Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DZIEKAN

czy warto pomagać ludziom?

Polecane posty

Gość gość
Uważam, że pomaganie jest niejako ludzkim obowiązkiem, po to isteniejemy na tym świecie, żeby żyć dla innych a nie tylko dla siebie. Ja osobiście doświadczyłam wiele dobra od innych np. dużo wsparcia otrzymaliśmy od Fundacji Razem Łatwiej. Mój synek dzieki niej dostał elektryczny wózek inwalidzki, na który nas nigdy nie było stać..

Gość Patrycjaa8
oczywiście ze warto pomagac! Doskonale robi to Fundacja Razem Lepiej- dzięki ich działalności wiele niepełnosprawnych dzieci ma choć namiastkę normalnego zycia:) Czyniąc dobro drugiej osobie wraca do Ciebie z podwojoną siłą:)

Gość gość
Pomaganie jest dziecinie proste, sukces polega na tym, aby wiedzieć jak skutecznie pomagać potrzebującym osobom prywatnym, albo organizacjom pożytku publicznego i wielu innym... Dzięki Idea Fair Play uzyskanie pomocy jest proste i jest przekazywane bezpośrednio potrzebującym :)

Gość gość
No jasne, że warto, tyle ludzi potrzebuje pomocy!!! Nie mówię o udajacych rzebrakach, ale o dzieciach z domu dziecka, albo chorych osobach. Ja pomagam robiąc zakupy, odkryłam strone fanimani.pl, jak robie zakupy to pomagam, wybieram organizacje, którą chce wesprzec i gotowe, mozna w posty sposob pomoc! pomagajcie ludzie

Dobro zawsze prędzej czy później wróci do nas dla tego naprawdę warto pomagać. Ja od lat działam jako wolontariuszka na rzecz Fundacji Onkologicznej Alivia. Pomagając innym potrzebującym czuje się szczęśliwa i potrzebna. To naprawdę nie jest takie trudne, każdy z nas może od zaraz spróbować. Na początek obejrzyjcie sobie najnowszy spot na temat Wojny z rakiem który żeśmy wspólnie z fundacją Alivia przygotowali. https://www.youtube.com/watch?v=pKnoavK9ctc

Gość gość
Katrin25 ma rację. To jest sens życia, pomaganie innym to wybór drogi życiowej, która przynosi radość. Większość na świecie wybiera egoizm i bezwzględną walkę o władzę i dobra materialne, ci potrafią niszczyć życie tym, którzy wybrali inaczej.

Gość gość
Niewolno nikomu pomagac wszystko co zrobisz dla kogos odwruci sie z czasem przeciw tobie jesli komus np dasz 1zl ten ktos bedze chcal jeszcze raz 1zl albo nawet dwa i Ty niedasz to wtedy bedzesz jego wrogie nic nie wolno dawac i brac tez nic

Gość gośćlaluna
Mam chore dziecko mi nikt nie pomogl

Gość familywhoexplores
Zawsze warto pomagać. Nawet jeśli nic z tego nie mamy. familywhoexplores.wordpress.com/2017/11/03/czlowiek-czlowiekowi-wilkiem-a-zombie-zombie-zombie-czyli-rozwazania-na-temat-natury-ludzkiej/#more-698

Gość gość
takie jest prawo boze ze mamy pomagać nawet modlitwa czy słowem Miłosierdzie masz okazywać zawsze i wszędzie bliźnim, nie możesz się od tego usunąć ani wymówić, ani uniewinnić. Podaję ci trzy sposoby czynienia miłosierdzia bliźnim: pierwszy - czyn, drugi - słowo, trzeci - modlitwa; w tych trzech stopniach zawiera się pełnia miłosierdzia i jest niezbitym dowodem miłości ku mnie.

Gość Atka

Moim zdaniem nie warto . Pomagałam rodzinie, wszystkie pieniądze im oddawałam , a teraz ? Największy wróg! 

Gość gość

chcesz mieć wroga pożycz mu pieniądze, oczywiście że nie warto