.

Tylko aspirator...ja kupilam Sopelek 2 (jest tanszy niz Frida a dziala tak samo). Szybko i skutecznie usuwa wszystkie paskudztwa z noska malucha. Dodam, ze mam tez gruszke, ktora w ogole sie nie sprawdzila. Dlatego za rada kolezanki z topiku lutowek kupilam Sopelek i potwierdzam, ze to super wynalazek.

Gość madlen73
ja mam nose frida, jest super skuteczny, poolecammmmmmmmm

Gość a gdzie to kupię
w aptece czy w sklepie?

Gość zonaKraka
Ja mam aspirator- minusy takie że trzeba często rozkładać i wyparzać, a ja nieraz łapałam infekcję gardła po ściąganiu kataru u synka (tak często że nie wierzę że to przypadek), więc gąbeczka która zabezpiecza nie jest taka idealna. No i lekko paskudne, długo robił to tylko mąż ;) Ale katar ściąga bezbłędnie, miałam dwie gruszki i nie ma porównania. Ale mam w rodzinie dziecko któremu ściągają gruszką, tyle że kilka kupowali i dopiero któraś z kolei się sprawdziła.

Gość bshbz
A sciagacie tylko katar czy codzienne gile tez?

A ja polecam mieć to i to. Aspirator rewelacja przy katarku, jednak jeśli jakiś suchy glutek ;) przyklei się do noska jedno pociągnięcie gruszką i gotowe, nie ma sensu drażnić nosa aspiratorem

A na pytanie "czy zwykła gumowa gruszka w zupełności wystarczy do oczyszcania noska??" raczej nie, dziecko marudne leży lub nie chce czasem, nie chętnie chce dać nosek - gruszką musisz raczej widzieć jak gdzie wkładasz i co wyciągasz, a np fride tylko przykładasz, ciągniesz i tyyyyyle wyłazi od razu

Gość olk
najlepszy to jest aspirator katarek ,mam też fridę ale raz użyłam i wróciłam do katarka .

Gość mama tymka
miałam gruszkę do... pierwszego kataru. Leciałam do apteki po fridę, bo gruszką to suchy paproszek można wyciągnąć, a nie gile. Poza tym dziecko sie wyrywa, kręci główką, odpycha, gruszką tylko krzywdę mogłabym mu zrobić.

Gość Zamiast
frida jest super. Warto od razu zapasowe filtry kupić.

Gość gość
tylko aspirator, ja kupilam Babycap. Szybko i skutecznie usuwa wszystkie paskudztwa z noska malucha.

Gość GrazynaAn
zonaKraka - sama sobie odpowiedziałaś na pytanie, że aspirator ustny jest do niczego! W dziejszych czasach nie wyobrażam sobie używać czegoś innego niż Katarek, bo jest podłączany do odkurza i kiedy go używam, nie mam żadnej styczności z wirusami małego!

Gość gość
Gruszka służyła nam do pierwszego potwornego katarku. Mąż biegł do apteki po aspirator,bo gruszka nic nie wyciągnęła a dziecko tylko marudne przy tym było. Mamy taki i do ust i do odkurzacza. Jak byłam w ciąży to na samą myśl,ze miałabym odciągać katar robiło mi się niedobrze. Ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Niewyobrażam sobie nie mieć aspiratora. Pozdrawiam

Gość gość
Ja używałam tego z haxe.pl i uważam, ze jest bardzo dobry. Bardzo też mi pomógł w ciężkich chwilach przeziębienia mojego najmłodszego dziecka.