Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mona5

antidral-etiaxil-etaksel-dermedic-spirial - porównanie

Polecane posty

ETIAXIL skład: Alcohol Denat, Aluminium Chloride, Dimethicone Copolyol pojemność roll on: 12,5 ml cena: od 35,00 zł. ETAKSEL Skład: Aqua, Aluminium Chlorohydrate, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract, Propylene Glycol, Hydroxypropylcellulose, Panthenol, Allantoin. pojemność roll on: 50ml cena: od 21,00 zł ANTIDRAL skład: chlorek glinowy 1,0g, gliceryna 1,0g, alkohol etylowy 96% 5,0g, woda oczyszczona do 10,0g pojemność roll on: 50 ml cena: od 12,00 zł. Dermedic, anty persp r Skład: aqua, aluminium chlorochydrate, cyclomethicone, cetearyl alcohol, glycol stearate, dimethicone, ceteareth-20, glycerin, glyceryl stearate, ethylhexyloxyglycerin, methylparaben, EDTA pojemność: 80 ml cena: od 20,00 zł. Spirial w kulce skład: 9% soli glinu, 2% cytrynianu trójetylowego, 0,3% alantoiny, czynniki nawilżające(gliceryna, PcNa) pojemność: 75 ml cena: od 37,00 zł

Gość viki_3333
a o co w tym topiku chodzi?

Gość tryt
ja z tych mialam dermedica, b.fajny

a który jest najlepszy ?? bo ja tylko Antidral przetestowałam ale tak jabym sie zaczeła na niego uodparniać

Gość zyrafa zzz
czy te antyperspiranty mozna stosowac tylko pod pachami? pytam, bo moj facet poci sie koszmarnie, szczegolnie teraz, kiedy jest cieplo..przychodzi z pracy, a koszule ma tak mokra, ze mozna ja wyzymac, szczesliwie ten pot jest bezzapachowy, ale problem i tak jest. lekarze go zbywaja, a ja nie mam pomyslu jak mu pomoc, bo sama sie jakos szczegolnie nie poce, wystarczy zwykly antyperspirant i jest sucho...

Żyrafa wiem, że na stopy tez można ale żeby np Antidralem sie po plecach smarować to chyba nie bardzo :O

W tym topiku chodzi o to, by móc sobie porównać ceny i skład tych antyperspirantów. Mają różny skład, więc mogą pomóc tym, którym nie pomogły inne. W recenzjach są wszystkie te antyperspiranty, ale nie wszędzie są podane składy.

Podnoszę i czekam na recenzje produktów. Który jest najlepszy?

Gość IzKaaa19
Witam jeśli moge cos doradzic to wiec tak etiaxil jest drogi ale naparwde bardzo skuteczny wystarczy uzyc go dwa razy w tygodniu na nie depilowana skore... rewelacja.. teraz bede testowac antidrala ... hmm moze mi cos kochane powiecie na jego temat czy warto... czy skuteczny?? naprawde mi na tym zalezy... najlepiej jesli bym mogla na emaila odpowiedz bo neistety nie mam takiej mozliwosci by przebywac tu na forum... z gory bardzo dziekuje:*

Gość lulkaaaaaa
używałam etixil a potem z ciekawości kupiłam antidral i porażka! Nigdy więcej tego g... dużo słabszy i nieskuteczny! nie polecam.

Gość vastilka
a u mnie się super sprawdził, bardzo sobie go chwalę, używam już ok 3 mies i żadnego pot pod paszką nie widziałam:)

Gość skład
Skład mają prawie identyczny... :] podstawą jest chlorek glinu który powoduje denaturację (rozkład) białek, EtOH (etanol, spirytus, itd ;) ), który ma zapobiec zakażeniu (dezynfekcja) i do tego woda destylowana (oczyszczona) jako' nośnik' substancji (rozpuszczalnik)... a reszta dodatków ma zmniejszać podrażnienie (np. gliceryna) - producenci tutaj cudów nie stworzą...

