Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lutówka27

LUTY 2008 !!!

Polecane posty

Gocha ja u siebie takich objawów nie zauważyłam. Najlepiej zrób test. Wyobraźcie sobie, że jak tylko odeszłam od kasy w sklepie to usłyszałam huk dobiegający spod nóg. Okazało się, że pękła mi siatka foliowa i wypadła szklana butelka z syropem do rozcieńczania. Efekt był niezły i dźwięk i kolor - syrop był malinowy. No i sensacja na cały sklep :)

witam !!! wlasnie wrocilam z pracy i zaraz na 16 jade na warszataty do miasta obok, zjadlam golabki i czytam co u was. Moje malenstwo dzisiaj buszuje, czujemy sie swietnie, z tym tylko ze dostalam porzadnego kuksanca w brzuch lokciem jakiegos dziecka w przedszkolu, ale na caale szczescie z strony gdzie sa nozki a nie glowka, aale troche sie martwilam :( Co do ustesckiego szpitala ja tez widzialam i bardzo mi sie podoba, i w mojej gr. jest mama dziecka z oddzialu noworodkow, jedna anastezjolog z poloznictwa i ginekologii i polozna przy mojej lekarce pracuje w naszym szpitalu, i pytalam sie jak to z tymi rodzinnymi porodami, wiec wlasnie jesli sala jest wolna, kazdy moze sie zdecydowac nawet bezposrednio przed porodem, wiec nie martwie sie poniewaz na szkole rodzenia sie niezdecyduje, brak czasu :(, obydwoje pracujemy plus dopilnowanie budowy. W tym tygodniu idziemy zamowic wozek wiec jak tylko skonczymy malowanko pokoju to juz zaczniemy robic zakupy, poniewaz komodke mam juz przygotowana. Mam nadzieje ze Malpeczka jest juz po wizycie u dentysty i jest juz po.

Anted, A gdzie sie budujecie- jesli to nie tajemnica? ja jestem swiezo po w zeszłym roku i wiem ile to pracy, ale tez jaka radocha ;-)

lula jak tam fryzura, jakas nowa ?:), co do bezssennosci to u mnie tez ostatnio kiepsko olcia, a w jakich godzinach jest szkola rodzenia ? Olcia fajny wozek, ale masz racje trzeba go dotknac , przejechac sie i juz wszystko wiadomo :) Angelika widze ze to smo czujesz co ja, ale nie martw sie zdazymy zrobic zakupy Aniat , az ie dowiary ze w dzisiejszych czasch mozna donosic blizniaki nie wiedzac o tym, ale z tego wynika ze wszystko jest mozliwe, a masz siostre czy brata blizniaka ? Sylwia i Danis nie martwcie sie kilogramami , ja juz przytylam 11 :), ale kazdy sie dziwi, poniewaz mowia ze nic po mnie nie widc, jedyny znak to brzuszek :),potem jak bedzie tyle obowiazkow przy maluszkch, a wy to juz macie dzieci to same wiecie, zgubimy wage jak sie patrzy. Moja mama przytyla zemna 20 kg i zaraz potem byla laska szczuplutka. Sylwia ale przygoda z soczkiem, a garderoba chociaz czysta ?, i to pierwszy krok chyba do tego aby przezucic sie na siatki plocienne, ja takie mam w domu, ale rzadko zabieram na zakupy. gocha, ja w 6 m-cu jeszcze takich nie mam wiec Sylwia ma racje lepiej zrob test, powodzenia

Olcia, my mieszkmy w domku, a teraz budujemy pod biznes na Darlowskiej w Ustce, ale roboty mnostwo, chodzenia i pilnowania, my mamy glebokie piwnice i wokol drenaz to zajelo nam kilka m-cy, poniewaz musieli poprawiac robote :), i wlasciwie dopiero wyszlismy z ziemi, czyli polozylismy stropy na piwnicach. A gdzie ty mieszksz dokladniej :), jesli mozesz napsac ?

Też jestem za siatkami płóciennymi, ale ciągle zapominam zabrać. dzisiaj nawet miałam ochotę kupic nową, ale machnęłam ręką. A opryskało mi tylko buty. Anted ja sie wagą nie martwię :) to był tylko głos w dyskusji. Po poprzedniej ciązy schudłam o 5 kilo więcej niz przytyłam. Widzę, że ty już na serio zabrałaś się za kompletowanie wyprawki. Fajnie, bo to przyjemne zakupy.

