Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wszechpolka

Czemu wykasowano mój wczorajszy topik o Żydach?

Polecane posty

Gość heheheh juz napisalam
:P nie masz lepszych zajec leonora??

I słusznie ze wykasowali. - Raz że pewnie był prowokacją która obrażała Żydów mimo iz autorce pewnie nie o nich chodziło ( a nie widze żadnych powodów do obrażania jakiejkolwiek nacji) - a dwa że był pewnie napisany przez kretynkę, której się wydaje ze w Polsce jest problem antysemityzmu (nie popieram MW ale też nie posądzam ich o antysemityzm - to jedynie domenta kretyńskich skindeadów)

Facet1978, nie piernicz w bambus. Zapytałam się w tym topiku tylko o to, czemu Żydzi są specjalnei traktowani - dlaczego każdy kto ich krytykuje jest oskarżany o antysemityzm, a ktoś kto krytykuje np. norwegów nie jest oskarżany o \"antynorwegizm\". I nic poza tym.

Gość mnjuuuyy
omg :o

Gość ty wszechpolkaa..
jestes Z j e b ,rzeklam:O

Ok. Myślałem że to prowokacja. Ale masz rację. Jesli ktoś zkrytykuje politykę Londynu, Waszynktony lub Innego rządu to ma prawo. Ale jeśli zkrytykuje politykę Tel-A-viwu to jest oskarżany o antysemityzm. U niektórych działa zasada : \"W każdym narodzie są ludzie dobrzy i źli, za wyjątkiem jednego, tam są tylko dobrzy - jak ktoś twierdzi inaczej, to jest antysemitą\" Niedawno jeden z żydowskich pisarzy ubolewał że część organizacji jego rodaków, instrumentalnie wykorzystuje słowo antysemityzm i zarzucił im (moim zdaniem słusznie) że nie mają szacunku dla ofiar tej, strasznej zagłady. Przestrzegał też przed zdewaluowaniem tego słowa.

ps: miałem na myśli Holocaust - ci co instrumentalnie nadużywają słowa antysemityzm (np. były ambasador Izraela w Polsce), depczą pamięc Holocaustu