Gość jestem kotem
osobiscie uwielbiam etiaxil, rzeczywiscie skuteczny a mialam dze problemy z iloscia potu. probowalam tez dricloro ale jednak na mnie nie dzialal.

Gość kosmetyczka21
ja jestem zadowolona z antidralu, to polski produkt, nie stosowałam innego, można stosować pod pachy, na dłonie i ręce, nie wiem czy na inne części ciała, raczej nie polecałabym, pić lub kąpać się w pokrzywie i szałwii

a mi średnio etiaxil pomógł, za to bardzo podrażnił, dopiero BotoX na pachy dał wyraźną poprawę :(

Gość Lineasoft
nie oplaca sie kupowac antidrala, trzeba go uzywać codziennie przynajmniej u mnie, etiaxil co 5-6 dni. Już po pierwszym użyciu etiaxilu miałam spokoj, wiec nie oplaca sie pod wzgledem kasy (wychodzi tak samo miesiecznie, tzn. etiaxil kupujesz raz w miesiacu ,ja teraz co 2, antidral kilka) ,skutecznosci to samo ;] wole smarowac i meczyc sie z podraznieniem co 5 dni niz codziennie.

Gość Lineasoft
Jeszcze jedno! ;]]. Antidral jest słabszy za to lepiej sprawdza sie na innych czesciach ciała jak np wokól piersi etiaxil podraznie za to pod pachami nie ma roznicy przynajmniej u mnie zawsze po nocy jest czerwone ;] w sumie zalezy do czego uzywamy a i etiaxil i antidral ma kilka swoich rodzajow ;]

Gość madziulka2185
witam ja dzis kupilam jakas nowosc podobno lepszy od antidralu nazywa sie Rilo z firmy Lefrosh jeszcze nie stosowalam kotos wie czy jest doby??

Gość iris55
wszystkie te produkty mają w swoim składzie aluminium, są szkodliwe i rakotwórcze! nie należy ich używac, racze wybrac sie do specjalisty

Gość oo!
Etiaxil skuteczny natomiast Antidral w ogóle na mnie nie działał. Poza tym jak się ma zamiar golić pachy to Antidral jest niepraktyczny - do codziennego stosowania, a Etiaxil co ok. 5 dni

Gość dzoko
Rillo to porażka odrazu to wywal do kosza Jest to tania podróbka Etiaxilu, ale nie skuteczna :

Gość Pani Kosmetolog
Witam! Ja stosowałam etiaxil działał, teraz antidral też działa, ale zrobiłam pomiędzy nimi przerwę. Nie wiem kto napisał taka bzdurę, że to zawiera aluminium... to nie aluminium tylko chlorek glinu jest głównym składnikiem antyperspirantów, który nie jest szkodliwy dla zdrowia. Chlorek Glinu blokuje działanie gruczołów łojowych. Polecam krótką lekturę: http://www.kosmopedia.org/bezpieczenstwo_kosmetykow/bezpieczenstwo_wybranych_kateg/

Gość Artus
ETIAXIL itd. jak zreszta kazdy anrtyperspirant nalezy BEZWZGLEDNIE stosowac na DOSKONALE SUCHA skore. Zdecydowana wiekszosc ludzi cos tam wytrze pod pachami albo nawet dobrze ale stoi pare minut w zaparowanej lazience i uzywa np. etiaxilu. Tymczasem zeby dobrze dzialal musi byc ABSOLUTNIE sucho. Wiele z podrazniene bierze sie wlasnie z lekcewazacego podejscia do wysuszenia ("a tam panie gadajo, bez przesady"). Podobnie zreszta z kazdy mantyperspirantem...

Gość gość
Prawda, ja też etaixil używam tylko na suchą skórę i najczęściej jeszcze nie wydepilowana, ale w sumie mamy teraz wybór i możemy kupić niebieski etiaxil, do wrażliwej skóry.