Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to jeszcze teoria

Czy mężczyzna może zażądać zwrotu pierścionka

Polecane posty

Gość to jeszcze teoria

zaręczynowego po zerwanych zaręczynach ?

Gość oczywiście że tak
jeśli ona jego zostawia to musi oddać pierścionek (to dowód zawarcia umowy przedwstępnej) jeśli on ją - również, ale musi też coś jej zostawić.. poza tym - za zerwanie zaręczyn osoba poszkodowana może dochodzić odszkodowania

Gość p__ytanie
a czy któraś z Was nosiłaby pierścionek od faceta, z którym ostatecznie się nie pobrała?

Gość nosić pierścionek to chyba nie
ale sprzedać i kupić coś dla siebie (np jakieś ciuchy) to chyba tak.

ja nie wiem dziewczyno czy ty nie masz poczucia swojej wartości i honoru. ja po zerwaniu zaręczyn natychmiast oddałabym pierscionek. niezaleznie kto by zerwał. przecież to z reguły wartościowa rzecz. nie pozwoliłabym sobie na taki brak honoru. z drugiej strony nie znam faceta który by pzryjął z powrotem pierścionek. a juz tym bardziej zażądał jego zwrotu. co sie z wami dzieje kobiety a zreszta co to za mężczyżni którzy każa oddać rzecz raz darowana niby pzrecież z miłości?

Gość najlepiej znajdź sobie coś
Nie ma co się tak bulwersować. W koncu to kobieta, nic dziwnego że leci na kasę :P .

takie głupie podejście. i co że kobieta? ja tez jestem kobieta i owszem kasa mnie interesuje- MOJA! bo co ja zrobie z cudzą?

Gość nie tylko
pierścionka po zerwanych zaręczynach, ale podobno i obrączek po rozwodzie!

obrączke? zależy kto kupił. a tak na serio to trzeba być mniej niz zerem by żadać zwrotu czegokolwiek. co mam mężowi powiedziec; oddam ci obrączke a ty oddaj mi moją figurę która miałam zanim urodziłam ci dziecko? kretynizm!!!! obrączke oddałam na złom. i tylko na złom. to symbol mojego małzenstwa i ponieważ małżeństwa juz nie ma to obrączka na złom. chyba bym straciła reszte szacunku do męza gdyby mi kazał obrączke oddac. baz pzresady.