Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralalaaa

Chrzciny dziecka

Polecane posty

Gość tralalaaa

Czy jesli nie mam bierzmowania to bede musiala zrobic gdy bede chciala ochrzcic dziecko

Gość tralalaaa
😭 nikt nie wie

Gość koofe
A co, jeśli rodzice mają tylko ślub cywilny?

Gość z...
mysle ze ze slubem cywilnym to juz chyba ni problem gorzej jak bez slubu :o

Gość SanSan
ze chrzcinami moze byc problem, ciesze sie ze chcesz dziecko ochrzcic, ja musialam miec swoj akt bierzmowania, moj maz musiala przywiesc z innej miejscowosci mysle ze ksiadz bez problemu udzieli Ci bierzmowania co do slubu, to dla ksiedza slub cywilny czy bez slubu to to samo, wazne ze nie ma koscielnego :( niestety , miszkam w duzym miescie, 3 mies temu po cywilnym chciala ochrzcic synka moja przyjaciolka, niestety w 2 kosciolach w tym takze jej parafilanym odmowiono jej

Gość no kurczę blade
ja nie mam bierzmowania ani ślubu kościelnego a dziecko ochrzciłam bez problemu...

Gość kutia
Ksiadz nie moze udzielic Ci bierzmowania-robi to wylacznie biskup,a chrzest jak zwykle zalezy od ksiedza-jak sie trafi jakis burak to bedzie robil problemy,u nas pomimo tego ,ze zyjemy bez slubu obylo sie bez kazan i moralizatorstwa,tylko ze chrzest byl w zwykly dzien ,a nie w niedziela-jeszcze lepiej,bo babki nie mialy o czym szeptac:)

Gość justi 5
ja bez ślubu ale z chrzcinami bez problemu tylko nie wiem ile mu sie daje 'ofiary'

Gość teolog
ja swoje pierwsze dziecko chrzciłam bez ojca tylko byli rodzice chrzestni,chrzest odbył się w zakrystii,a ksiądz jeszcze wziął ode mnie 50 zł mniej :)))

Słonko a po co to pytanie? A po co sluby? a po co komunie? A po co ?

Gość jejkujejku
no własnie ,po co to ?

Petra pytanie jak najbardziej sensowne. Po co komunia i ślub rozumiem, tylko nie rozumiem po co osobie niewierzącej te chrzciny, skoro bierzmowania nie ma, nie ma ślubu, to nie rozumiem dlaczego akurat na chrzcinach jej tak zależy...albowierzy się w Boga albo nie...

Gość jejkujejku
Słonko był tu niedawno temat o posłaniu dziecka do komunii matka nie wierzy pisze o kosciele ze jest to cyrk i bywa tam tylko okazjonalnie ze swieconka i na slubach nie maja slubu koscielnego dzieciak był trzy razy w kosciele ale do komuniii za rok go posle bo jego koledzy pojda czy to nie hipokryzja w najdoskonalszym wydaniu?

Gość jejkujejku
ludzie to robia po to ....... ..bo inni tak robia i tyle

Gość Micki
ja chce ochrzcić dziecko, żeby je inne dzieci jak pójdzie do szkoły palcami nie wytyakły i nie dokuczały

Gość kaamaaka
Ksiądz nie moze odmówić chrztu! A jak odmówi, to sie wysyła pismo ze skargą do kurii... Ja mam ślub cywilny, ale dziecko będzie chrzczone ze względu na presję społeczeństwa.