Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinowy sad

Zatoki?

Polecane posty

Witam! Od pewnego czasu co kilka godzin pojawia mi się w ustach jakaś wydzielina o wyjątkowo brzydkim zapachu, która powoduje problemy z brzydkim oddechem:( Z migdałków to ona chyba nie jest, nie mam żadnych bialych kulek. Mam wrażenie, że wydobywa się ona z takiego miejsca ok.1cm za górnym lewym ostatnim zębem(tylko z jednej strony jamy ustnej). Gdy dotknę tego miejsca patyczkiem, śmierdzi on dokładnie jak ta wydzielina...i w tym miejsciu jest taka mała biaława \"plamka\", w środku jakby otworek..hmmm nie znam się na medycynie, mógłby mnie ktoś oświecić, jak to miejsce się nazywa i czy w ogóle istnieje(może z jakiegos powodu mi sie samo zrobiło)? I jeszcze takie pytanie; w ustach może pojawiać sie płyn z zatok? co to są zatoki szczękowe? Bo czasami jak nie mam tej wydzieliny, to mogę sprawić żeby sama się pojawiła, ale nie wiem jak to opisac;] trochę sciskam szczękę i wtedy wypływa...nie wiem może to cos z tym związe? Proszę o pomoc, byłam już u lekarza, który stwierdził że to normalne:/

Gość O jej.
Pierwsze czytam, z deka mnie przerazilas, moze ktos wie, sama jestem ciekawa

podejrzewam ze to od zeba a nie zatoki.. ale co ja moge wiedziec...

Nawet jeśli ta biaława plamka znajduje się ok1cm za ostatnim zębem, to może to być związane właśnie z zębami/dziąsłami? Dziekuję za odpowiedzi:* Czyli trzeba do dentysty...:(

Gość a czy to nie jest
taki "bąbelek" wypełniony ropą? Ja miałam coś takiego na dziąśle. To były komplikacje związane z leczeniem kanałowym zęba.

Nie wiem czy bąbelek....raczej płaske to jest, średnica jakieś 0,5cm i białawy odcień, w środku taki otworek, przez który jak podejrzewam wycieka ta wydzielina..Jak się tego bąbelka pozbyłaś? Miałaś problem z brzydkim oddechem (nie non stop, co kilka godzin)?

Gość a czy to nie jest
to ja miałam cos innego. U mnie to był maleńki pęcherzyk wielkości łebka od szpilki, który co jakiś czas pękał i wypływała z niego biała wydzielina, która jednak nie miała nieprzyjemnego zapachu (przepraszam za ten naturalistyczny opis). U mnie po prostu była to ropa z zęba. U jednych zbiera sie to "wewnatrz" zęba (wtedy on puchnie i boli) a u mnie to się gromadziło w pęcherzyku na dziąśle.

to co masz tonajprawdopodobniej przetoka-patologiczny(ale negroźny!!!) otwór przez który odpływa wydzielina zbierająca się wokół zęba. No ale konsultacja z dentystą jak najbardziej wskazana