Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubbbamama

po porodzie...

Polecane posty

Gość grubbbamama

Proszę doświadczone mamy o odpowiedźna pytanie - jak szybko i czy wogóle mieściłyście się o porodzie w ciuchy sprzed ciąży. Jestem 2 tyg. po porodzie i w nic się nie mieszczę, nie wiem czy jest sens kupować nowe rzeczy, czy trochę zaczekać, proszę o radę.

Gość trzeba było tak nie tyć

Mmimo że od razu po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą, nie wchodziłam w żadne stare ciuszki. Znajome powiediząły mi, że miednica się rozeszła i już nie wróci do swoich wymiarów wiec kupiłam kilka rzeczy. Jak młoda kończyła 3 m-ce to wszystkie ciuchy sprzed ciąży wisiały na mnie, tak schudłam i musiałam wymienić całą garderobę na rozmiar mniejszą niż ta którą nosiłam przed ciążą.

Gość grubbbamama
Mam ten sam problem - bardzo rozeszły mi się biodra, a na dodatek podczas porodu - dziecko było bardzo duże - rozeszły mi się kości spojenia. Hmm... czy przytyłam dużo - nie sądzę - wg lekarza - w normie.

chyba nie ma reguły, ja karmiłam tylko piersią ale czytam, że i tak wielu kobietom nie udaje się zgubić dodatkowych kg. Ja przytyłam w ciąży stanowczo za mało i to też był problem...

spokojnie - bez paniki - ja wóciłam do wagi sprzed ciązy w 3-4 miesiące, a teraz jeszcze spadło. Jesli karmisz to na pewno zrzucisz, poza tym ogranicz słodycze do minimum. Pozdrawiam.