Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka 43

codziennie prasujecie

Polecane posty

Gość jolka 43

ile czasu na to poświęcacie?

Gość kobita niezbita
z godzinkę tygodniowo......nie więcej

Gość jolka 43
o jaaa,,,, ja prasuję 2 h dziennie

ja prasuje raz w tygodniu-sobota :-P ok 2 godzinki mi to zajmuje

Pranie - 2 razy dziennie, prasowanie - 2 godz. dziennie, do tego sprzątanie, obiady, zakupy... uffff - kobieta to nie robot, a mieszkanie nie muzeum. Dlatego nie mam zamiaru wariować.

Gość niezapomniana dżolowa
azazella==== to jesteś nadgorliwa............domniemam że prasujesz ubrania swojemu mężowi.a niech sobie sam wyprasuje....my baby to takie głupie jesteśmy...........a faceci nas z premedytacja wykożystują

Kochana, ja to napisałam z lekką ironią... był tu wczesniej taki temat, o praniu - niektóre mamy i 4 razy dziennie pralke zapuszczają... ja sobie tego nie wyobrażam, podobnie z prasowaniem, dlatego nie będe przesadzać z tymi czynnosciami domowymi, bez których system się nie zawali. A męzowi czasem koszule wyprasuję, jak trzeba. Maz potrafi zreszta sam to robić.

Gość niezapomniany dżolo
to zwracam godnosć~1!!!!!

ja prasuje raz na pare miesiecy, jak mi sie zbierze kilka ciuchow, ktore tego absolutnie wymagaja, a nie mam ich wiele ;) jedna lniana sukienka i pare koszul mezczyzny ;)

Gość majua
ja prasuję gdy chcę wyjść z domu a coś tam mam pogniecione. Prasuję jak najmniej

Gość ja nie prasuję w ogóle
za to mj wybrany prasuje tylko jenasy, pościel i ręczniki naszego dziecka i swoej koszule. Zajmuje mu to ok. 1h w tygodniu

Pprawie wcale, chyba,że coś tego już absolutnie wymaga, ale staram się kupować ubrania, których nie trzeba prasować. Kiedyś w kółko prasowałam co mi wpadło w ręce :o ale zmądrzałam. Mam ciekawsze rzeczy do roboty :D

Gość jolka 43
zakładacie swoim dzieciom nie uprasowane ubrania???????

Gość buehehehehehehehehhehe
"zakładacie swoim dzieciom nie uprasowane ubrania???????" - dziecku to bez różnicy, i tak jak sie bawi to wygniecie i za chwile do prania bo sie wybrudzi.... Dla dziecka ważne zeby mu zimno nie bylo, a to czy wyprasowane czy nie to juz go nie obchodzi, jak sądze

Gość jakakak
Nie prasuję w ogóle.

Gość jakakak
Prasowanie to wyjątkowa strata czasu i enrgii, tudzież całkowicie zbędna czynność. Nie chodzi o to, żeby chodzić pomiętym i byle jak, chodzi o to, u mieć o rzeczy troszczyć się tak, żeby wyglądały dobrze bez prasowania. :) Kluczem jest właściwy dobór materiałów, tudzież właściwe rozwieszenie tychże rzeczy po praniu.

ja prasuję dziecku ciuszki. Ale bez przesady, nie codziennie. Robię pranie raz na tydzień lub 2Xw tygodniu. No i rzecz jasna po praniu dziecku wyprasuję wszystkie ciuchy. Wiem, że dziecko ma wnosie czy pomiętolone czy nie, ale po wyprasowaniu ciuszki są ... o niebo lepsze.

ja prasuję 3 godziny w mcu i tylko raz, jak mi się nazbiera wszystkiego. tak to tylko piorę i wkładam na półkę żeby czekało na swoją kolej :D prasuje swoje i dziecka, mężowi nie ma sensu bo on ma kocioł w szafie i z pralki sa mniej rzeczy pogniecione niż po wyjęciu z jego szafy :D

Gość prasuje sie nie tylko dla tego
zeby było nie pogniecione ale tez dlatego by zabic bakterie