Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

1312

Dawca szpiku

Polecane posty

Zgłosiłam sie do banku dawców szpiku.... Czy ktoś może wie jak długo od momentu zgłoszenia oczkuje sie na badania?

Gość kliklkliklkilk
też chciałam ale chorowałam na żóltaczkę pokarmową a to chyba dyskwalifikuje :-(

Gość kliklkliklkilk
a w ogóle to pewnie kasy nie mają na te badania więc prędko nie pojedziesz na te badania :-/

niestety ale dyskwalifikuje, mam nadzieje ze mi uda sie komus pomóc, chciałabym juz to zrobic a tu dowiaduje sie ze musze czekac... ale ile???

oj czasami czeka sie kilka miesiecy, to wynika wlasnie jak juz ktos wyzej napisal z braku funduszy na badania. Poza tym po takim badaniu- po prostu bedziesz istniala w bazie- ale nie jest powiedziane, ze kiedys podarujesz komus swoj szpik.

hmmm....no to szkoda ze to moze trwac w nieskonczonosc....:( bez sensu tyle ludzi potrzebuje pomocy ale nie ma na to pieniedzy... :(

Gość klikkliklkilkilkilk
dokładnie,brak funduszy.Ale to chyba u nas tak jest,w bogatszych krajach nie ma tego problemu,szkoda że miałam tą żółtaczkę.........:-(

Gość Zielona jestem*
Możesz napisać w jaki sposób zgłasza sie do banku dawców? Wypełniasz jakiś druczek i wysyłasz czy musisz jechać .... zielona jestem :-(

w Łodzi kilka miesięcy temu była akcja Fundacji Krwinka i wówczas na miejscu od zdeklarowanych osób pobierali krew i wszelkie dane, by wpisać na listę dawców szpiku. Teraz, jeśli badania genetyczne będą w porządku i zajdzie taka potrzeba, poproszą dawce o szpik.... Wiem, że takie akcje są niezwykle rzadko organizowane