Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marika__22

test to już?

Polecane posty

Gość marika__22

witahcie, czy test wykonany na 1 dzien przed okresem jest w miare wiarygodny?? w ktorym tc zaczynają powiększać si epiersi...? pozdr

Gość okres
a jaki wynik?

Gość marika__22
chce jutro testowac we wtorek mam dostac okres

Gość doda-ajj
to nie lepiej poczekać do wtorku...testy robi się jak się nie dostanie okresu...no tak przeważnie...

Gość marika__22
a od którego tc powiększają sie piersi... mie od jakis 4 dni boli brzuch niby jak na okres ale ciut inaczej a pozatym zawsze przed okresem to mnie bolal tak 2 dni a nie az tyle!

Gość marika__22
?? chyba juz wszyscy spia

Gość marika__22
witam, zrobilam dzis rano test wyszła I kreska, jutro powinnam dostac planowo okres, czy wynik jets wiarygodny...???

Gość amelia81
testy wykrywaja już nawet 6-dniową ciążę. Pierwsze objawy ciąży pojawiają się ok. 2-3 tyg. po zapłodnieniu. Piersi raczej zbyt szybko nie rosną, co najwyżej moga boleć. To że brzuch cię boli, nie świadczy jeszcze o ciąży. Może mieć na to wpływ pogoda, b. wysokie temperatury i ogólnie złe samopoczucie!

Gość marika__22
czyli test raczej nie kłamał... ?!

Gość b.londynka
Test negatywny moze klamac. Zalezy to od stezenia hormonu w organizmie, ktory moze byc zbyt niski by test go wykryl na samym poczatku. Jak @ nie przyjdzie, zrob test ponownie po 3 dniach. Jaki masz sluz? (w ciazy jest najczesciej gesty i bialy). Mi test wykazal ciaze (druga kreska bardzo wyrazna) juz na 4 dni przed spodziewana miesiaczka, ale nie jest to regula. Piersi zaczely mi sie powiekszac kilka tygodni pozniej, gdzies ok. 7. tygodnia.

Gęsty i białyśluz świadczy o podwyższonym stężeniu progesteronu co ma odbicie zarówno w ciąży jak i w fazie lutealnej, poowulacyjnej. Taku śluz ma się właśnie od owulacji do miesiączki, więc nie można na jego podstawie zwiastować ciąży.Piersi mogą się lekko powiększyć jeszcze przed miesiączką ale wcale nie muszą.Zgadzam się co do informacji, że test może nie wykryć ciąży (nawet po terminie spodziewanej @!) gdyż poziom hormonu może być zbyt niski.

Gość Marta1983
ngLka czyli jak nie mam po okresie śłuzu żadnego później po połowie cyklu mniej więcej zaczyna być mocno widoczny biały gęsty śluz to to znaczy że mogłam mieć owulację? Czy gdybym nie miała owulacji to i tego białego śluzu by nie było?

Nie do końca. Czasem niektóre kobiety miewają przed owuacją biały i gęsty. Dłużej niż na kilka dni przed owulacją.Jeśli chodzi o biały i gęsty to musi być on poprzedzony fazą śluzu wysokiej płodności, by można było mówić o owulacji (przejrzysty, wodnisty,iekiedy rozciągliwy).Poczytaj tu: http://www.npr.prolife.pl/sluz.htm

Gość Marta1983
Dokłądnie przed owulką mam taki gęsty później prawie niewidoczny ale wodnisty przeźroczysty później nic nie widać i nagle po chyba dwóch dniach jak nic nie mam na majtkach dużo gęstego i białego śluzu.

Czyli, wygląda na to, że miewasz fazę płodności w dniach a przeźroczystym śuzem. W tych dniach powinnaś się starać. Dorzuciłabym tego pomiar tempki by się upewnić, że uwulacja się odbyła.

Gość marika__22
poradzcie prosze jeszcze jutro jest termin @, a na niego sie narazie nie zapowiada... czy jezeli jutro temp. bedzie dalej podwyzszona moze to swiadczyc o ewentualnej ciazy...kiedy normalnie temp. powinna spaść... w dniu okresu czy moze pozniej...? jak to jest?