Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie 24-latka

Czy pryszcze i zaskórniki na brodzie i policzkach to zawsze zaburzenia hormonaln

Polecane posty

Gość prawie 24-latka

e??? Słyszałam taką opinię, że jak czoło i nos jest ok, a pryszcze i zaskórniki są tylko na brodzie i policzkach, to to wina hormonów. Tym bardziej, że mam prawie 24 lata!!!!! Co o tym myslicie??

Gość cyrkoniaaaaa
nie wiem ja mam całą brodę w jakiś zaskorniakach,takich małych guzikach i robi sie ich coraz wiecej a mam 26 lat....jeszcze niedawno tak nie miałam...tylko cyklicznie przed okresem jakiś hormon mi wywalił na brodzie właśnie a teraz to już szok!

Gość prawie 24-latka
No właśnie!! Ja jakieś 3 lata temu nie miałam z tym takich problemów. Może wybiorę się do lakarza?? Tylko czy dermatolog da mi skierowanie na takie badania hormonów czy to ginekolog tylko?? I gdzie takie badania robić?? U ginekologa, endokrynologa czy u ogólnego???

Gość pdobijam ten temat rrf3
tez bym chciała wiedzieć bo mam kiepski wyniki hormonów i zaskornika akurat na brodzie ;/

Gość okropna morda i tyle
ja mam to gowno juz ponad 10lat, nie znika. Moja kolezanka chodzila do kosmatyczki (takiej z wyzszej polki) na jakies zabiegi i ma cere gladka. Ale mnie nie stac na serie zabiegow co jakis czas po 200 300 zl. A tego niczym nie da sie usunac, szukam na forach i zadna z dziewczyn nie umie sie tego definitywnie pozbyc. Niektorzy maja taki rodzaj cery, do tego dochodzi zla dieta, czynniki zewnetrzne i o. Najbardziej niesprawiedliwe jest to ze niektorzy nie maja na twarzy nic, a ja sie mecze z tym bez efektu