Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a jja zapytam

morze, słońce, ciąża

Polecane posty

Gość a jja zapytam

jadę nad morze w wakacje, będę wtedy w 20. tygodniu ciąży. Jeżeli będzie ładna pogoda to chciałabym wrócic opalona, jednak nie wiem jak sie opalać. Wiadomo, że nie mogę być długo na słońcu, żeby nie przegrzać organizmu i takie tam, chciałabym wiedzieć jak i na co sie opalać, by po tygodniu wrócić z piękną opalenizną. Bo słyszałam że skóra kobiety w ciąży jest wrażliwsza, a nie chcę sobie narobić szkód, z drugiej strony nie chcę wrócić blada:)

odpusc sobie te opalenizne najlepiej. zdrowie dzieck chyba wazniejsze.

no cóż...na leżaczku w cieniu i półcienu...tylko:( zmiany hormonalne powodują inną pigmentację i może się to skończyć obrzydliwymi przebarwieniami,póżniej nie do usunięcia..o szkodliwości upału nie piszę bo wiesz....

Gość yyyy
moja znajoma rok temu jak jezdzilismy na plaze czy morze przykładała sobie do brzucha zwilzoną pieluche ta taka z materiału oczywiscie. pewnie chłodziła dzidziusia;) Mozna pewnie to samo zrobić z jakąs chusta itp

Gość a jja zapytam
właśnie o te przebarwienia się martwię... oczywiście zdrowie dziecka najważniejsze, ale ja też chcę czuć się pięknie, co nie znaczy, że chcę cały dzień prażyć się w słońcu,chodzi mi o racjonalne opalanie się z odpowiednimi kremami, tylko nie wiem jaki filtr byłby odpowiedni. Ponieważ nigdy nie musiałam się długo opalać, teraz też zapewne tak będzie, a poza tym nie mam na myśli tylko leżenia na plaży, ale też spacery. I oczywiste jest, że jak nie będę mogła wytrzymać upału, to nie będę na siłę wychodzić z domu, ale jeżeli będę się dobrze czuła to dlaczego mam nie korzystać (racjonalnie) z uroków pobytu nad morzem. yyyy>> z tą chustą czy pieluchą to fajny pomysł, na pewno go wykorzystam, pomyślałam, że na dolną częśc pleców też można by było

Gość yyyy
a jaki flirt itp to najlepiej poradz sie lekarza

Gość a jja zapytam
i pewnie tak będę musiała zrobić, możne nie ginekologa będę sie radzić ani nie położnej, bo wiem co powiedzą, ale pójdę do lekarza pierwszego kontaktu, może on da mi odpowiedź (w sumie to zawsze opalałam się "na sucho", tzn. niczym się nie smarowałam, wiem, ze to nie najlepiej ale nie lubię się smarować, a poparzeń nie miałam, więc teraz myślę, że filtr tak koło 10 byłby dobry) Dzięki za odpowiedzi:) Pozdrawiam!

Gość lola-pola
hej, mysle ze filtr 18 by byl ok ;) moja siostra taki uzywala i byl ok a slabszego nie uzywala bo nic nie dawal.... pozdrawiam Ciebie i Malenstwo

Gość spacery po plaży -krótkie
oczywiście ,nie zaszkodzą ale potem odpoczynek w cieniu ... dużo pij wody nie gazowanej i będzie ok. :)

Gość spacery po plaży -krótkie
wyjeżdżając zaopatrz się w odpowiedni parasol od słońca na plaży ci sie przyda !!! -sama mieszkam nad morzem i widzę ty wiele kobiet w ciąży nawet zaawansowanej,ale większość z nich na plaży ma parasole , nad samym morzem upału sie nie odczuwa -tylko wiaterek....

Gość upp upuup
up

Gość ja tam wole ciąże z nad morza
nie lubie wybierac:)