Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polak ale prawdziwy

Polak wyjeżdżający za granicę przestaje być Polakiem

Polecane posty

Gość efkaaaa otu
ergosum - gówno i mnie wiesz, żadna ze mnie niemra, i mieszkam na stałe w kraju, ale takie ciemnoty zaściankowe, które tylko na historię patrzą, wpienią mnie na maksa.

Gość porabalo was
szkoda ze wasza mentalnosc jest taka plytka dlatego polska niestety upada no ale z takim mysleniem no coz trzeba sie pogodzic i probowac pomagac ludziom w polsce

Gość ergosum
Co ty jeszcze robisz w tej Polsce Niemro. Jedź do swoich jak ci źle. Przeciez i tak Polacy to dla ciebie podludzie. Polak jest leniwy, głupi, mało przedsiębiorczy, nietolerancyjnym, brzydki, brudny i złodziej za to Niemiec jest kulturalny, przystojny, pracowity, mądry i w ogole ech i ach. Skoro tak to co ty jeszcze robisz w tej Polsce?

Gość porabalo was
ergosum to do mnie ten twoj post?

Gość ergosum
Dla twojego dobra wyjex Niemro jak najszybciej do swoich tam będzie ci dobrze i nie będziesz się użerac z polskimi zaściankowymi podludźmi.

Gość efkaaaa otu
a teraz przeczytaj moją pierwszą wypowiedź z tym temacie ": dlaczego u nas, mimo zdolnych (!!!!!!!!!) pracowitych !!!!!!!!!!)ludzi, dzieje się źle..." i gdzie tu nie twierdzę że jesteśmy tacy jak napisałeś? i nie wciskaj w moje usta takich żałosnych pożal się boże tekstów. właśnie takie zamknięte hermetyczne umysły jak Ty stoją na drodze postępowi.

Gość efkaaaa otu
i gdzie tu twierdzę że jesteśmy tacy jak napisałeś * - miało być.

Gość porabalo was
masz problem ergosum / ? zal ci dupe sciska , nic dla kraju nie zrobisz tylko na kafe sie wymadrzasz, nie mieszkam w niemczech nie lubie niemcow ale ciekawostka mam pochodzenie niemieckie idz na piwo z biedronki ..... i uzalaj sie dalej a my nazbieramy kasy i otworzymy firmy w polsce

Gość ergosum
Jesteś tak głupia, że nie warto z toba dyskutować. w Polsce w tej chwili jest bardzo mocny wzrost gospodarczy a to co piszesz o bezrobociu, że rośnie jest śmieszne. Ty chyba nie mieszkasz w Polsce Helga. W Polsce obecnie jest tyle pracy, że kto tylko chce ten pracuje. Problemem jest nawet w niektórych branżach brak pracowników. To, że na zachodzie jest bogactwo a u nas bieda to własnie efekt 40 lat komuny ale poziom zycia na razie powoli ale sie wyrównuje a polskie społeczeństwo jest znacznie bardziej pracowite i przedsiębiorcze niż niemieckie. No ale ty wolisz wierzyć w swoje bajeczki niz oprzec się na fatach.

Gość ergosum
ergosum lubisz mocherowe berety i Giertycha moze twoj tatus za komuny sie ustawil i tera ustawil ciebie jestes zalosny

Gość ergosum
Nie pogrązaj sie Helga :D Piszesz "dlaczego u nas, mimo zdolnych (!!!!!!!!!) pracowitych !!!!!!!!!!)ludzi, dzieje się źle" No włąsnie cos tu nie gra skoro ci ludzie tacy zdolni i pracowici to dlaczego jest źle. To przeciez nielogiczne. sama sobie zaprzeczasz. z jednej strony piszesz jacy to Polacy głupi i zaściankowi ale boisz sie żeby cię nie oskarzono o rasizm więc z drugiej strony piszesz jacy to ci Polacy zdolni i pracowici. No więc dlaczego niby jest tak źle. Tylko nie pisze, że to wina polityków. Przeciez politycy to emanacja społeczeństwa więc jesli według ciebie polirtycy sa głupi to i naród jest głupi. Napisz to wprost a nie owijaj w bawełnę Polacy to głupi podludzie, nieudacznicy i nie umia sie rządzic a te 40 lat komuny nie ma tu nic do tego. Niemcy z kolei sa super, hiper pod każdym względem i nawet DDr wygląda kwitnąco a te kilkaset miliardów EURO wlozone przez BRD nie ma tu nic do rzeczy

