Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanieee

Czy to prawda ze seks w ciązy ułatwia poród?

Polecane posty

Gość pytanieee

Tak mówi moja teściowa:O sugerując mi bym jak najwiecej pracowała fizycznie i uprawiała seks to bede miała łatwy poród:O jak myslicie? doradźcie, prosze:)

Gość a najbardziej seks w trakcie
porodu :O ale głupoty

Gość w życiu bym tego nie założyła
owszem pieszczoty piersi i seks bez gumki mogą przyspieszyć poród ale chodzi raczej już uprawianie go w spodziewanym terminie porodu w czasie trwania ciąży jest to zależne od Twojego zdrowia i tego czy lekarz pozwoli Ci uprawiać seks, wiadomo, że będziesz musiała oszczędzać się jeśli ciąża jest zagrożona lekkie ćwiczenia, spacery tak, ale chyba logiczne jest że forsowne sprzątanie i targanie klamotów w zaawansowanej ciąży nie jest bezpieczne, zresztą wszystko zależy od tego co zaleci Ci lekarz, a ta twoja teściowa jest jakaś delikatnie mówiąc nawiedzona bo wg jej wskazówek to raczej szybciej poronisz niż ułatwisz sobie zdrowe rozwiązanie

Gość w życiu bym tego nie założyła
co do pieszczot tuż przed terminem porodu: pobudzają wytwarzanie oksytocyny czyli mhormonu wywołującego poród (skurcze macicy), podobnie działą uprawianie seksu bez gumki (nasienie zawiera jakieś składniki, które rozmiękczają szyjkę macicy i również mogą wywoływać skurcze macicy) w czasie trwania ciąży chyba lepiej kochac się w prezerwatywie by zabezpieczać się przed infekcjami, bo w ciąży pod wpływem nawału hormonów zwiąksza sie podatnosć np na zakażenia grzybicze to moja opinia, ale jeśli masz wątpliwości pytaj lekarza

Gość pytanieee
dzięki za odpowiedzi, chodzi mi o to ,ze teściowa mówi ze czesty seks w czasie ciązy ułatwia późniejszy poród, wspomina historie koleznki co "to męża nie dopuszczała" :O i przez to nie mogła urodzić. co o tym myslec? piszcie

Gość teściowe som gupie
a moze Mąż kazał jej takie brednie mówić, bo chce częściej;) a Ona chce Cie pewnie wykorzystać do jakichś robót, dlatego mówi, że ruch i wysiłek ułatwiają poród...

Gość pytanieee
chyba nie, bo w sumie po co jej mój wysiłek? Jest ona samodzielna, wiec nie musze pomagac. Ale chwali sie, jak to w 8mcu z wielkim brzuchem wieszała pranie, myła okna......

Coś w tym jest. Po pierwsze w ostatniej fazie hormony zawarte w spermie mogą przyspieszyć poród, a po drugie ostatnio w szkole rodzenia mówili że od 7 miesiąca wskazane jest masowanie jakiegoś tam mięśnia przy wejściu do pochwy bo to ułatiwa poród i rzadziej trzeba nacinać krocze. Nawet na filmie było pokazane jak położna rozmasowuje ten mięsień podczas porodu więc chyba to prawda. A przecież nie trzeba masować palcem tylko można czym innym więc może z tym seksem to nie takie głupie :-) Oczywiście jeżeli nie ma przeciwskazań. A co do pracy to głupota, bo forsowac się nie wolno, nawet ćwiczenia wolno wykonywać tylko tak aby nie mieć zadyszki.

Gość upp
:) moze jeszcze jakies rady?

Gość kiedy mi opóźniał się
poród, lekarz zalecił seks, ponieważ sperma zawiera hormony mogące wywołać akcję porodową więc może nie do końca Twoja teściowa gada głupoty

Gość pytaniee
no - rozumiem, ze w ostatnich tygodniach seks pomaga, ale czy np pierwsze 8 mcy?

