Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna26

bite kobiety

Polecane posty

Gość kobiety uważają że
Ich wybór. NIGDY nie pozwoliłabym życ w atmosferze przemocy!!! W extremalnych warunkach sa jeszcze domy dla samotnych matek,kobiet - wolałabym tam niż mieszkac z takim ciemiężycielem:(

Heh ja też, ale prawda taka, że żadna z nas nie może być pewna co by zrobiła w momencie, gdyby znalazła się w takiej sytuacji.

Gość kobiety uważają że
ja byłam w takiej sytuacji - pierwsze dni odejścia były ciężkie,ale wytrwałam i mam spokój od lat już;)

Gość rozalia 26
ja jestem pewna co bym zrobila teraz bedac pelnoletnia, a nie jak za starych czasow schowana w katku z modlitwa na ustach zeby te pieklo sie skonczylo bez rozlewu krwi

ja jestem pewna co bym zrobila teraz bedac pelnoletnia, a nie jak za starych czasow schowana w katku z modlitwa na ustach zeby te pieklo sie skonczylo bez rozlewu krwi

rozalia 26-kopiuje ciebie bo to tak jak ja mialam!!!!!!!!!!!!!!!!!

Temat rzeka............... Ja byłam bitą kobietą. I wiem co to znaczy zyc w starchu. Tyle tylko, że ja jestem twarda psychicznie, i ten głupek, mój były mąż, nie dał rady mnie zniszczyc psychicznie. Ja sie wyniosłam, trzasnęłam drzwiami i żegnaj!! Ale mam koleżankę, którą poznałam będąc mężatką, i którą mąż też bił. I ona niestety miała słabszą psychikę, ona uwierzyła mężowi, że to wszystko jej wina, że on ją bije, bo ona za mało się stara, bo coś ciągle robi źle. Walczyłam o nia półtora roku, ale wyciągnęłam ją z tego związku. Udało jej się!! A problem jest trudny, naprawdę. Wiele kobiet bitych jest właśnie pewnych, że to z jej winy mąż ją bije. Bo ona sie za mało troszczy o męża, albo się go czepia o cokolwiek i go denerwuje. jej wina, bo on się przez nią wkurzył, bo co go obchodzi, że ona przehulała całą kasę, i że nie ma na jedzenie, przecież dał jej max 200zł na miesiąc, przecież każda inna potrafi za taką kasę wyżywić rodzinę, a ona nie!! Nikomu nie życzę takich doswiadczeń, nigdy. Ale nie potrafię dlaczego naiwna dwudziestolatka potępia kogos, kogo nie potrafi zrozumieć, czasami należy zastanowic się co sie o kim powie, bo można naprawde sie mocno pomylić.

Gość rozalia 26
...........amen