Gość efkaaaa otu
wzrost gospodoraczy :D ? wszyscy prawie pouciekapi stąd, i jeśli dla ciebie wzrostem gospodarczym jest brak rąk do pracy, to proponuję jednak wycieczkę po krajach elity europejskiej abyś mógł obiektywnie spojrzeć na sytuację; bezrobocie jest dwucyfrowe, a w takich niemczech nie przekracza nawet 4 % i co, i może mi powiesz, że to też skutek komunizmu :O ? poziom życia się wyrównuje :O, kiedy na zachodzie zarabia się średnio 2 - 4razy więcej adekwatnie do stanowiska typowego pracownika fizycznego, życie jest droższe, owszem, ale w efekcie końcowym i tak jest się na "+" przestań mydlić sobie oczy, to robią politycy 🖐️, chyba, że jesteś jednym z nim. nara 🖐️

Gość ergosum
A ty anglosasko zajmij się własnym podwórkiem a nie wtrącaj się do polskich spraw. Dla mnie żadna z ciebie Polka. 🖐️

Gość ergosum
ergosum jestes plytkim czlowieczkiem podobnym do giertycha kradniesz na boku a wymadrzasz sie na kafe

Gość ergosum
Głupiaś Helga. Pewnie skończyłas jakiś marketing zarządzanie albo inne śmieszne studia i myslisz, że masz jakiś pojęcie o gospodarce. Nie warto z takimi ludźmi jak ty dyskutować. Ponawiam więc swoja propozycje Niemro. skoro w Polsce jest tak xle a Polacy to tacy nieudacznicy i jest tu coraz gorzej to lepiej opuśc tonący okręt i jedx do swoich.

Gość janek klos
Effka skąd tak dobrze znasz j ęzyk polski :D Ma racje koleś wypad Niemro do swoich blacharo :p

Gość efkaaaa otu
o to ja pytałam, dlaczego jest źle, skoro na zach. ludzie nie są bardziej pracowici, ludzie komuny nie tworzą już prawie, albo tworzą w mniejszość dużej obecne już społeczeństwo, dlatego powodów, a raczej sposobu wykorzystwania młodych należy szukać u silniejszych a nie kurrwa zwalać na komunę, bo tak prościej. politycy to zamknięta badna kaleków, i mimo że niektórzy mają dobre pomysły i chęci i tak zostaną stłumieni przez tych co tam już dłużej siedzą. błąd polega na tym, że kadencja trwa 5 lat. jeden z drugim się darmozjad wzbogaci i myśli, zostawię bajzel, niech następny się martwi :O 🖐️ proponuję czytać mnie ze zrozumieniem. bo ten post był najpierw,,,, a to Ty i tobie podobni to ta rzeczona zaściankowość. żyj sobie dalej w tej twojej pięknej Polscie (podejrzewam, że ogranicza się ona jedynie do własnych 4 ścian i podwórka :D ) ...bo dalej nie jest już tak kolorowo, ale mam nadzieję, że będzie. 🖐️

Gość janek klos
W Berlinie spotkałem sporo takich jak ty zachwyconych Niemcami. Brały 50 Euro za godzinę :p Jedź blacharo zarobisz :D

Gość uła
byłam w anglii 3 miesiące, wakacje....i tylko tyle, chcę tutaj żyć, wiem nie zarobię tutaj tyle co tam, nie odłoże w tak łatwy sposób, ale.....ale będę pracowac na swój kraj, żyć wśród bliskich, otaczać się własną tardycją...i wychowaywać dzieci po polsku..... może i ograniczona jestem...ale czuć się obco i wiedzieć, że angole nie lubią polaków i wcale ich u siebie nie chcą....a jeśli cieszą sie, to tylko dletego, ze nakręcają gospodarkę, ja dziekuję:) wolę polszę:)

Gość śmieszne
ergosum Moim zdanie twoje mówienie, że w Polsce każdy mógłby znaleźć prace jest śmieszne. Między innymi gdyby tak było coraz więcej ludzi nie wyjeżdżało by za granicę. Ja z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że pracy nie mogę znaleźć. Chociaż zrobiłam na wysokim poziomie. Jeżeli tak dalej pójdzie to będę zmuszona wyjechać. Więc jak widzicie GŁÓWNY PROBLEM TO BRAK PRACY. I oczywiście że dla mniej ambitnych siedzenie za kasą i harowanie za marne grosze zawsze się znajdzie. Ale dla tych z dużymi planami na przyszłość z pewnością dużych możliwości w Polsce nie ma.

Gość ja nie chce nigdy
Wstyd mi ze jestem polka nawet jak wchodze na to forum... To najgorsza nacja z jaka mialam do czynienia Tak wrogiej zapyzialej zawistnjej i chamskiej spolecznosci nie spotkalam jeszcze nigdzie U was nigdy nie bedzie dobrze poki sami sie nie ogarniecie ludzie i nie perzestaniecie pluc sami na siebie wzajemnie Rzygac mi sie chce jak na was patrze spedzajac urlopy w pl ylko i wylacznie ze wzgledu na rodzine bleeee