Nie wiem czy u was też wyświetla sie reklama vichy, ale mnie wyjątkowo wkurza. Jak przewijam do końca strony to az mi sie kręci w głowie od tego zielonego migania. Coś okropnego!

dziewczyny, do wieczorka, juz powoli zbieram sie, poniewaz zabieram po drodze az 4 kolezanki, hihi, ja zawsze robie za kierowce :) milego popoludnia

Hej :) a propos robienia za kierowcę...Odkąd jestem w ciąży mój mąż ma ze mną wygodnie. Jestem teraz z oczywistych względów niepijąca a więc i robie za kierowcę. A że prowadzić lubię ...:D. Mąż się smieje, że zaniedługo skończy mu się ten dobry czas ze mną. :) I przyjdzie kryska na Matyska :D

ja mam siostre blizniaczke, ale jestesmy 2 jajowe wiec nie podobne. u mnie te jes ta reklama i zaczyna mnie denerwowac. ja powoli przybywam na wadze i tez nie mam apetytu wogle podziobam cos i zostawiam, ale tez na sile nic mi nie wchodzi. moja szwagierka tez mieszka w holandii wiec juz tak mysle ze tu to rozne rzeczy moga sie dziac bo ewlasnie u nie nie wykryto blizniakow. Malpeczka jak tylko sie pojawisz to dawaj znac bo ciagle mysle co tam z toba!!!

Witam mamusie, NIby dzisiaj mam jescze woplne ale cos sie sredniawo czuje. Od wczoraj pobolewa mnie kregoslup i brzuch na dole(czuje ze rosne:) ). BYlam na spacerze ale nie wytrzymalam dlugo i musialam sie polozyc. Narazie jest troszke lepiej ale wieczorkiem podjade na basen moze troszke ulzy. Ta reklama mnie tez irytuje. Lubie ta marke i sama uzywam kremow Vichy ale zeby tak po oczachdawac! :) Cholerka przez ta zreklame nie ,moge otworzyc forum na dole.

Anastazja123- podoba mi sie Twoje podejscie :) Tez nie nie wybiegam za bardzo w przyszlosc z planami. Cale moje zycie jest jak w kalejdoskopie i nie raz przekonalam sie ze nie ma sensu. Aczkolwiek podziwiam osoby ktore potrafia zaplanowac cos dokladnie ze szczegolami a potem sumiennie wszystko realizuja powolutku. malpeczka- daj znac po wizycie!!Trzymam kciuki zeby wszystko bylo oki!

Ja etat kierowcy w rodzinie mam odkąd zrobiłam prawo jazdy, czyli 5 lat. Nie tylko mąz ma dobrze, ale i znajomi, bo po imprezach maja się z kim zabrać. Malpeczka - odezwij sie do nas!

hej lutóweczki wybaczcie ale nie dam rady dziś nadrobić Waszych wpisów. Wróciłam z miasta i jestem wykończona, bolą mnie nogi, pobolewają pachwiny. Podcięłam włosy (wracam do naturalnego koloru :D), i kupiłam śliczne kozaczki. Niestety nie znalazłam kurtki i widzę, że będzie z tym niezły problem... małpeczko widziałam że jeszcze nie odzywałaś się jak u dentysty - daj znać - czekamy!! Pozdrawiam Was wszystkie i przesyłam buziaczki dla maleństw, jeszcze raz przepraszam, że nie przeczytałam dziś wszystkiego...

Gość danis
sylwia będe do końca w połowie listopada ide znowu do lekarza imówił że da mi następne zwolnienie, poza tym prowadze teraz oszcędny tryb zycia a nadal nie czuję sie rewelacyjnie krogosłup nie boli tak ale brzuch przeszkadza a nie jest nie wiadomo jaki. czasami jak pochodze to czuje spinanie taki, skurcze jak sądze.nie zamierzam tak sie szarpać do końca jak w 1 ciązy. fakt czasami myślę czy po tej przerwie bedą mnie chcieli ale coż czas pokaże.

hej dziewczyny.. jestem po tkzw usg połowkowym.. i tak jak myslałam..a raczej czułam.. bedzie chłopak :) :) .. kurcze nasmialam bo bylam pewna ze to synek a imienia nie mielismy.. nawet pomyslu brakowało..a tu przy obiadku tak nagle mi sie powiedziało Masymilian czyli Maks dla znajomych no i maz tak podchwycił ze dalsze pertraktacje na nic sie nie nadały.. myslałam jeszcze o kamilu ale nic.. ma byc Maks i tyle.. ..a tak wogóle to oki wszystko..smieszne tylko to ze dlugosc głowki, uda, i brzuszka .. ma tkzw inny wiek ciazy tzn głowka 24tc2dni, brzuszek 22tc i 2 dni a udo.. 23tc z groszami..ale dzis pytałam pani w szkole rdzenia i mowila ze to spoko.. ze przeciez jedni maja długie nogi, tłowia itp..a poza tym nie nalezy sie akurat taka różnica przejmowac..a i dzieciatko wazy 580 g.. czyli prawidłowo jak na ten wiek ciazy .... .. nawet nie wiecie jak sie ciesze bo sie troszku stresowałam po tym przewróceniu ale jak usłyszałam jak wali serce to bylam spokojna ... ... mam nadzieje dziewczyny ze was wszytsko wporzadku.. ja pewnie sie odezwe dopiero w przyszłym tygodniu .. bo teraz die zabieram za przygotowania do remontu, w wekend męzus z kolega maluja mieszkanko, a ja u tesciów w domku bede mieszkac..a od 1 listopada juz bedziemy mieli internet na stałe to was pomęcze.. .. trzymajcie sie dziewczynki..a ja ide troszke namówic mojego syneczka na ruszanie o ostatnio cos kiepsko.. tak sie wyciszyl jakos.. tez tak mialyscie?????????????????????????????? pozdrowionka dla was wszytskich

