Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EmDżi

Jak układać dziecko do snu?

Polecane posty

Mam 3 miesięczną córeczke i pewien dylemat... Gdy ułoże ją na boczku to natychmiast zasypia i przesypia tak całą noc. Doszłam do wniosku,że tak jej wygodnie,tylko czy zdrowo? Można tak układać takie małe dzieci?Nie chce jej zrobić krzywdy. Doradźcie,bo sie martwie!

mi pediatra mówił ze dobrze jest na wznak. Jesli Twoje Dziecko zasypia na boku to po jakimś czasie przełuż je na plecki. Też martwiłam się czy tak jest ok dlatego pytałam lekarza. Po karmieniu weź do odbicia i kłądx na pleckach. Pozdrawiam.

Dzięki ale już tak próbowałam i zaraz się budzi i nie chce dalej spać,a jak ją znowu przełoże to zasypia...

emdżi mam to samo :) tez sie zastanawiam czy to dobre, takie spanie na boczku, ale lekarz powiedzial mi, ze nie ma przeciwwskazan i tylko mam zmieniac boki, zeby maly sie nie przyzwyczail. Kupilam tez poduszke Sonno (http://www.poduszkadlamaluszka.pl/upload/Image/galeria/sonno_big.jpg) i dzieki temu jestem spokojna ze synek w czasie snu sie nie przekreci na brzuszek. Zawsze tez probuje go jednak przekrecac na plecki, ale roznie z tym bywa :)

NA WZNAK???? Drogie panie z tego co wiem dzieci uklada sie na boku- na zmiane- prawy, lewy. Jak dziecko spi na wznak to moze sie zakrztusic i moga byc nieprzyjemne komplikacja(sama to przeszlam) a jezeli chcecie na wznak to lozeczko(od strony glowki) powinno byc pod katem 30 stponi w gore albo specjalna poducha:) pozdrawiam serdecznie

Mama_Oskara sliczne zdjecia :) i oczywiscie Synek:) nasze brzdace robia podobne miny:) na niektorych zdjeciach przypomina mi mojego Tomka:)

---> znajoma dzieki za mile slowa :) wlasnie obejrzalam sobie Twoje zdjecia i juz mysle kiedy moj Lobuziak bedzie taki duzy... Fajne chlopaki :) ----> carol20 ja kupowalam w \"Swiecie Dziecka\" w W-wie, ale mozna tez kupic na www.poduszkadlamaluszka.pl , zdaje sie ze oni tez sprzedaja na allegro.