Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nuńka

Czy depilator nadaje się pod pachy?

Polecane posty

Gość nuńka

Mam ciemne owłosienie i po ogoleniu pach, cebulki są widoczne czyli są takie szare pola. Dlatego chciałabym kupić depilator , bo on wyrywa włosy z cebulkami.Moje pytania to: 1.Czy można go używać pod pachy (czli czy jest bezpieczny dla skóry pach). 2.Czy wtedy nie widać tych brzydkich ciemnych kropeczek i szaarego koloru? Proszę o odpowiedzi poważne.Dziekuje

Gość Pantomima
Po wydepilowaniu pach skóra może być zaczerwieniona i trochę bolaca przez jakiś dzień czy dwa, ale jak to się przecierpi to efekty są bardzo dobre :)

Gość nuńka
A czy depilator nadałby się także na mój zarost?

Gość fifi57
moga ci sie zatkac gruczoly potowe,potem po takim czyms powstaja guzki moga byc niebespieczne,nieradze ci tej metody.Jest inna metoda pozbycia sie wloskow na zawsze,jednyk bardzo droga metoda,jest to laserowe wypalanie ktore nieodwracalnie niszczy mieszki wlosowe

Gość fifi57
i zabieg trzeba powtorzyc kilka razy,ale juz na zawsze niema wloskow.Zreszta chyba bys umarla z bolu jakbys chciala to zrobic depilatorem.

Gość koło ratunkowe
będziesz załowała że przeżyłaś ten zabieg

Gość nuńka
Czemu miałabym żałować? aha- i nie mam zarostu. podszywacze :-)

Gość ale bzdura i histeria
z tym bólem :O. Tak samo smiesza mnie laski co kwicza przy regulacji brwi, no ludzie, wy chyba nie wiecie, co to ból. Ja robie depilatorem i jakos nie umarlam z bólu. I nigdy mi sie nic nie zatkało.

Gość Pantomima
Ból mozna jakos przeżyć. A czemu te guzki mogą być niebeZpieczne?

Gość fifi57
Ja tylko mowie co sie mojej siostrze porobilo,tez wlasnie miala twardy zarost,wyrywanie sobie wlosow niejest naturze przypisane wiec jezeli robisz cos sobie wbrew naturze to raczej na niekozysc.Pachy jest to miejsce duzo bardziej wrazliwe jak nogi,z takich guzkow moga powstac takie komplikacje jak powiekszenie wezlow chlonnych,mozna wyszukac w wyszukiwarce wiecej informacji,niejestem lekarzem wiec sie wiecej nieudzielam.

Gość nuńka
szkoda ..bo nie będę ryzykować że pojawia się jakieś guzki.już wolę silny zarost :-(

Gość babyrelax
Hej:0 Mam ten sam problem co Ty bo ja też jestem brunetką, a po depilacji np maszynki czy kremami widać takie..hmmm///Kropeczki? No zauważyłam,że im bardziej nogi opalone to mniej je widać, ale nie radzę depilatorem pod pachami golić- nie dość że boli, to włoski mogą Ci wrastać i moze dojść do zakażenia. Lepiej zostańmy na zwykłych golarkach itd:))

Gość Całuśnicaaaaaa
eee..nie jest źle, ja zawsze pachy traktuję depilatorem. Szczerze się przyznam, że depilując pierwszy raz był OKROPNY ból, później przez jakieś dwa dni pachy bolą, ale spokój jest na kilkanaście dobrych dni:) depilatora używam już od dłuższego czasu i zauważyłam, że włosków jest mniej, są zdecydowanie słabsze nio i nie boli, nio może tak troszeczkę, ale naprawdę do przeżycia na luzie. Czasem się zdarzy, że za krótki włosek zostanie skrócony a nie wyrwany, to zawsze te kilka włosków na krzyż można poddepilować jak podrosną. Polecam, jest OK:)

Ja też pachy traktuję depilatorem i jest super, spokójna dłuższy czas, włoski są delikatniejsze, miększe, a boli tylko za pierwszym razem, teraz juz jest ok :)

Gość Sassssss
Ja też robię depilatorem, ale nadal skóra nie jest ładna. Co prawda włosów jest mniej i rzadziej się wyrywa je. Przez kilka godzin zaczerwieniona, czasem coś wrasta. ale nadal nie mogę podnosić swobodnie rąk do góry. Co wy robicie po depilaci? Jakies balsamy czy jak?