Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LIDO

nieoczywiste piękno

Polecane posty

Dziś ujrzałam coś co dla wielu nie wyda się w żaden sposób nadzwyczajne,niemniej jednak dla mnie takim było. Wsiadając do autobusu zauważyłam młodą dziewczynę (na moje oko ok.17-18 lat) ładnie ubraną,uczesaną,zwyczajnie mówiąc zadbaną,co jednak mnie najbardziej zaskoczyło owa przedstawicielka płci pięknej była w ciąży! Wiem nic specjalnego. Urzekło mnie jednak to,iż dziewczyna mimo swego stanu była ładna,szczupła i jak już wspomniałam zadbana. Widziałam ostatnio wiele kobiet będących w ciąży jednak żadna z nich (podkreślam,żadna z tych,które widziałam) nie wyglądała na zadbaną. Kiedy ją zobaczyłam,pomyślałam,że chciałabym będąc w ciąży wyglądać tak świeżo i atrakcyjnie :)

może pomyliłam się w ocenie jej wieku,jednak nie chodzi mi tu o jej wiek tylko o fakt,iż dbała o swój wygląd,imponowało mi to :)

Gość melavi
dziwne rzeczy opowiadasz. ja widuje mnostwo zadbanych i ladnie wygladajacych kobiet w ciazy. Sama bylam w ciazy pare lat temu i choc mialam wtedy 28 lat ( a nie 18, na szczescie) dbalam o siebie, bylam szczupla (rosl tylko brzuszek), ubieralam sie elegancko, robilam makijaz. W zasadzie dbalam o siebie nawet bardziej niz zwykle, bo mialam wiecej czasu i bylam mniej zaganiana. Kobieta w ciazy ma w dodatku niesamowity urok :)

moim zdanim to nic trudnego dbac o siebie w ciąży no moze ostatnie tygodnie juz się nie chce, ale prawda jest taka, ze jak ktoś ma nawyk dbania o siebie to dba zawsze a jak ktoś nie dbał przed ciążą to ciąża urody nie doda

mało widziałam kobiet,które starają się dbać o siebie,widziałam jednak sporo pretensji potem, chociażby pod tytułem: \"mój zły mąż mnie zostawił\". Mój znajomy kiedyś wteirdził,że czsami kobiety same są sobie winne odnośne swego porzucenia.Zanim usidlą mężczyznę kokietują go,dbaja o siebie dla niego, poczym zapominają o tym,że uczucie należy pielęgnować (nietylko wyglądem),dbać o jego rozkwit.Następnie po rozstaniu płaczą i lamentują,że tyle się starały,gotowały,prały,dzieci odchowały, zapominały jednak o roli mężczyzny w tym życiu,roli,która nie powinna być pasywna w tym przedstawieniu...

zgadzam się faceci w sumie maja to samo, nie che generalizować, ale czesto sa takie egemplarze ktore po kilku latach w związku potrafia tylko siedziec w podkoszulku na tłustym brzuchu przed TV tylko kobiet ktore mialyby odwage takiego pierdzistołka zostawić jest mniej

do melavi: nie mówię o wszystkich kobietach w ciąży tego świata,a jedynie o tych,które miałam okazje widzieć.Pech chciał,że tych zadbanych to zbyt wiele w życiu nie zobaczyłam.

kolega mówił ze swojej strony a kwestia zaniedbania również tyczy się meżczyzn z czym jak najbardziej się zgadzam :)

dokladnie to samo sobie pomyslalam widzac jakis czas temu w osiedlowym sklepie kobiete, jak na moje oko miala ok 25-28 lat, juz w zaawansowanej ciazy bo brzuch duzy, ale cala szczuplutka, plaskie buty i ubrana na sportowo ale tak w kobiecej wersji, kolorki na twarzy widac ze przebywa duzo na swiezym powietrzu. naprawde wyladala uroczo :) chociaz coraz czesciej widuje sie zadbane ciezarne kobiety

ale fakt faktem - troche kasy potrzeba na ładne ciążowe ciuszki, zeby nie były szmatławe no i zawsze lepiej będzie wyglądała kobieta wypoczywająca w domu, niz zacharowana matka 5 dzieci z szóstym w brzuchu

Gość przyjedz do gdanska m
KAZDA KOBIETA w tym stanie jest urzekajaco piekna, wiec po coz te ochy i achy na widok jednego dziewczecia w stanie blogoslawionym

po tóż,że niektóre kobiety w ciąży są strasznie zaniedbane,urzekło mnie to,że wyglądała tak pięknie,myśle,że jej mężczyzna nie miał by powodów (przynajmniej z takiej strony) do porzucenia swojej dziewczyny/żony :)