dziewczyny dostałam wezwanie do ZUSu raptem jestem miesiac na zwolnieniu nie wiem czy mam najpierw isc do lekarza po jakies papiery????Wkurzyli mnie na maksa tyle ludzi lewe renty ma a kobietą w ciazy spokoju dac nie mogą :(

Danis dbaj o siebie i odzywaj się do nas. Ja od 3 dni odstawiłam no-spe i dzisiaj znowu mi brzuch twardniał. Chyba to jest jednak związane z nerwami, bo dzisiaj troche spraw mnie wkurzyło. Natimp - gratulacje synka! Moje wymiary też miały kilkudniowe róznice, to normalne. Anastazja nie przejmuj się tym zusem. To niestety standardowe postępowanie, chociaż nie powinni niepokoic kobiet w ciąży, bo przeciez to stres niepotrzebny. Wiem, że w moim mieście kiedyś kobiet w ciąży nie ruszali, ale co miasto to obyczaj, bo zgodnie z przepisami mają prawo kontrolować każde zwolnienie, a szczególnie te powyżej 7 dni. Weź ze sobą kartę ciąży, jeśli masz skierowania na badania w książeczce to też. Badać ginekologicznie Cię nie będą, bo na takich wizytach nie ma raczej specjalistów, więc to tylko będzie wywiad i czytanie dokumentów.

Witajcie kochane moje! Dopiero teraz udało mi się wejść na stronke,bo strasznie mi internet szwankuje.Dziękuję Wam bardzo,że myślicie o mnie,że trzymacie kciuki bo to naprawde bardzo pomaga.Zgodnie z umową miałam zadzwonić dziś o 17 do gabinetu i umówić się na dziś...zadzwoniłam i dowiedziałam się,że lekarza dziś jednak niebędzie i muszę czekać do jutra:(...zapisali mnie juz na 18,więc myślę że to już tak stuprocentowo...ale stresować zaczęłam się dzisiaj od 13 i czekałam:(...miałabym już połowe za sobą,bo czekają mnie dwie takie wizyty....ale co zrobić,nic nieporadze:(...musze czekać do jutra i znów stresować się będe kolejny dzień. Pamiętajcie o mnie jeszcze jutro...pewnie wróce obolała,psychicznie wykończona i niewiele będe mogła powiedzieć po tym znieczuleniu,ale postaram się napisać...mam nadzieję,że jakoś to będzie...byleby tylko moje maleństwo było całe i zdrowe. Pozdrawiam Was mocno i bardzo Wam dziękuję!!!

Witajcie ja dzisiaj jakis taki dziwny humor mam niewiem czemu wychodzilam z pracy i ciemno juz bylo to chyba przez to czuje sie jakby caly dzien mi uciekl nic nie mozna zrobic jakos tak dziwnie Filipek mnie kopie to najwazniejsze ale i tak jakos tak kiepsko dzisiaj ze mna. malpeczko wspolczuje Ci kolejny dzien w nerwach ale wierze ze wszystko bedzie dobrze. no to mamy o 1 chlopca wiecej GRATULUJE!!! uciekam zaraz spac i mam nadzieje ze jutrzejszy dzien bedzie lepszy:)

witam !!! ja dzisiaj juz nie spie od 6 rano, maz tez, przywital mnie herbatka do lozeczka, lubie takie ranki :), ja do pracy na 11, ale wczesniej jedziemy do sklepu wybrac kolor farby i mysle ze juz w tym tygodniu bedziemy po malowaniu, a potem to chyba pojdzie juz jak z platka, malpeczka dalej jestem myslami z toba, napewno wszystko bedzie dobrze. Wczoraj bolal mnie brzuch tak jakby po tym uderzeniu, i dzidzius sie mniej ruzal, i oczywiscie jak to my mamy martwilam sie, ale dzisaj malenstwo raniutko poszalalo w brzuszku i zmartwienia odeszly. natimp1 gratuluje SYNKA, chyba chlopcow jest wiecej :) zycze milego dzionka

dzieki Sylwia za odpowiedx troche sie tym denerwuje, ale mam nadzieje ze bedzie ok, powiedz mi jeszcze czy isc do gina po jakies papiery czy nie????

