Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olga_25

Nowe tabletki-szybkie pytanie

Polecane posty

Gość Olga_25

Czy jesli zmieniam tabletki, to nowe zaczynam w pierwszym dniu okresu czy normalnie po 7 dniowej przerwie??

Gość jamajka21
Z tego co mi wiadomo - po przerwie, tak jakbyś brała po prostu kolejne opakowanie.

zdania sa podzielone nawet wsrod ginekologow - bierze sie albo po 7 dn przewrei albo 1ego dnia krwawienia - wiec wybor zalezy od Ciebie ;) nawet na ulotkach jest roznie napisane

ja Ci powiem jak jest z moimi tabletkami (microgynon). Na ulotce napisane jest ze mozna przyjac albo od razu poo wzieciu ostatniej tabletki starego opakowania (czyli bez 7-dniowej przerwy) albo normalnie po przerwie tak jakbys brala poprzednio stosowane tabletki. Jesli zas przyjmujesz minipigulki (tylko gestageny) to mozesz przerwac stosowanie w dowolnym dniu i zaczac brac nowe tabletki kiedy Ci sie podoba ale przez 7 dni musisz sie zabezpieczac dodatkowo.

Gość kinga22
ja zawsze jak zmieniałam to brałam po 7 dniowej przerwie.i było wszystko oki antykoncepcja zachowana.Ginek tez mi tak radził.

To zależy.Jeśli zmieniasz na mniejszą dawkę hormonów to nie wolnoCi robić przerwy. Jeśli na większą - możesz zacząć nowe opakowanie nowych tabletek - po przerwie.

Gość Olga_25
Skomplikowane to:/ Nie wiem na jakie zmienie, bo dopiero ide do gin i na dodatek jestem za granica, ale widze, ze musze powiedziec jakie bralam ostatnio.