Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wózkowy zawrót głowy

Gondola Quinny - do jakiego wieku Wasze dziecko w niej jeździło?

Polecane posty

Jak w temacie, są opinie że ta gondola jest mała, ale czy rzeczywiście?

Gondola ma 76cm i faktycznie jest jedną z mniejszych.M\\oj synek ma 2,5 m-ca i juz zdaje sie ją wypełniac :-( Planowalam wozic do 6 m-ca, ale marnie to widzę..

Gość nowlasnie
:( Zartujecie dziewczyny,ze tak krotko :( A ja tez bym chciala do 6 miesiaca wszegolnosci,ze zima akurat na bedzie towarzyszyc :(

No to się załamałam... ja tez mam zimę przed sobą i akurat w lutym bedzie 6 miesiecy, a ten wózek bardzo mi się podoba. Tylko problem polega na tym, że teraz przejrzałam inne wózki i praktycznie wszystkie oprocz Roana Marity (ktorego nie chce) maja 76 cm na dlugosc a są nawet krótsze.

Gość nowlasnie
a ja zmierzylam gondolke :( i sie martwie co bedzie zima :( ,ale jak LACERTAA pisze ze prawie wszytskie maja podobne dlugosci to moze nie ejste zle ... 😭 nie chce by moj bobasek jezdzil zima w spacerowce 😭

Gość ale numer.........
Macie na myśli Quinny Buzz??

No własnie mnie to dziwi, że ludzie pisza że Quinny ma małą gondole (76 cm) a np Deltimy super dużą (wyczytałam ze fokus mna 75 cm). To jak to w koncu jest? Moze chodzi o szerokosc? Bo Quinny ma bardzo waska tą godnole i jeszce się zweża przy adapterach.

Gondola do Quinny jest chyba jedna do wszystkich modeli?? Tzn adaptery sa inne do Buzz i Speedy oraz do Freestyle, ale rozmiary chyba te same.

Gość ja powiem moze tak
a ja gdzies czytalam ze ta gondola quinny to owszem ma 75cm ale nie w srodku tylko na zewnatrz tyle ze nie jestem do konca tego pewna. wozki najlepsze na okres zimowy dla dzieciaczkow urodzonych maj - wrzesien to takie ktore maja gondole ok 80cm i tu wchodza w gre roany jedo xlander implast-bolder emmaljunga i niektore modele inglesiny

X-lander ma 80cm? To by było super bo ta gondola pasuje do stelaża Quinny !

Ma 76 cm w srodku :-) I rzeczywiscie jest dosc waska przez to przewezenie w srodku. Dobra dla malucha urodzonego wiosn\\a, ale drobnego raczej (moj Alek mial 59 cm, kiedy sie urodzil, a teraz juz ma ponad 6 kg.) Generalnie to jedyna wada Quinny. Wydaje mi sie,ze inne gondole sa wieksze--na pewno Roana ma ponad 80 cm, wdzialam tez 90 cm, ale nie pami\\etam , jak to byl wozek.

Witam :) jestem mamą 2-latka i mogę podzielić się swoim niewielkim doświadczeniem ;) W sprawie gondoli to proponuję zwrócić większą uwagę na jej szerokość, niż długość. Maluszki raczej mają podkurczone nóżki, rzadko je prostują. Ważne jest żeby wózek był przestronny, żeby maluszek mógł się w nim poruszać. Osobiście polecam Mutsy. Jeśli kogoś nie stać na nowy polecam używane, tego wózka raczej nie da się zużyć. Jedyne minusy jakie posiada to: mały kosz na zakupy i jest dość ciężki w komplecie (jednak bardzo łatwo się go rozkłada i do domu można wnieść samą gondolkę z maluszkiem, a podwozie zostawić gdzieś np. w samochodzie lub piwnicy). Osobiście używałam Mutsy Urban 20 m-cy, teraz zmieniłam na Mutsy Spider i również jestem bardzo zadowolona. Obecna spaceróweczka jest bardzo lekka, ma wygodne siedzisko, super się prowadzi mimo kółek z tworzywa i jest cichutka, czego o większości spacerówek nie można powiedzieć. Najlepszą zaletą wózka Mutsy dla mam mających już swoje pociechy na lato, jest fotelik Mutsy Play - sprawdziłam REWELACJA!!! Jedyny z regulowanym kątem oparcia i zupełnie płaskim ustawieniem. Niestety zimą, może być Maluszkowi w nim za zimno, gondolki lepiej chronią przed zimnym wiatrem. http://calineczka.pl/sklep/product_info.php?products_id=6637&osCsid=78cb242eb31d4a2b17b316e8861477fe Pozdrawiam

I ja miałam wrażenie, że gondola Quinny jest mała. Nie kupiłam tego wózka właśnie ze względu na to - w dodatku to przewężenie przez środek - porażka :O Moje pierwsze dziecko urodziło się duże, więc i drugie, dla którego kupowałam nowy wózek też spodziewałam się, że takie będzie ( i nie pomyliłam się - 4300 i 58cm) Kupiłam wózek Bartatina firmy Jedo. Ma największą gondolę na rynku, przynajmniej spośród polskich wózków - dł. 80 cm i dość szeroka (nie mierzyłam) Może ten wózek nie wygląda tak awangardowo jak Quinny, ale ja jestem baaaaaaaaaaardzo zadowolona!!! Zawieszenie na paskach - można bujać na wszystkie strony, nie skrzypi jak te zawieszone na wahaczach. Budka składa się bezgłośnie. A małemu od ponad 3 miesięcy jest wygodnie :)

Nie kupilismyQuinny ze wzgledu na wyglad :-) Plusy tego wozka to leciutkie prowadzenie (jedną ręką, gdy w drugiej siaty z zakupami), mala waga i to,ze latwo i szybko sie sklada (wazne w podr\\ozy) :-) Czesc Jonka :-)

No właśnie, czyli w szerokości kryje się ta wada. Koleżanka zmierzyła i w miejscu przewężenia gondola Quinny ma 27 cm!!! To stanowczo za mało. Mutsy wg producenta ma 33 cm, a ja się jeszcze zastanawiam nad Deltim Fokus (36 cm) ale jakoś mi się wydaje że skrzypiący jest. Sama już nie wiem, bo mi się Quinny podobał a teraz co :-(

Kup spacer\\owke Quinny i dokup gondole x-landera.Ja zaluje,\\ze tak nie zrobilam

A jakie ma wymiary gondola X-landera? Bo niegdize takich danych nie mogę znaleźć.

Gość mama_ma
Niestety zestawwy promocyjne odpadaja, bo ja na pewno takiej małej gondoli nie kupię. Ale jak kupić samą spacerówkę i gondolę z X-landera to może wyjdzie na to samo bo ta gondol ajest tańsza.

I Quinny i X-Lander mają malutkie gondole. Koleżanka urodziła pod koniec marca i w Quinny jej mała jeździła do września-dłużej się nie dało, a przecież było ciepło. Druga rodziła w połowie wrześni ai w X-landerze jej mała jakoś przepękała do lutego, ale musiała podkładać poduszkę i wozić ją na półsiedząco. W zimie dochodzi przecież jeszcze kombinezon, czapka, kapturek, co dziecko wydłuża. Generalnie była ściśnięta nak śledź. Bez sensu takie małe te wzki robią.

No to sobie drogiego wózka nie kupię w takim razie. Ich strata :-P Bardzo mi sie podoba quinny ale gondole to ja musze miec duża i to jest priorytet.

Gość skos
Moja mała do 5-tego mc jezdzila w gondolce