Gość ufliczek
biedni mężowie w tych ostatnich tygodniach, kochac się ze słoniem to nic przyjemnego dla nich

Gość pytaniee
ufliczek ja nie jestem w ciązy..... tak tylko sie pytam, a co do tego t na pewno nie bede gruba ani owłosiona-czytałam twoje teksty z topiku o zdjęciach z porodu i całkowicie sie z tobą zgadzam!!!!!!

Mój mąż wcale nie uważa że jestem słoniem a ja sobie też nie mam nic do zarzucenia :-P

Gość nie bo ja do 8 mies
sie kochałam i nic a pootem to juz mi sie niew chciało

Gość amelkaaa1
no to wysilek i seks przez całą ciąże pomaga czy nie?sama nie wiem

Każdemu służy co innego, ale generalnie to najlepszy jest umiar :-)

ufliczek taka mała dygresja. A jak zrobią Ci się rozstępy i jednak przytyjesz. To co rozwiedziesz się, żeby nie dręczyć mężą? W sumie to z takim myśleniem wogóle nie powinnaś myśleć o małżeństwie. Biedny ten facet, który będzie musiał patrzeć na to co nieukniknione - Twoje zmarszczki, potem plamy starcze i pomarszczone całe ciało ze starości. Bo małżeństwo jest na dobre i na złe..i aż do końca. A Ty się ciągle rozwodzisz nad estetyką. Moja szwagierka była super laską. Trafiła na super faceta. Tzn pod względem wizualnym. Ona jest tylko po podstawówce, on po zawodówce. Miała najpiękniejszy na osiedlu biust i on się tym szczycił wszędzie. Minęło jakieś 13 lat i siedzą 2 spaślaki całymi dniam przed tv. I nie mogą na siebie patrzeć. Wiem, chamsko to napisałam, ale chciałam,żeby było dosadnie, bo nie mogę zrozumieć takiego myślenia jak Twoje, skupiającego się tylko i wyłącznie na wyglądzie.

Gość do trojeczki
mamo trojeczki czy jest tu choc jedna dyskusja w której nie brałas udziału ?Zal;) mi cir czytam tematy od dłuzszego czasu i jeszce takiego "bez ciebie" nie znalazłam

Gość do trojeczki
uficzek nie pisze o starosci ani o małzenstwie , ale o tym ze seks z ciezarna wydaje sie jej bleeee

Gość każdy woli coś innego
ja nie miałam ochoty na seks na koniec ciąży a mąz cały czas nalegał ze ma ochote, wiec niektórzy dalej leca na słoniątka

Gość uficzek
ja mam męza , ale mało obchodzi mnie jego opinia, sama sobie muszę się podobać, i to jest najważniejsze. ciesze się na razie że w 6 miesiącu nikt nie poznaje że jestem w ciąży, ale nienawidze generalnie tego stanu, i sam fakt że wiem że jestem w ciąży odrzuca mnie od sexu i namietnych wieczorów z mężem, bo źle się czuję sama ze sobą. Starość jest niu=eunikniona, a ciąża tak.

Gość pytanieee
ufliczek - jestes w ciazy? decydujesz sie na cesarke? chyba mamy podobne poglady czytałam cię na topiku o zdjeciach z porodu... pewnie ty nie zdecydujesz sie na to by mąż był przy porodzie. mnie sam stan ciązy tez odrzuca i obrzydza, mimo ze chce miec 2 dzieci. Nie wiem jak zniose poród, który odbieram jako cos wstrętnego i okropnego

Gość uficzek
owszem jestem w ciązy (czyt. wyżej), nie zgodzę się nigdy w życiu żeby mąż był przy porodzie i nie będę rodzić "naturalnie" o ile to można nazwać czymś naturalnym, to najbardziej upokarzająca rzecz dla mnie na swiecie. tylko cesarka, i to pod ogólnym znieczuleniem, a już najlepiej jak by mnie wybudzili jak dziecko będzie samo po pieczywo do sklepu chodziło:))

Gość dsgvf
Nie ułatwia poród, ale orgazm moze przyśpieszyc poród. Ja rodziłam po terminie i jak termin mi minał ginekolog mi poradił sie dużo kochac bo orgazm moze przyspieszyc poród...