Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość she188

O co chodzi?

Polecane posty

Gość she188

Moze mi ktos obiektywnie cos poradzic? Powiem tyle, ze lekko ponad dwa miesiace temu uprawialem sex bez zabezpiecznia w dni plodne. Wiem - to jest moja glupota, ale stalo sie i nic na to poradzic sie nie da, jedynie mozna wyciagnac wnioski na przyszlosc, zeby nie poplenic tego bledu. Przyznam otwarcie, obawialam i obawiam sie nadal ciazy. Pierwszy okres przyszedl w miare szybko i wydawalo mi sie, ze wszystko bedzie ok. Niestety jakies 3 tygodnie pozniej od stosunku, dostalam krotkiego krwawienia. Oczywiscie od razu w oczach strach, ale chwile pozniej zrobilam test, wynik negatywny. Od testu mijaja moze dwa dni - bierze mnie na wymioty, dzien pozniej sie to powtarza, a nastepnie dochodza czesta slabniecia, bole w piersiach etc. w miedzy czasie lapie mnie drugi okres, niby w terminie ale jest zdecydowanie dluzszy niz powinien, razem z nim gdy sie konczy, koncza sie tez wszystkie objawy. Postanawiam wtedy zrobic drugi test, i rowniez jest negatywny! Wiec troche zwariowalam, nie wiedzialem co o tym myslec, a lekarza z kilku wzgledow (kolidujace terminy, strach(?)) odpuszczalam. Nabieralam pewnosci, ze bedzie OK bo w koncu dwa okresy byly (chociaz ten drugi dziwny) no i dwa testy tez negatywnie. Nerwy sie u mnie ujawniaja teraz, bo kolejny okres spoznia mi sie juz 8 dzien. Nigdy wczesniej tak dlugo na niego nie czekalam, dodam tez ze nigdy wczesniej nie mialam takich objawow jak wczesniej opisywane z krwawieniem itd. Moze mi ktos poradzic co to moze byc? I czy nadal powinnam brac pod uwage ciaze?

Gość Aliceee
Szczerze to ciężko mi cokolwiek powiedzieć. Gdyby nie ten okres to byłabym praktycznie pewna, że to nie ciąża. Chyba najlepiej zrobić jeszcze jeden test, trzeci na NIE da Ci pewność.

Gość szczerze to na twoim
miejscu wybrałabym sie do lekarza bo takie krwawienia to moga byc objawem jakiejs choroby a nie ciązy, plamienia w ciązy zdarzają sie owszem ale sa zazwyczaj krótkie i skape, a porzadne kilkudniowe obfite krwawienie to jest zwykła menstruacja

Gość samulekaaa
wg to nie ciaza na 99% przy takich objawach test wyszedlby juz na 100% pozytywny przy ciazi, a jezeli jej nie ma jest negatywny ja zrobilam juz na pare dni przed @ test i mialam II kreski, zero objawow, jak doszly mdlosci,bole sutkow itp to ciaze juz dawno mialam potwierdzona prze gina i 3 innymi testami mysle ze panikujesz poprostu i jak chce sie miec jakies objawy to sie je bedzie mialo, wiem po sobie ;) nie bedac w ciazy objawy mialam i bylam pewna na 100% ze to ciaza, przechodzilam juz mdlosci, omdelnia, zawroty glowy, bolesne sutki, zylki na piersiach itp a w ciazy wtedy nie bylam glowa do gory jakbys byla w ciaze test juz na 100& pokazalby to

Gość samulekaaa
nie dziwie sie ze przy takich twoich nerwach spoznia ci sie okres ;) idz do gina , moze wtedy bedzie sz spokojniejsza, jak on wykluczy ciaze!

Gość she188
Tyle, ze ja bym tego naprawde nie zwalila na nerwy. Czasami moze jestem troszke zdenerwowana, ale bez przesady, staram sie zachowc spokoj. A poki co.. 9 dzien bez okresu eh. Nie wiem co myslec o tym

Gość heuehu
moze sie cykl rozregulowal jak mialas te objawy, krwawienia nieplanowne... ????????/

Gość kafeteriuse
moze to plamienie 3 tyg po okresie to byl wczesniejszy okres? i teraz od tego powinnas liczyc cykle? ja mialam tak 2 mies temu, okres dostalam 7 dni szybciej :-o i tez w postaci plamien 3 dniowych, pozniej juz normalnie nie martw sie, w ciazy napewno nie jestes, testy juz dawno by to pokazaly, idz do gina niech zobaczy co i jak, bo internetowo nikt cie nie zbada....

Gość Być może .././
byłaś we wczesnej ciąży, którą poroniłaś (plamienia a potem mocniejsze krwawienie) Dość często tak się zdarza. Teraz przez to możesz mieć takie zmienione-rozregulowane cykle.

Gość she188
Nie sadze, zeby to mogl byc wczesniejszy okres.. bo ten wlasciwy przyszedl tydzien pozniej, zgodnie z planem. Trzeba dalej czekac cierpiliwe, albo przelamac sie i w koncu jakos dotrzec do lekarza.

Gość fvbfgb
uprawiać seks bez zabezpieczenia w dni płodne, gdy nie chce sie miec dzieci to fatycznie głupota, no ale o tym chyba pisac nie trzeba:/ Po pierwsze okrs gdy sie spóźnia do 7 dni to jest to normalne, jesli przerwa trwa dłuzej powinnas udac sie do lekarza. Po drugie, istnieje ciaża urojona. Wiec jesli bardzo sie boisz ciazy to mozesz sobie ja uroic, wiec przestan moze sie tak denerwowac to moze i miesiaczka przyjdzie w pore. Jednak radze zglosic sie do lekarza. To nic nie zaszkodzi a moze pomoc.

Gość fvbfgb
jeszcze dodam ze moja kolezanka pzez 3 miesiace dostawała miesiaczke mimo ze była w ciazy

Gość she188
Tylko ja tak naprawdę tego bardzo nie przeżywam. Staram się zachować spokój, nie myśleć o tym i nie panikować. Staram się na to patrzeć realistycznie, na to co się stało i na to co może mnie spotkać, nie panikuję. Jednak tak całkowicie "na bok" tego nie odstawiam, bo się chyba nie da, stąd pytam, jestem ciekawa opinii innych osób. A to była pierwsza ciąża Twojej koleżanki, czy już któraś? Nie wiem ile w tym racji, może bardzo niewiele, jednak słyszałam, że okres w ciąży pojawia się raczej u kobiet, które będą już nie pierwszy raz rodziły.

Gość she188
Mam jedno pytanie dotyczące dni płodnych. Jeśli np. okres przyszedł 3 dni wcześniej niż powinien (powiedzmy w poniedziałek) to dni płodnych w takim razie nie miałam od 7 dni wstecz (czyli od poprzedniego poniedziałku) tak? dobrze to kumam? z góry dziękuje za odpowiedź

Gość lania
chyba od 4 wstecz :|