Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

enamorada

Dziecinstwo w latach 80.

Polecane posty

Gość pamietam
A pochody na 1szego maja????To były czasy!Śnieg sypał a my w białych bluzeczkach i granatowych spódnicach!!!Podobnie było jak Gierek przyjechał do naszego miasta.

była taka bajka (czeska?) \"Spadła z obłoków\" czy ktoś ją pamięta? Biały delfin Um - uwielbiałam I Pulcheryja i Bestyja :)

W poniedziałki rano apele. Meldunki przewodniczących klas ile obecnych a ile nie. Akademie ku czci :D

był taki duet fortepianowy Marek i Wacek... Ale jak już wspomniałam, ja kochałam New Kidsów...:) a magnetofon to miałamGrundig...i można było nagrywać siebie samego... buty plastiki były super...takie czółenka z plastiku całe w dziurki :) i takie małe maskotki zwierzaczki ze złączonymi łapkami co się zaczepiało o firankę :)

w poniedziałek był zamknięty \"rzeźnik\" zdaje się, że chodziło o to ze ludzie sie nażarli mięsa w niedzielę, więc w poniedziałek przymusowy post :) aha i w poniedzialek były zawsze radzieckie filmy w tv...

i Czarnobyl.... a u nas w szkole wymykaliśmy sie cichcem i chodziliśmy do mleczarni na ten jogurt właśnie \"wieloowocowy\" :o i piliśmy go na powietrzu a z nieba spływał radioaktywny pyłek :o

zespol Wham , Kajagoogoo- jak ja sie kochalam w Limahlu... sPRZEDAZ ALKOCHOLU od 13°°

NIE PRZERYWAJCIE WSPOMINEK !! musze na troche odejsc od kompa

Gość maggieg67
Ja też miałam Grundiga a kochałam się w Teensach. No a z przedszkola pamiętam Panią Danusię i obowiązkowe sprawdzanie czystości uszu co rano. Z podstawówki-zawsze w poniedziałki dzień mundurowy, zuchy , chór(obowiązkowy niestety). No i oczywiście Telesfora i teodora z telewizji. To były czasy!!!!

pierwsze kupione kasety: Kim Wilde i Glenn Medeiros :D KASETY :D:D:D

Gość MWR
Dla mnie kultowy film "kademia Pana Kleksa" (alez on działal na wyobraznie) puszczany najczesciej na swieta. Pamietam jak w poniedziałek wielkanocny miałam podwojna radoche bo nie dosc, ze akademie poscili to jeszcze rano byl program w TV (bo w normalne tygodnie to w poniedziałki program zaczynal sie dopiero gdzies o 16).

Jeszcze był taki super zespół TOP ONE i piosenka \\\"straciłam cnotę - bo co...bo sama tego chciała, stracilam cnote i co...i już nie będę miała...\\\" hihihihih nie mówiąc o Universe i ...no była tak super piosenka, ale nie \\\"johny\\\"..tylko ...kurcze wyleciało mi z głowy... a już wiemmmm \"w taką ciszę...wszystkie gwiazdy na niebie wyliczę...ciebie wołam, ale cisza i pustka dookoła\"

Gość Karolina 75ITC
prawie wszystko pamiętam -co w/w pisaliście przypomiał mi się taki program "Telewizja nocą" gdzie czytane były dramatyczne listy ludzi, a w kadrze: jadący samochód od srodka deszcz, ciemno i i takie migawki okien .... i jeszcze pierwszy tok show Szczygła "na każdy temat" coś a'la dzisiejsza Drzyzga w "Rozmowach w toku" strasznie lubiłam te programy ... kładłyśmy się z mamą w łóżku i z uwagą oglądałyśmy tragedie życiowe ludzi ...... :(

pamietam radiomagnetofony \"jamniki\"srebrne kupowane za uciulane dolary albo bony -dwukasetowe!! mozna bylo przegrywac -to byl szpan!!!

OMG :D jeszcze chyba mam gdzieś parę kaset... Chociaż zazwyczaj słuchałam Sade i Police. Lubiłam mleko skondensowane w tubce i oranżadę w proszku, wysypywaną na rękę /a raczej wszystkie ręce, bo wszyscy zaraz wyciągali/ i zlizywaną ekstatycznie :P I grę w gumę i w króla skoczków - skakanie przez piłeczkę kauczukową odbijaną od ściany budynku. I wielogodzinne akrobacje na trzepaku :D

enamorada... Edyta Wojtczak jej było! A spikerki były tak rozkosznie sztywne :D

Gość powiem
jestem słodkim człowieczkiem , a wiecie ,ze o słodycze było ciezko wiec jadłam ; mleko w proszku ( niebieskie opakowanie ) z cukrem mniam

u mnie w szkole nie było mleka. Była za to fluoryzacja i... nieśmiertelna pieczeń rzymska na obiad :O brrr...

i książki kupowane spod lady. Pierwszego \"Władcę Pierścieni\" zaczytałam do stanu confetti :D

nie mozna tez nie wspomniec o scenie muzycznej,o cudownym Kraftwerk,ktory byl prekursorem muzyki elektronicznej,czy Sisters of mercy aa i oczywiscie nadal aktualne Depeche Mode.a jak bylam w 6 tej klasie dostalam od ojca ramoneske,prosto ze Stanow.wtedy jeszcze nikt w Polscw chyba nie mial,weszly moze po roku..jakos tak:) lata 80 rzádzá!!

Gość maggieg67
No a na Sląsku jeszcze sklepy górnicze gdzie było wszystko i jak się człowiek z górnikiem dogadał to odkupywał od niego talon i mógł sobie coś fajnego kupić. I oczywiście pochody 1 majowe a potem festyny za darmo(!!) dl a całych rodzin.

Gość powiem
mleko w szkole obowiazkowo - gorące i ta kolejka

No tak, edyta Wojtczak :) A mleko w proszku obowiazkowo wyjadalam mamie z szafki. Podpijalam tez ukradkiem smietane i mleko ze szklanej butelki, a potem zaginalam z powrotem zlotko, zeby nie bylo widac :D W dziecinstwie mialam skaze bialkowa i rodzice potem ograniczali mi spozycie produktow mlecznych, a ja je uwielbialam! Dirty Dancing: http://www.youtube.com/watch?v=RjFyer9Sgj4