Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina //

badanie cytologiczne

Polecane posty

Gość ewelina //

wybieram sie do ginekologa z powodu pieczenia w obrębie pochwy i dolegliwosci ze strony pęcherza. Czy podczas tej wizyty mozliwe będzie zrobienie cytologii czy lekarz najpierw musi mnie wyleczyć?

Gość Marta1983
Prawdopodobnie zrobi ci cytologie.. Jeżeli na zewnątrz cię tylko piecze to nie ma przeciwskazań

Gość ewelina //
a jeśli to jakiś stan zapalny albo bakterie?

Gość Marta1983
To może zrobić badanie w celu określenia bakteri aby dobrze wyleczyć..

Gość ewelina //
dziekuje. Jutro sie dowiem wszystkiego.

Gość .natka.
ja mialam miesiac temu robiona cytologiem jednak ze wzgledu na stan zapalny wynik cytologii byl niemozliwy do odczytania, dostalam leki przeciwzapalne, a pojutrze ide powtorzyc cytologie. Wiec najpierw lecza stan zapalny a pozniej robia cytologie

Gość jamajka21
Tak, ale dopiero jak zrobią cytologię to zobaczą czy będzie ona czytelna czy nie. Gdyby tego najpierw nie sprawdzali to po co robiliby Ci tą cytologię po raz pierwszy skoro miałaś stan zapalny? Cytologia wykaże czy jest stan zapalny, jak obfita jest flora bakteryjna, czy w pochwie znajdują się grzyby, szkodliwe bakterie, wirusy, oraz czy nabłonek wyścielający pochwę jest prawidłowy.

Gość ewelina//
juz byłam i badanie cytologiczne zrobione. Czekam na wynik. Leki też dostałam. Zobaczymy. A swoją droga to ciekawa sprawa z tym badaniem, bo lekarka powiedziała, że trzeba je wykonywać co roku. Przyniosłam sobie z poradni kilka ulotek i w jednej z nich jest napisane, że NFZ refunduje to badanie raz na trzy lata. Ciekawe kto zapłaci za pozostałe?

Gość gość
Jeśli będziesz potrzebowała w przyszłości badania cytologicznego to myślę, że nie powinnaś się nad tym zbyt długo zastanawiać i pójść do www.histamed.pl gdzie takie badania cytologiczne Ci zrobią. Ze zdrowiem nie ma żartów, więc uważaj na siebie.