Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna26

bite kobiety

Polecane posty

Gość dziewczyna26

Czy ktoś mi wytłumaczy dlaczego kobiety na to pozwalają?

Gość z punktu psychologicznego
działa u nich tzw. syndrom sztokholmski :(

Gość mimi354
bo sa moze uzaleznione od tyrana,czasem niemaja innego wyjscia

Z tego co wiem to Syndrom sztokholmski pojawia się u osób porwanych, lub u zakładników. A nie u kobiet bitych. tutaj występuje inne działanie. Tłumaczenie sprawcy, miłość (chora bo chora), przywiązanie, strach, że jak odejdzie, naznaczenie społeczne, i wiele innych czynników.

Gość bibiana
a jest tu ktos bity na tym topicu?

.....mnie kiedys ojciec pral ale ucieklam z tego piekla na swoj garnuszek i mam sie dobrze, czasami mnie tylko koszmary nawiedzaja ze znowu na mnie reke podnosi.....ale to tylko sen

Gość bibiana
ja czasem uderze mojego meza ze zlosci a on mnie tez czasem poszarpie,takich sytuacji niedarady zapomniec.Obojetnie ile czasu minie to i tak sie pamieta,a mowia ze czas goi rany

goi ale tylko te zewnetrzne i to nie zawsze..............

Nie są głupie, nie oceniaj nie będąc w tej sytuacji. Ona zaprzeczyła najprawdopodbniej bo wiedziała co ją spotka za to, że powie prawdę.

Gość z punktu psychologicznego
Istotnie - pojęcie syndromu sztokholmskiego zostało wyprowadzone w wyniku rezultatów badań nad reakcją zakładników napadów terrorystycznych, ale też istnieje wiele podobieństw tego syndromu u kobiet maltertowanych.

I właśnie też mówię o naznaczeniu społecznym, lepiej nic nie mówić nie ujawniać się, bo społeczeństwo uzna mnie za melinę, głupią babę itd. Takie kobiety wcale n ie mają dobrze w społeczeństwie

mnie pierwszy raz i ostatni w srode... dostałam w twarz- w nos, zemdlałam, krew sie lała jak cholera. pozniej jak płakałam to myslałam ze sie udusze a ten tylko \"beczse, becz\". Pierwszy i ostatni raz. jak przestała mi sie lac krew to wział recznik co sie w niego wycierałam i spalił w piecu... Nastepnym razem policja ... Bo podobno to ja jestem taka dziwna a on wspanialy.. pozory moga mylic

.......to tak jak moja mama ........nie miala odwagi zglosic swego meza tyrana ze ja (nas) tlukl prawie codziennie pod wplywem alkoholu.a sasiedzi ,jakby klapki na oczach mieli ............kurewski swiat

dziewczyna, jest rozwód, ale jeszcze przydało by się np na policję zgłosić taką sprawę. A wiesz co robi policja? Jak działa? Co gada? tak jak zdarza się w przypadku gwałtu. Życie w ciągłym strachu jest dla niektórych życiem jak najbarfdziej prawdziwym. POza tym może tego nie wiesz, ale z czasem ofiara już wie kiedy będzie atak, w większości przypadków zaczyna widzieć sygnały zapowiadające. To nie jest takie proste...

.......jezeli moj by zamachna sie nademna..............BOG mi swiadkiem obetne !!!!!!!!!!!!!!!!1

Gość kobiety uważają że
są bezradne w wyniku deprecjonowania ich wartości przez agresywnego partnera. Boja się,że przerywając radykalnie spiralę przemocy nie poradza sobie w życiu - kwestia finansów i mieszkania wiedzie tu prym. Kobiety te - wbrew ich mniemaniu - mają jednak duże możliwości wyjścia z takiej traumatycznej sytuacji.Oczekiwanie,że "on sie zmieni" jest zwykła utopią(

policja??????????phi... ja wlasciwie niewiem poco oni wogle przyjezdzaja do zgloszen ............poto chyba zeby sie nasmiewac z placzacych kobiet............

Gość do dziewczyny 20 lat
jeju dziecko ty faktycznie widac ze nigdy nic tak strasznego w zyciu nieprzezylas,mam nadzieje ze nigdy ci sie to nieprzytrafi zebys mogla to zrozumiec,a wiesz ze zdarza sie tak ze maz nieda rozwodu??i przez ten czas bedzie cie jeszcze bardziej maltretowal

sie wzielam i zdenerwowalam ide ja z tad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kobiety uważają że
hej! to nie mąz daje rozwód) tylko Sąd o tym orzeka:)

veno no właśnie o tym mówie. Co do kobiet, one wiedzą, że mają szansę, ale jendak nie korzystają, strach? Przywiązanie? Różnie mówią, często są też dzieci, które one chronia właśnie nadstawiając swój kark, i boją się, że jak coś wyjdzie to je zabiorą. Co do dziewczyny 20 to zdecydowanie, jeszcze żyjesz w świecie krasnali aniołków i motylków z dzwonieczkami :D Ale pozrdawiam.

Gość kobiety uważają że
znowelizowane przepisy prawne dają mozliwośc orzeczenia na czas trwania rozwodu lub procesu karnego o znęcanie - zakaz zbliżania sie agresywanego sprawcy do ofiary

---> kobiety uważają, że. A kto to sprawdzi i w razie czego zabierze sprawce? takie bajki to w stanach albo wśród gwiazd a nie przeciętnego człwoeika. Jego niewiele chroni.

Gość kobiety uważają że
no właśnie - nieświadomośc kobiet powoduje,że nie korzystają z tego,co im przysługuje. Gdyby konsekwentnie żądały od Policji swoich uprawnień, wówczas byłyby chronione. Przepis o którym wspomniałam funkcjonuje w w naszym prawie i znam przypadki gdzie był realizowany

to znaczy tak, ja wiem jak działa policja w polsce, zanim się dodzwonisz zanim łaskawie do ciebie trafią to możesz umrzec ze 4 razy.

Gość kobiety uważają że
możesz umrzec wszędzie - nie tylko w domu,z rąk partnera:( Niestety - na szybkośc działania Policji nie mamy wpływu,ale mamy na sposób tego działania:)