Hej! Ja dziś tak raniutko wstałam,bo mąż jedzie do swoich rodzinnych stron sprawy pozałatwiać i wstałam mu śniadanko zrobić,ale zaraz wychodzi i będe cały dzień sama:(...nielubie kiedy gdzieś dalej jezdzi bezemnie,bo się zawsze bardzo martwie o niego:( Położe się zaraz dalej spać,bo co innego tu robić...pozatym jak się chodzi spać po nocach to jest się o tej porze nie do życia. anted-Ty to ranny ptaszek jesteś...i do tego pracujący,kiedy na zwolnienie???Pozdrawiam i dziękuję za wsparcie!!!:) natimp-ja również bardzo Ci gratuluje syneczka!!!:) Anastazja- nie martw się tym zusem...ja coprawda nie znam się na tym co potrzeba na takie spotkanie,ale swoja drogą to paranoja,żeby kobiety w ciąży tak ciągać po urzędach. Pozdrawiam i życzę udanego dnia!!!:) Ja postaram się swój przespać...może się uda,mam wizyte na 18...ehhh,mam nadzieję mieć tą wizytę już dzisiaj za sobą i mam nadzieję,że obędzie się bez powikłań...daj Panie Boże!!!

Anstazja, wlasnie rozmawialm o tym ZUS z mezem i obydwoje stwierdzilismy ze to paranoja, zreszta tak jak piszesz , znamy niejednego tzw. \"inwalide\" ktory pracuje, bawi sie i ma tylko ulgi itp., uwazam ze kobiety w ciazy naprawde powinny byc potraktowane inaczej. Ale nic ci nie poradze, poniewaz nie mam doswiadczeniaa w tym zakresie. Malpeczka fajnie masz ze mozesz sobie tak poleniuchowac :), ale masz racje lepiej przespac ten dzien i nie myslec, ale sama zobaczysz zaraz bedzie juz po wszystkim :) co do mojego zwolnienia, to nie wiem, arazie czuje sie dobrze i zastanawim sie nad grudniem :), ale juz od 1.01 to napewno

Anted, mieszkam na tym nowym osiedlu domków jadąc z Ustki po lewej stronie przed Słupskiem. Szkoła rodzenia jest np. dzis o 14-30 ale z tego co wiem są też inne godziny bo chyba jest druga grupa. Małpeczko - trzymaj się ! Anastazja- z Zusem to normalka, też jakies papiery na mnie w pracy czekają, żeby do Zusu uzupełnić, ale to chyba jeszcze nie wezwanie. Zresztą zobaczymy.

hej :) natimp gratuluję synka :) małpeczka, będzie dobrze - zobaczysz 🌼 Anastazja ja poszłam na zwolnienie ale z ZUS em miałam kontakt w momencie składania papierów o zasiek rehabilitacyjny i wtedy część dokumentacji wypełnia lekarz.Teraz musisz wziąść ze sobą karte ciąży i wyniki.No i stawić się na komisję. Tak to jest paranoja cały ten ZUS dla kobiet w ciąży.Ja też musiałąm udokumentować przyczynę zwolnienia od 6 tyg ciąży, śmiesznie musiałam udowodnić, że nie pracuję bo nie mogę...No ale taki mamy system. Nie stresuj się, poczytają dokumenty i na tym się skończy. anted pytałaś o fryzjera, podcinam włosy bo wracam do naturalnego kontrolu i jeszcze jedno ścięcie w grudniu i już będę miała swoje włoski :) Ja przed ciążą tzn do 3 miesiąca miałąm swoje loki, a teraz włosy mi się rozprostowały i wczoraj fryzjerka zastanawiała się czy tak już zostanie, czy wrócą do stanu \"sprzed\" ciąży :) Miłego dnia Wam życzę 🌼

dzieki dziewczyny za pocieszenie, pojade do swojego lekarza moze mi da jakies papiery a z drugiej strony jestem na zwolnieniu od 3 paxdziernika no i byłam troche w lipcu, ale nie duzo i juz sie mnie czepiają ledwo dostali moje papiery :( pół nocy przez nich nie spałam i jak tu kobieta w ciazy ma sie nie stresowac, mam nadzieje ze to tylko formalnosc bedzie.

WITAJCIE! milego dnia malpeczko fajnie ze sie odezwalas i zycze powodzenia. ja juz uciekam bo jade sobie zalatwiac sprawki. pa