Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda żona...

Kłótnie a myśli o rozwodzie

Polecane posty

Gość młoda żona...

Ilekroć pokłócę się z moim mężem, zaraz nachodzą mnie myśli o rozwodzie mimo, że jesteśmy niespełna rok po ślubie... Mam takie dziwne uczucie, że mogę w każdej chwili odejść bez żalu.. To chyba nienormalne... Czy są tu kobiety, które maja podobne mysli?

Gość mam czarny nickale
nie mysl w ten sposób. tez tak mam a jestesmy jeszcze krócej. Musisz przestac tak myslec. to dziecinne i durne. Jestescie razem i musicie sie starac a nie myslenie dziecka-nie podoba mi sie to zabieram zabawki i ide do domu....

Gość młoda żona...
dzięki, potrzebny mi chyba zimny prysznic...

Gość mam czarny nickale
no głowa do góry! i starajcie sie nie kłocić. lepiej kłotnie ucinac od razu.. macie slub - nie mysl o rozwodzie przy lada kłotni. tak tylko myslisz ze odeszłabys bez zalu. to tylko złudzenie pomysl co czujesz do meza jesli jest miedzy wami wspaniale. I co mogłabys odejsc bez zalu?

Gość przechodzicie chyba zwykły
okres tzw.docierania sie ! dopadła was szara rzeczywistośc ... zwykłe sprawy dnia codziennego,praca ,dom obowiązki itd. może wyjedzcie gdzieś ,choć na kilka dni ... -moja babcia zawsze mawiała : 7 lat chudych i 7 lat tłustych...:)

Gość mdaziar
BRRRRRYYYYYY!!!! Ja tak dokładnie właśnie mam i dlatgo też nie legalizowałam do tej pory zadnego zwiazku... to pewnie jakis strach przed tym co nie wiadome i nieznane. Słuchaj jednak rad całkiem madre wypowiedzi padły. Cierpliwości i pamietaj ze teraz tworzysz związek i nie mozesz myslec zeby spakowac walizy i odejsc bo cos Ci nie" pasi". Wiecej dojrzałości, niedawno ślubowaliscie sobie ze razem bedziecie "na dobre i na złe" wiec dołóżcie starań by nadeszło to dobre!!!!! A jak sie dotrzecie bedzie wszystko ok. Zobaczysz!!!!

Gość młoda żona...
Macie rację, długo byłam sama, samowystarczalna:) Mam wiele nawyków singla, lubię byc niezależna i robić to co chcę... I będę starała się choć część niezależności zachować.... a tu mogą pojawić się zgrzyty

Gość mdaziar
Normalnie jak bym siebie słyszała :)))) Staraj sie zachowac swoja niezależność, gospodaruj czas na to co lubisz bo małżenstwo wcale nie musi ograniczać. W nim dwoje ludzi jest ważnych i ma swoje plany, marzenia i strategie na życie. Czesto tylko potrzebne sa kompromisy bo bez tego ani rusz... (wtedy często cel na zycie pokrywa sie). Inaczej bedziesz krzywdzic ta druga osobe a przeciez nie o to chodzi ... I ani Ty bys tego nie chciała komus zrobic ani by ktos Ciebie tak traktował. Dbaj o swoj zwiazek i pielegnuj go. A jesli oboje o to zadbacie sukces gwarantowany!!!!! Pozdrawiam

Gość mdaziar
Dzieki za dedykacje!!!! To dla wszystkich czy tylko dla młodej żony i jej męża?????

Gość Nie warto działac ...
pod wpływem chwili, to najwiekszy błąd jaki mozna popelnić w zyciu ... Ręczę tobie, żo on po kłótni pewnie mysli podobnie jak ty ..., a wniosek nasuwa się jeden, czy warto tracic czas na konflikty, kłótnie, po co to komu ... zycie tak krótko trwa więc cieszcie się nim .............