Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hankasd

szczerze czy codziennie kąpiecie swoje małe dzieci?

Polecane posty

Moją córeczkę kąpałam od początku codziennie. A teraz jak jest ciepło to nawet 2- 3 razy dziennie. Zresztą moje dziecko czeka kąpieli, inaczej spać nie pójdzie. Uwielbia się kapać.

kąpanie dziecka ma na celu nie to by było pachnące:) lecz to by spłukać z niego ewentualnie pojawiające się grzyby,bakterie,wirusy....wiadomo,że w lecie rozmnożą się szybciej,nie konieczne jest szorowanie do białej kości ale dziecko,które chodzi,biega, w takie upały, przed snem, w południe powinno złapać prysznic,nawet z samej wody....także -detergenty minimum,woda maximum.....ale wy to przecież i tak wiecie:)

Gość mi też po porodzie
2-tygodniowego synka codzieniie, starszą 5-cio latkę 2 x dziennie: po przyjściu z przedszkola i wieczorem przed snem. Raz na tydzień? nie wyobrażam sobie

Ja rano wkładam malucha pod prysznic, potem myjemy ząbki , a wieczorem kąpiel i mycie ząbków. Teraz jak jest upał to wsadzam go pod prysznic kilka razy dziennie!! Nie wyobrażam sobie myć dziecka co drugi dzień...ja sama sie myje pare razy dziennie, wiec i dziecko tak samo!!!!!

Gość jejkujejku
a czy mozna zasnac bez kapieli? nie sadze

Codziennie ale robiłam też wyjątki.Kiedy dziecko było przeziebione to co drugi dzień oraz jak byo zmino w zimie mimo ogrzewnia mieszkania